Home Uncategorized Νίκη πρόκρισης η Νιγηρία, αποκλεισμός για Βοσνία (Video)

Νίκη πρόκρισης η Νιγηρία, αποκλεισμός για Βοσνία (Video)


Η Νιγηρία πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη επί της Βοσνίας με 1-0 και πλέον είναι ένα βήμα πριν την πρόκριση της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αποχαιρετά πρόωρα τη διοργάνωση η Βοσνία στη πρώτη της συμμετοχή, ενώ διαμαρτύρεται σωστά για ακυρωθέν γκολ του Τζέκο.

Α’ Ημίχρονο:

Το παιχνίδι είχε από το ξεκίνημα του πολύ καλό ρυθμό. Μόλις στο 11ο λεπτό η Νιγηρία απείλησε με τον Μίκελ ο οποίος έκανε ένα από τα πολλά μακρινά σουτ της ομάδας του στο πρώτο μέρος όμως κατέληξε σύριζα άουτ. Η αφρικανική ομάδα φαινόταν πιο παθιασμένη και ιδιαιτέρως απειλητική στις αντεπιθέσεις λόγω της ταχύτητας της. Τρία λεπτά αργότερα ο Ονάζι επιχείρησε ένα ακόμη σουτ το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Μπέκοβιτς. Στο 21′ η Βοσνία άνοιξε το σκορ με τον Τζέκο, όμως το γκολ της ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ, καθώς ο στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι καλύπτεται. Στην επόμενη φάση ο Τζέκο προσπάθησε να βάλει αυτή τη φορά μπροστά την ομάδα του όμως ενώ βρέθηκε τετ α τετ το πλασέ του πέρασε άουτ. Στο 29ο λεπτό η Νιγηρία έκανε το 1-0 με σκόρερ τον Οντεμβίγκι ο οποίος πλάσαρε ιδανικά μετά το όμορφο γύρισμα του Εμενίκε που είχε κάνει κούρσα από τα δεξιά. Σε αυτή τη φάση οι Βόσνιοι αμυντικοί έδειξαν ερασιτεχνισμό, καθώς σταμάτησαν για να διαμαρτυρηθούν για επιθετικό φάουλ ενώ η φάση φαίνεται “καθαρή”. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Βοσνία προσπάθησε για την ισοφάριση κυρίως με προσπάθειες του Τζέκο, όμως δεν τα κατάφερε και η Νιγηρία πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Β’ Ημίχρονο:

Η Βοσνία φαινόταν από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους αποφασισμένη να ισοφαρίσει ώστε να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όμως η πρώτη φάση ανήκε στη Νιγηρία, η οποία απείλησε με τον Μπαμπαμπούντε να σουτάρει από μακριά και τον Μπέγκοβιτς να αποκρούει. Ο Βόσνιος γκολκίπερ κρατούσε όσο μπορούσε την ομάδα του στο παιχνίδι, ο Πιάνιτς προσπαθούσε να οργανώσει σωστές επιθέσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Χωρίς βοήθεια και χωρίς να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις μεταβιβάσεις του οι επιθετικοί της Βοσνίας, η εστία του Ενγιάμα δεν διέτρεχε κίνδυνο. Όσο άντεχαν, οι παίκτες του Στίφεν Κέσι έτρεχαν και έψαχναν μέχρι τέλους το δεύτερο γκολ που θα τους επέτρεπε να διασφαλίσουν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς, αν και αποδείχθηκε μη αναγκαίο. Ο Τζέκο στις καθυστερήσεις είχε δοκάρι σε γυριστό σουτ, έχοντας πάρει όμως τη μπάλα με το χέρι και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με την ομάδα του να βιώνει τον αποκλεισμό στο πρώτο Μουντιάλ που συμμετείχε στην ιστορία της.

Που κρίθηκε:

Αναμφισβήτητα στο πάθος, τη δύναμη και τη ταχύτητα των Νιγηριανών. Φυσικά, το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό εάν είχε μετρήσει το γκολ του Τζέκο, όμως μία ομάδα δεν μπορεί να “κολλάει” σε μία φάση έστω και αν μιλάμε για μία τέτοια αδικία. Είχε πολύ χρόνο μετά το γκολ που δέχθηκε να αλλάξει τη κατάσταση, όμως η ανάπτυξη της ήταν κακή και οι ποδοσφαιριστές της είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους με αποτέλεσμα να ψάχνουν όλοι τον Τζέκο ο οποίος δεν κατάφερε να… ξανασκοράρει.

Παίκτης από χρυσάφι:

MVP θα ανακυρηχθεί από τη FIFA ο σκόρερ Οντιμβίγκι, όμως ο Εμενίκε πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Ήταν αυτός ο οποίος έδωσε την ασίστ στο συμπαίκτη του, ενώ θα μπορούσε σε αρκετές φάσεις να είχε σκοράρει. Αυτό το είχε καταλάβει και ο ίδιος, γι’αυτό και σε κάποια σημείο χτύπησε το δοκάρι των αντιπάλων μετά από χαμένη ευκαιρία του.

Η σφυρίχτρα:

Ο Ο’Λίρι συνέχισε τις αρκετές κακές διαιτησίες της εφετινής διοργάνωσης. Μπορεί για το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ της Βοσνίας να τον πήρε στο… λαιμό του ο βοηθός του που έδειξε οφσάιντ, όμως η τελική απόφαση ήταν δική του και αφού βρισκόταν κοντά έπρεπε να δει ότι ο Τζέκο καλυπτόταν. Επιπλέον, έδωσε μόλις δύο κάρτες, ενώ τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν πάρα πολλά, ειδικά από τους Βόσνιους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιγηρία: Ενγιάμα, Άμπροους, Οσανίβα, Μίκελ, Γιόμπο, Ομερούο, Οντεμβίγκι, Ονάζι, Εμενίκε, Μπαμπατούντε (75′ Ουζοένι), Μούσα (65′ Αμεόμπι)

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Μούτζα, Λούλιτς (58′ Σαλίχοβιτς), Μπέσιτς, Σάνιτς, Σπάχιτς, Χαΐροβιτς (57′ Ιμπίσεβιτς), Μεντούνγιανιν (64′ Σούσιτς), Τζέκο, Πιάνιτς, Μισίμοβιτς

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr