Home Uncategorized Σάντος: «Σεβόμαστε τον αντίπαλο, έχουμε αυτοπεποίθηση»

Σάντος: «Σεβόμαστε τον αντίπαλο, έχουμε αυτοπεποίθηση»


«Δεν ήρθαμε στη Βραζιλία για διακοπές», δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού (14/06, 19:00, REAL FM, Pamesports) αγώνα κόντρα στην Κολομβία. Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας τόνισε πως υπάρχει σεβασμός για την ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν αλλά και αυτοπεποίθηση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για θετικό αποτέλεσμα.

«Ο πρώτος αγώνας συγκεντρώνει πολλές προσδοκίες. Σημαίνει πολύ άγχος. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς με δύσκολο αντίπαλο που θέλει να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Με σεβασμό προς τον αντίπαλο θα πάμε για τη νίκη. Είμαστε μια ομάδα με επιμονή και θα πάμε για τη νίκη. Πιστεύω ότι η Κολομβία έχει καλούς παίκτες. Είναι σημαντικός ο Φαλκάο και κάθε προπονητής θα τους ήθελε, αλλά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει το παιχνίδι τους. Ο Γκουτιέρες, ο Σαπάτα, ο Πέρες είναι δυνατοί παίκτες. Ο προπονητής επιλέγει τους καλύτερους από όσους έχει στη διάθεση τους».

Για το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Εθνικής το 2004: «Αυτά έγιναν το 2004. Το 2004 το θυμόμαστε όλοι, όπως θυμόμαστε την πρώτη φορά που κέρδισε η Βραζιλία, τον Πελέ, την Ουρουγουάη. Το 2004 ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα. Λίγες χώρες με το μέγεθος της Ελλάδας έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο. Όταν πετυχαίνεις ένα όνειρο θες να το ξανακάνεις πραγματικότητα. Ήρθαμε εδώ για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο».

Για τον Κώστα Μήτρογλου: «Ο Μήτρογλου έπαιξε δύο μήνες μέσα στο 2014. Είχα την ευκαιρία να τον δω εν δράσει για κάποια λεπτά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Είναι παίκτης με σημαντικά προσόντα που είναι σημαντικά για την Εθνική. Ο Κώστας έπρεπε να ήταν εδώ. Βελτιώθηκε πολύ. Δεν έχει ακόμη το 100% του ρυθμού, αλλά μέρα με τη μέρα θα είναι κοντά στο 100%».

Για το μέλλον του: «Δεν είναι ερώτηση για τώρα το μέλλον μου. Δεν το σκέφτομαι τώρα. Το αφήνουμε».

Για τον τραυματισμό του Μανωλά: «Όχι, ο Μανωλάς δεν έχει κάτι σημαντικό. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Ήταν ένα πολύ μικρό χτύπημα. Δεν ήταν κάτι σημαντικό».

Για το ματς με την Κολομβία: «Αν παίξουμε μόνο άμυνα θα χάσουμε. Θα παίξουμε σε όλο το γήπεδο. Έτσι παίζουμε πάντα. Χρειαζόμαστε μέσους και επιθετικούς και πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα».

Για την απουσία του Φαλκάο: «Δεν άλλαξαν τα πλάνα μας. Η Κολομβία έπαιξε αγώνες χωρίς τον Φαλκάο. Δεν θεωρώ ότι άλλαξαν πολύ τα πράγματα».

Για τις κλιματολογικές συνθήκες: «Παίζουμε σε μια χώρα με διαφορετικό κλίμα. Δεν ανησυχούμε. Στην Ελλάδα έχει πιο πολύ ζέστη σήμερα. Η ζέστη βέβαια στην Ελλάδα είναι ξηρή. Στο Μπέλο Οριζόντε τα πράγματα δεν είναι άσχημα, όπως στη Φορταλέζα και το Νατάλ που παίζουμε τους άλλους δύο αγώνες. Θέλουμε να μην υπάρχει αλλαγή για αυτό προπονούμαστε σε τέτοιες συνθήκες».

Για τη Βραζιλία: «Γνωρίζω καλά τη Βραζιλία. Ο γιος μου έμεινε εδώ τρία χρόνια. Είναι φανταστική χώρα για να μένεις και να ζεις. Είναι συναρπαστικό το συναίσθημα του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Έχουμε τρεις Πορτογάλους προπονητές, αλλά το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Θέλω να πάρω μαζί μου το καθήκον που έχω έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού».

Για το γεγονός ότι βρίσκονται τρεις Πορτογάλοι προπονητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι ειδικό, Υπάρχουν πάνω από 100 Πορτογάλοι προπονητές στον κόσμο»

Για την τακτική που θα ακολουθήσει αύριο: «Περιμένετε και θα δείτε. Εμείς θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Το ίδιο και η Κολομβία. Η Κολομβία είναι μια ομάδα καλή για να φτάσει εδώ και αυτό είπα στους παίκτες. Παραδοσιακή δύναμη. Τους σεβόμαστε. Όμως έχουμε αυτοπεποίθηση, δεν είμαστε τυχαία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τελευταία παρόντες. Το λέω στους παίκτες μου και με αυτοπεποίθηση θα προχωρήσουμε».

Ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Γιώργος Σαμαράς ρωτήθηκαν για την μεγάλη απουσία της Κολομβίας, τον Ρανταμέλ Φαλκάο, την τακτική της Εθνικής μας ομάδας ενώ ο “Κάρα” τόνισε πως αυτή είναι η τελευταία διοργάνωση για τον ίδιο με το εθνόσημο.

Καραγκούνης: Λυπάμαι που λείπει ο Φαλκάο – Πιστεύω πολύ στη δική μας ομάδα

Για το Euro 2004: «Το Euro ήταν 10 χρόνια πριν. Έχουν αλλάξει πολλά στην Ελλάδα. Είμαστε μόνο δύο παίκτες στην ομάδα. Εκείνη η επιτυχία μας γέμισε αυτοπεποίθηση, όπως και οι επιτυχίες που ακολούθησαν με συνεχόμενες παρουσίες σε τελικές φάσεις. Στο προηγούμενο Euro περάσαμε στις 8 καλύτερες ομάδες».

Για την απουσία του Φαλκάο: «Εγώ θέλω σε αυτή τη διοργάνωση να είναι όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Ο Φαλκάο είναι τεράστιος παίκτης και είναι κρίμα που δεν είναι εδώ. Υποκλίνομαι στη νοοτροπία που είχε όλο αυτό τον καιρό. Έκανε τα πάντα για να είναι εδώ. Χάνει αίγλη το τουρνουά».

Για το αν το ματς με την Ακτή θα είναι το τελευταίο του με την Εθνική: «Το έχω πει εδώ και καιρό ότι θα είναι το τελευταίο μου ματς. Είναι σκοπός μας να μην είναι το τελευταίο μου ματς στη Φορταλέζα. Θα δώσουμε τα πάντα για αυτό. Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο. Σκέφτομαι μόνο το αυριανό ματς και τίποτε άλλο».

Για την άμυνα της Εθνικής: «Αν οι αντίπαλοι προβληματίζονται για το πώς θα μας βάλουν γκολ, εμείς σκεφτόμαστε για το πώς δεν θα δεχθούμε γκολ».

Σαμαράς: Δεν αλλάζουμε σκεπτικό παιχνιδιού – Είμαστε μια οικογένεια

«Δεν αλλάζει κάτι με το ότι γίνεται στη Βραζιλία. Θα είχαμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και παιχνιδιού. Όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και ελπίζω για το καλύτερο».

Για την απουσία του Φαλκάο: «Δεν θα ήταν ωραίο να μιλήσω για μια απουσία της Κολομβίας. Ο Φαλκάο είναι πολύτιμος, αλλά εμείς έχουμε τον ίδιο στόχο και τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού».

Για το επεισόδιο Κατσουράνη-Μανιάτη: «Για να το τελειώνουμε το θέμα γιατί έχει παρατραβήξει. Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρχει. Όλοι είμαστε ένα. Πρέπει να έχουμε σιγουριά για να βγάλουμε το ταλέντο μας μέσα στο γήπεδο».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής: «Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού και δεν πρόκειται να τον αλλάξουμε. Εμείς θα συγκεντρωθούμε στη δική μας ομάδα. Να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Ο κόουτς το λέει εύστοχα: το πιο απλό είναι να κρατήσεις το μηδέν και να σκοράρεις. Να είμαστε όλοι υγιής, αυτό εύχομαι».

«Το ποδόσφαιρο δίνει χαρά στον κόσμο. Θα είναι πολύ ευχάριστο να δούμε ανθρώπους στη χώρα μας να πανηγυρίζουν και να είναι χαρούμενοι. Ελπίζω να το ξανακάνουμε γιατί το ποδόσφαιρο είναι γιορτή».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr