Home Uncategorized Πήρε βαθμό με «γκάφα» του Ακινφέεφ η Κορέα (Videos)

Πήρε βαθμό με «γκάφα» του Ακινφέεφ η Κορέα (Videos)


Η Ρωσία αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών και των περιστάσεων και μία αξιόμαχη Νότια Κορέα ξεκίνησε με βαθμό τη παρουσία της στον όγδοο όμιλο. Οι Κορεάτες προηγήθηκαν με τον Λι να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Ακινφέεφ να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, οι “αρκούδες” ισοφάρισαν με τονΚερζακόφ αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα περισσότερο από το ματς.

Α’ Ημίχρονο:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά φάουλ στο κέντρο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τη κατοχή της μπάλας και να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Η Ρωσία άλλαζε τη μπάλα χωρίς να κάνει τίποτα περισσότερο, ενώ οι Κορεάτες έδειχναν πραγματικά επικίνδυνοι και γρήγοροι στις αντεπιθέσεις, όπως άλλωστε τους περιμέναμε να παρουσιαστούν. Οι Ρώσοι έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να ανοίξουν τη καλή αμυντική λειτουργία της Κορέας και προσπάθησαν να απειλήσουν με στημένες φάσεις. Στο 31′ ο Ιγκνασέβιτς εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ το οποίο όμως απέκρουσε ο Γιουνγκ. Τρία λεπτά αργότερα η Κορέα απείλησε με το σουτ του Κου το οποίο κόντραρε και κατέληξε σύριζα άουτ. Στο 38′ ο Σον βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ κάνοντας ένα κάκιστο σουτ πολύ ψηλά.

Β’ Ημίχρονο:

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πολύ πιο δυναμικά και αποδείχθηκε καλύτερο ποιοτικά από το πρώτο. Οι Κορεάτες αντιλήφθηκαν ότι ο Ακινφέεφ έδειχνε ασταθής στα μακρινά σουτ και έτσι έκαναν αρκετές προσπάθειες ώστε να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο τέρμα με αυτόν τον τρόπο, με τον Κου και τον Κι να απειλούν τον Ρώσο γκολκίπερ. Στο 68′ η Κορέα άνοιξε το σκορ όπως αναμενόταν, καθώς ο Λι έκανε ένα σουτ αρκετά έξω από την περιοχή, ο Ακινφέεφ υπέπεσε σε… γκάφα και έστειλε ουσιαστικά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Στη συνέχεια πέρασε στον αγώνα ο Κερζακόφ ο οποίος άλλαξε θετικά την εικόνα της Ρωσίας και μάλιστα στο 74′ σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης μετά από κόντρες στην αντίπαλη άμυνα! Στα τελευταία λεπτά η Ρωσία προσπάθησε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί που είχε πριν την έναρξη του ματς αλλά δεν τα κατάφερε. Αντίθετα, το… αουτσάιντερ Νότια Κορέα κατάφερε και απέσπασε έναν βαθμό και θα συνεχίσει να ελπίζει σε έναν ανοιχτό πλέον όγδοο όμιλο.

Πού κρίθηκε:

Το αποτέλεσμα κρίθησε σε δύο σημεία. Πρώτον στο πρόβλημα που είχε ο Ακινφέεφ στο να μπλοκάρει τα μακρινά σουτ λόγω του οποίου η Κορέα βρέθηκε μπροστά στο σκορ και δεύτερον στην είσοδο του Κερζακόφ ο οποίος άλλαξε όλη την εικόνα της Ρωσίας, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και απέδειξε ότι έπρεπε να είχε επιλεγεί από τον Καπέλο στην αρχική ενδεκάδα.

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο Κερζακόφ πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα και εξέθεσε τον προπονητή του που δεν τον ξεκίνησε βασικό. Ο ποιοτικός επιθετικός της Ρωσίας λίγα λεπτά μετά την είσοδο του σκόραρε ισοφαρίζοντας και δίνοντας ξανά την χαμένη ελπίδα στις “αρκούδες”, ενώ εάν στη τελευταία φάση του έδιναν οι συμπαίκτες του τη μπάλα θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει μόνος του την ανατροπή.

Η σφυρίχτρα:

Ο Πιτάνα ήταν πολύ σωστός. Άφηνε το παιχνίδι να εξεληχθεί όταν του το επέτρεπαν οι φάσεις, ενώ τα σφυρίγματα του ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλάνθαστα. Δικαίως δεν ακύρωσε το γκολ της Ρωσίας για χέρι όπως ζητάνε οι Κορεάτες και αυτό το επιβεβαιώνουν τα ριπλέι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρωσία: Ακινφέεφ, Ιγκνάσεβιτς, Χλουσάκοφ, Κοκόριν, Μπερεζούτσκι, Σατόφ, Ζιρκόφ, Σαμέντοφ, Φαϊζούλιν, Ετσκένκο, Κομπάροφ.

Ν. Κορέα: Γιουνγκ Ρίονγκ, Κιμ Γκουόν, Γιουν Σουκ, Λι-Γιονγκ, Κιμ-Γιανγκ, Λι-Γιονγκ, Χαν Κουκ, Κου Τσέολ, Κι Σουνγκ, Σον Χέουνγκ Μιν, Παρκ Τσου

Στατιστικά:

Γκολ: 74′ Κερζακόφ / 68′ Λι
Κάρτες: 13′ Σον, 30′ Κι, 49′ Σατόφ, 90′ Κου

 

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr