Home Uncategorized Μια Γαλλία που δούλευε …ρολόι! (Videos)

Μια Γαλλία που δούλευε …ρολόι! (Videos)


Η Γαλλία και ο Μπενζεμά είχαν εύκολο έργο μετά το πέναλτι και την αποβολή απέναντι στην Ονδούρα (3-0), όχι όμως και το διαιτητικό τρίο. Ας είναι καλά είναι το ρολόι χειρός και η νέα ντιρεκτίβα της ΦΙΦΑ!

Α’ Ημίχρονο: Καλή μεν η Ονδούρα στο κομμάτι τακτική και αποφασιστικότητα, αλλά είχε την μεγάλη ατυχία να πέσει πάνω σε μία καλύτερη ομάδα όσον αφορά στην ταχύτητα και τη δύναμη. Το πήγαν και λίγο (έως πολύ) στο ξύλο οι θεωρητικά αδύναμοι και κατάφεραν να κρατήσουν τους Γάλλους στο μηδέν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βέβαια, την ίδια ώρα οι τρικολόρ δεν αποσυντονίστηκαν, αλλά …..αγάπησαν το οριζόντιο δοκάρι. Δύο φορές, σουτ του Ματουϊντί (15′) και κεφαλιά του Γκρίζμαν (21′) η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ονδούρας ο οποίος είχε …άγιο.

Τελικά, τη λύση για τους Γάλλους, έδωσε ο Παλάσιος, ο οποίος γκρέμισε τον Πογκμπά (43′) για να υποδειχθεί πέναλτι και αποβολή. Σωστές και οι δύο αποφάσεις, καθώς ήταν γκρέμισμα αντιπάλου στην περιοχή και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Ονδούρας. Ο Μπενζεμά με το κλείσιμο του πρώτου μέρους, νίκησε τον Βαγιαδάρες για το 1-0 (45′).

Β’ ημίχρονο: Δεν χωράει και πολύ συζήτηση. Με αριθμητικό πλεονέκτημα οι Γάλλοι έκαναν ότι ήθελαν. Στο 48′ χρειάστηκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση η εφαρμογή του Goal line technology. Ο Μπενζεμά σούταρε η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην προσπάθεια να αποκρούσει ο Βαγιαδάρες πάνω στη γραμμή, η φάση έγινε σούπερ αμφιλεγόμενη. Ο διαιτητής έτρεξε προς τη σέντρα και έτσι μάθαμε ότι παίρνει μήνυμα στο ρολόι χειρός αν το γκολ μετράει ή όχι (goal σε περίπτωση τέρματος και no goal σε περίπτωση που δεν έχει περάσει τη γραμμή)!. Μοναδική παραφωνία για τον Μπενζεμά ήταν ότι το αλάνθαστο μάτι της τεχνολογίας δεν κάνει ποτέ λάθος, έτσι το γκολ χρεώθηκε (σωστά) ως αυτογκόλ στον Βαγιαδάρες και του στέρησε χατ τρικ. Ναι, έβαλε και τρίτο ο ο Γάλλος κεραυνοβολώντας για τρίτη φορά τον Βαγιαδάρες..

Που κρίθηκε: Στο γεγονός ότι η Γαλλία βρήκε σκορ λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους και παράλληλα η Ονδούρα έμεινε με δέκα πάικτες.

Παίκτης από χρυσάφι: Είναι από τις λίγες μεγάλες διοργανώσεις που η Γαλλία κατεβαίνει (και) με αξιόπιστο φορ. Εκπληκτικός ο Μπενζεμά, πραγματικός κίλερ.

Η σφυρίχτρα: Σωστή η διαιτησία του Βραζιλιάνου διαιτητή, Σάντρο Ρίτσι. Βέβαια αν δεν υπήρχε η ντιρεκτίβα της ΦΙΦΑ πολύ πιθανό να …έστριβε κέρμα για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή στο σουτ του Μπενζεμά. Προσοχή γιατί έχει αξία ως πληροφορία. Θα μπορούσε να αγνοήσει το ρολόι χειρός (καθώς δεν είναι υποχρεωμένος αν την ακολουθήσει), αλλά ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Από το επόμενο Μουντιάλ όλοι οι διαιτητές θα είναι υποχρεωμένοι να υποδεικνύουν ότι δείχνει το ρολόι!

1-0 Benzema (Penalty) 45′

2-0 Valladares (Own goal) 48′

3-0 Benzema 72′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr