Home Uncategorized «Μαγική» Γερμανία, «καυτός» Μίλερ! (video)

«Μαγική» Γερμανία, «καυτός» Μίλερ! (video)


Η Γερμανία επικράτησε πιο εύκολα απ’όσο αναμενόταν 4-0 της Πορτογαλίας, στο πρώτο ματς τους 7ου ομίλου, πέρνοντας το προβάδισμα για τη πρώτη θέση! Ο Τόμας Μίλερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ του εφετινού Μουντιάλ και “χάρισε” ουσιαστικά μία εύκολη νίκη στην ομάδα του.

Η ευχή που σίγουρα κάποιος κάποτε θα έκανε στη Γερμανία να εκατοστίσει τα παιχνίδια της σε Μουντιάλ έπιασε τόπο, καθώς σήμερα, στο παιχνίδι με την Πορτογαλία, συμπλήρωσε εκατό παρουσίες σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου και έγινε η πρώτη με τριψήφιο αριθμό αγώνων.

Α’ Ημίχρονο:

“Γεμάτο” ήταν το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού. Η Γερμανία απέκτησε από τα πρώτα κιόλας λεπτά την κατοχή της μπάλας και η Πορτογαλία προσπάθησε να αγωνιστεί με το “κλασικό” παιχνίδι της των αντεπιθέσεων. Στο 4′ οι Πορτογάλοι είχαν τη πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Ρονάλντο να βγάζει μόνο του τον Αλμέιδα ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Νόιερ έδιωξε. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πατρίσιο έκανε ένα τραγικό διώξιμο της μπάλας, ο Κεντίρα έκανε ένα μακρινό σουτ σε κενή εστία αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα άουτ. Μόλις στο 10ο λεπτό, η Γερμανία κέρδισε πέναλτι και άνοιξε το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση του Μίλερ. Ο στράικερ της Μπάγερν Μονάχου πέτυχε έτσι το έβδομο γκολ του σε επτά παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εντυπωσιακό στατιστικό για τα “πάντσερ”, το γεγονός ότι έχουν σκοράρει στα 19 από τα τελευταία 20 πέναλτι που έχουν κερδίσει στη διοργάνωση. Στο 25′ ο Νάνι προσπάθησε να ισοφαρίσει με ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή αλλά δεν τα κατάφερε και τα δεδομένα έγιναν ακόμη πιο αρνητικά όταν τρία λεπτά μετά ο Χούμελς -ειδικός στις στημένες φάσεις- πήρε τη κεφαλιά από κόρνερ του Κρόος και έγραψε το 2-0. Στο 37′ ο Πέπε έκανε μεγαλύτερο κακό στην ομάδα του καθώς έριξε κάτω τον Μίλερ και στη συνέχεια τον χτύπησε με το κεφάλι με αποτέλεσμα να αποβληθεί δικαίως από τον Μάζιτς. Όπως ήταν λογικό η Γερμανία όσο πέρναγε η ώρα επέβαλε περισσότερο το ρυθμό της και κατάφερε μάλιστα να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών τερμάτων. Ο Άλβες έκανε λάθος απομάκρυνση στην πάσα του Γκέτσε, ο Μίλερ έγινε κάτοχος και με σουτ από την περιοχή ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ για την ομάδα του.

Β’ ημίχρονο:

Η Γερμανία ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος πιο δυναμικά. Μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη του, ο Οζίλ βγήκε τετ α τετ με τον Πατρίσιο αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω του, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μίλερ έκανε μία κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά. Στο 63′ ο Μπέντο αναγκάστηκε να κάνει και άλλη αλαγή λόγω τραυματισμού. αυτή τη φορά “έχασε” τον Κοεντράο ο οποίος χτύπησε στους προσαγωγούς και αποχώρησε με φορείο. Πέντε λεπτά αργότερα, οι Γερμανοί έκαναν μία ιδανική αντεπίθεση. Ο Σούρλε έκανε μία κούρσα από δεξιά και πάσαρε στον Γκέτσε ο οποίος όμως δεν κατάφερε ούτε τότε να σκοράρει. Στη συνέχεια ήταν σειρά του Λεβ να κάνει αναγκαστική αλλαγή καθώς τραυματίστηκε ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος, Χούμελς. Στο 75′ οι Πορτογάλοι διαμαρτυρήθηκαν δικαίως για ανατροπή του Μερτεζάκερ στον Έντερ, όμως ο Σέρβος ρέφερι έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 78′ ο Μίλερ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ με κοντινό πλασέ μετά από απόκρουση του Πατρίσιο και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν όπως είναι λογικό διαδικαστικού χαρακτήρα, με τη Γερμανία να παίρνει μία σπουδαία νίκη και να ¨παίρνει” κεφάλι στον 7ο όμιλο!

Που κρίθηκε:

Στον γρήγορο τραυματισμό του Ούγκο Αλμέιδα και στην ανόητη αποβολή του Πέπε. Η συνέχεια ήταν κάτι παραπάνω από εύκολη για τη Γερμανία η οποία “επέβαλλε” το ρυθμό της και έφτασε σε μία πολύ άνετη επικράτηση.

Παίκτης από χρυσάφι:

Χωρίς καμία αμφιβολία, Τόμας Μίλερ. Ο Γερμανός επιθετικός “οργίασε” στην πορτογαλική άμυνα, σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ του εφετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου και έγινε αυτόματα πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση της Βραζιλίας.

Η σφυρίχτρα:

Το ματς είχε πολλές φάσεις και ο Μάζιτς είχε πολύ δουλειά. Ο Σέρβος έδωσε σωστά το πέναλτι στην Γερμανία, απέβαλλε δικαίως τον Πέπε και κατά γενική ομολογία ήταν σωστός. Μοναδικό “αγκάθι” στην εμφάνιση του, ο μη καταλογισμός πέναλτι πάνω στον Έντερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γερμανία: Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Κεντίρα, Οζίλ, Μίλερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Κρόος, Γκέτσε, Μπόατενγκ

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Άλβες, Πέπε, Βελόσο, Κοεντράο, Μουτίνιο, Αλμέιδα, Μειρέλες, Νάνι, Ρονάλντο, Περέιρα

Στατιστικά:

Γκολ: 11′- 45′ – 90+1′ Μίλερ, 32′ Χούμελς

Κίτρινες κάρτες: 11′ Περέιρα
Κόκκινες κάρτες: 37′ Πέπε

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr