Home Uncategorized Σούπερ ματς χωρίς νικήτρια στο «Καστελάο»! (video)

Σούπερ ματς χωρίς νικήτρια στο «Καστελάο»! (video)


Γερμανία και Γκάνα αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην Φορταλέζα για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου, μετά από φανταστικό δεύτερο ημίχρονο (μπήκαν όλα τα γκολ), έγραψε ιστορία ο Κλόζε!!!
Τα «πάντσερ» κυνήγησαν τη νίκη μέχρι τέλους, αλλά βρήκαν απέναντι τους… λαμπερά τα «μαύρα αστέρια», που τα έδωσασν όλα για το… τρίποντο! Με τον Κλόζε να βάζει την… σφραγίδα του, να σκοράρει στην πρώτη επαφή του με την μπάλα και να φτάνει τα 15 γκολ σε Μουντιάλ, όσα έχει και ο Ρονάλντο (Βραζιλιάνος). Οι δυο τους είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα!
Τελικά, με τον έναν βαθμό η Γερμανία ανέβηκε στους 4 πόντους, 3 έχουν οι ΗΠΑ, έναν η Γκάνα και μηδέν η Πορτογαλία. Οι Αμερικάνοι με τους Ίβηρες παίζουν την Κυριακή…

Α’ ημίχρονο:

Η Γερμανία σ’ ένα… παραλλαγμένο 4-2-3-1, που ουσιαστικά γινόταν 4-1-2-2-1, κατέβηκε ξανά με τέσσερις αμυντικούς. Στο τέρμα ήταν ο Νόιερ και κεντρικοί αμυντικοί ο Χούμελς και ο Μέρτεζάκερ. Δεξιά έπαιξε ο Τζερόμ Μπόατενγκ και αριστερά ο Χεβέντες. Ο Λαμ ήταν μπροστά από τα δυο στόπερ, με τον Κεντίτα δεξιά του και τον Κρόος αριστερά του. Μπροστά τους και στα άκρα ήταν ο Οζίλ και ο Γκέτσε, με τον Μίλερ στην κορυφή της επίθεσης. Οι τρεις επιθετικοί άλλαζαν, πάντως, θέσεις, όπως έκαναν και με την Πορτογαλία.
Η Γκάνα κατέβηκε με 4-2-3-1, με τον Ντουαντά κάτω από τα γκολπόστ. Οι Μενσά και Μπογιέ ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί με τον Αφού δεξιά και τον Ασαμόα αριστερά. Ραμπιού και Μπουντάρι είχαν ρόλο αμυντικών χαφ με τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, λίγο πιο μπροστά του. Στα άκρα δεξιά έπαιξε ο Ατσού και αριστερά ο Αντρέ Αγιού. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γκιάν…

Τα «μαύρα αστέρια» στο πρώτο μέρος είχαν καλή αμυντική συμπεριφορά, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη των «πάντσερ». Το μυστικό ήταν πως υπήρχαν καλύψεις από τους ακραίους (Ατσού, Αγιού), ενώ και οι Μουντάρι, Ραμπιού πάντα ήταν στις θέσεις τους. Λίγες ήταν οι στιγμές που απείλησε η Γερμανία, κυρίως με μπαλιές στην πλάτη και σέντρες, αλλά οι Μπογιέ και Μενσά ήταν σε ετοιμότητα. Η Γκάνα κατάφερε μάλιστα να δείξει απειλητική, πάτησε περιοχή, αλλά με δυο σουτ ανησύχησε τον Νόιερ, στο 13’ με τον Ατσού, και στο 33’ με τον Μουντάρι. Έτσι, στον πρώτο μέρος δεν είχαμε γκολ!

Β’ ημίχρονο:

Το δεύτερο παιχνίδι ήταν φανταστικό! Οι δυο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να πάρουν τον αγώνα και είδαμε σούπερ θέαμα, με τη Γερμανία και την Γκάνα να τα δίνουν όλα για την νίκη! Εάν γράφαμε όλες τις φάσεις, τότε θα χρειαζόμασταν βιβλίο!
Τα «μαύρα αστέρια» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, αλλά στα «πάντσερ» μια φάση ήταν αρκετή για να προηγηθούν! Στο 51’ σέντραρε ο Μίλερ ο Γκέτσε πετάχτηκε ανάμεσα στα δυο στόπερ της Γκάνας, βρήκε πρώτα την μπάλα με το κεφάλι, στη συνέχεια με το γόνατο, αλλά με την φόρα που είχε την έστειλε στα δίχτυα!
Η Γκάνα απάντησε… άμεσα. Συγκεκριμένα, στο 54’ ο Αφούλ (ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, παίζοντας όλη την δεξιά πλευρά) σέντραρε, ο Αντρέ Αγιού πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά ισοφάρισε!!!
Το παιχνίδι από ένα σημείο και μετά απέκτησε τρελό ρυθμό και οι Αφρικανοί προηγήθηκαν, μάλιστα, και σκόραραν ξανά ως αποτέλεσμα της πίεσης τους. Στο 63′ ο Μουντάρι έκλεψε τη μπάλα, πέρασε πολύ ωραία στον Γκιάν, ο οποίος πλάσαρε τον Νόιερ και έτσι η Γκάνα έκανε το 2-1, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς. Στη συνέχεια ο Γιοακίμ Λεβ έβαλε στη… μάχη τον Κλόζε και τον Σβάινστάιγκερ, που πρόσφεραν στην Γερμανία, ειδικά επιθετικά! Ο πρώτος, όπως, είπαμε, σκόραρε στο 71’ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι (ο Χεβέντες έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο), στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, μετά από κόρνερ του Κρόος, και έτσι η Γερμανία ισοφάρισε σε 2-2!
Τα επόμενα λεπτά του αγώνα το ματς είχε απίστευτο ρυθμό. Οι δυο ομάδες δεν… συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία. Η Γκάνα έκανε και τις άλλες δυο αλλαγές που είχε… Οι φάσεις ήταν πολλές, αλλά το 2-2 δεν άλλαξε…
Ελιναι χαρακτηριστικο πως στο τέλος του αγώνα ο Μίλερ και ο Μπόι τραυματίστηκαν, όταν συγκρούστηκαν μέσα στην περιοχή, μετά από φάουλ του Κρόος, με τον Γερμανό επιθετικό να γεμίζει με αίματα! Εικόνα που αντικατοπτρίζει τη μάχη που δόθηκε από τους παίκτες και των δυο ομάδων για την νίκη!

Που κρίθηκε:

Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε λόγω της μαχητικότητας των Γκανέζων. Την Γερμανία την περιμέναμε να σκοράρει, αλλά τα «μαύρα αστέρια» έδειξαν προσήλωση στο πλάνο που είχαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αμυντικά και επιθετικά. Κατάφεραν να φτάσουν σε δυο γκολ, ενώ σημαντικό ήταν πως μετά το 1-0 έκαναν αμέσως το 1-1, και στη συνέχεια πήραν το προβάδισμα!

Παίκτης από… χρυσάφι:

MVP του αγώνα βγήκε ο Γκέτσε, λόγω του γκολ που πέτυχε, ενώ είχε και σωστές μεταβιβάσεις! Μπορεί να σταθεί κάποιος στον Κλόζε, ο οποίος φανέρωσε για ακόμα μια φορά την… αίσθηση του γκολ που έχει, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με την πρώτη επαφή της μπάλας! Παίκτης… κλειδί για την Γκάνα ο Αφούλ, που έπαιζε όλη την δεξιά πλευρά, ήταν καλός επιθετικά (έβγαλε την σέντρα στο 1-1), αλλά και αμυντικά…

Η σφυρίχτρα:

Το γεγονός πως βγήκε μια κίτρινη κάρτα και αυτή στις καθυστερήσεις στον ο Μουντάρι, φανερώνει πως έχει ένα όμορφο, δυνατό παιχνίδι, αλλά πάνω από όλα ήταν… καθαρό! Ο Βραζιλιάνος διαιτητής Σάντρο Ρίτσι, δεν είχε κάποιο πρόβλημα και βοήθησε στο να δούμε αυτό το ωραίο ματς, χωρίς να κάνει… κατάχρηση της σφυρίχτρας του.

Οι συνθέσεις
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Τζερόμ Μπόατενγκ (46′ Μουστάφι), Μέρτεζακερ, Χούμελς, Χέβεντες, Λαμ, Κεντίρα (70′ Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Οζίλ, Γκέτσε (69′ Κλόζε), Μίλερ.
ΓΚΑΝΑ: Νταούντα, Άφουλ, Μπόι, Μένσα, Κουατζού Ασαμόα, Μουντάρι, Ράμπιου (78′ Μπάντου), Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (52′ Τζόρνταν Αγιού), Ατσού (72′ Μουμπάρακ), Αντρέ Αγιού, Ασαμόα Τζαν.

Γκολ: 51′ Γκέτσε, 71′ Κλόζε / 54′ Αντρέ Αγιού, 63′ Ασαμόα Τζαν
Κάρτες: 90+3′ Μουντάρι

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr