Home Uncategorized Ανατροπή στο πέναλτι το Βέλγιο (video)

Ανατροπή στο πέναλτι το Βέλγιο (video)


Η Αλγερία προηγήθηκε με πέναλτι του Φεγκουλί και στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στην άμυνά της, ωστόσο το Βέλγιο με επιμονή κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή χάρις στα τέρματα των Φελαϊνί και Μέρτενς, παίρνοντας τη νίκη με 2-1

Α’ Ημίχρονο:

Η Αλγερία μπήκε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι της και κατάφερε να κλείσει όλους τους διαδρόμους στο Βέλγιο. Σε μια ανύποπτη φάση μάλιστα οι Αφρικανοί κέρδισαν πέναλτι με τον Φεγκουλί, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 25ο λεπτό.

Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου το σκηνικό παρέμεινε ίδιο. Οι Βέλγοι προσπαθούσαν μάταια να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των Αλγερινών με το 1-0 να παραμένει μέχρι την απόσυρση των δύο ομάδων στα αποδυτήρια.

Β’ Ημίχρονο:

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρκ Βίλμοτς έριξε στο παιχνίδι τους Μέρτενς, Οριτζί και Φελαϊνί και η ομάδα του βρήκε τρόπους να “τρυπώσει” στην περιοχή της Αλγερίας και να απειλήσει τον Μπολί. Στο 70′ ο Ντε Μπρούιν έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Φελαϊνί με κεφαλιά ισοφάρισε για το Βέλγιο.

Το γκολ της ισοφάρισης αναπτέρωσε το ηθικό των “κόκκινων διαβόλων” οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ της νίκης. Εν τέλει τα κατάφεραν με τον Μέρτενς να χρίζεται σκόρερ στο 80ο λεπτό με σουτ από πλάγια θέση, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Που κρίθηκε:

Στις αλλαγές του Βίλμοτς. Ο τεχνικός του Βελγίου είχε δηλώσει πριν από το ματς ότι τη νίκη θα την φέρνουν οι παίκτες από τον πάγκο και δικαιώθηκε, αφού τόσο ο Φελαϊνί όσο και ο Μέρτενς ήρθαν από τον πάγκο και πέτυχαν τα δύο τέρματα της ομάδας τους.

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο Κέβιν Ντε Μπρούιν ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Βελγίου σε ολόκληρο το ματς προκαλώντας πολλά προβλήματα στην αλγερινή άμυνα, ειδικά μετά την είσοδο των Φελαϊνί και Μέρτενς στο ματς. Ήταν αυτός μάλιστα που σέρβιρε στον Φελαϊνί το πρώτο γκολ του Βελγίου.

Η σφυρίχτρα:

Ο Μεξικανός Μάρκο Αντόνιο Ροντρίγκες σωστά υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Αλγερίας. Από εκεί και ύστερα η παρουσία του πέρασε απαρατήρητη, γεγονός άκρως θετικό για έναν διαιτητή.

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντεβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Ουιτσέλ, Ντε Μπρόινε, Λουκακού (58′ Οριζί), Βαν Μπόιτεν, Ντεμπελέ (65′ Φελαϊνί), Αζάρ, Τσαντλί (46′ Μέρτενς).

Αλγερία: Μπολί, Μπουγκέρα, Γκουλάμ, Χαλισέ, Φεγκουλί, Μεντζανί (84′ Γκιλάς), Μπενταλέμπ, Σουντανί (66′ Σλιμανί), Ταϊντέρ, Μαχρέζ (71′ Λασέν), Μοστεφά.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr