Home Uncategorized Αδέλφια στο Μουντιάλ

Αδέλφια στο Μουντιάλ


Ο Κέβιν Πριν και ο Ζερόμ γεννήθηκαν στην ίδια πόλη, το Βερολίνο, έπαιξαν στην ίδια ομάδα, τη Χέρτα, αλλά στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν για τα καλά. Δύο ακόμη αδέλφια στο ποδόσφαιρο; Μάλλον όχι. Γιατί στις 26 Ιουνίου 2010 βρέθηκαν αντίπαλοι σε Μουντιάλ .

Ο μεγάλος, ο Κέβιν Πρινς αποφάσισε μετά από κάποιους αγώνες με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας να παίξει στη Γκάνα. Ο άλλος, ο Ζερόμ, βλέποντας να ανοίγονται μεγαλύτερες προοπτικές μπροστά του αποφάσισε να γίνει… Γερμανός.

Η ιστορία του 2010 επαναλήφθηκε και στη Βραζιλία. Τότε είχε κερδίσει η Γερμανία, τώρα το ματς ήρθε ισόπαλο (2-2).

Οι δυό τους μπορεί να αποτελούν τη μοναδική περίπτωση αδελφών που παίζουν σε διαφορετικές εθνικές, αλλά δεν είναι τα μόνα αδέλφια.

Οι αδελφοί Τουρέ (Γιάγια και Κόλο) είναι επίσης μια γνωστή περίπτωση που έγινε… γνωστότερη με τη τραγωδία που τους έπληξε, τον θάνατο του αδελφού τους.

Λιγότερο γνωστή είναι η περίπτωση των Παλάσιος στην Ονδούρα. Μάλιστα λίγο ακόμα και να έγραφαν ιστορία, αφού εκτός από τον Γουίλσον και τον Τζέρι, πολύ κοντά στην είσοδο στους 23 έφθασε κι ο τρίτος αδελφός τους, ο Τζόνι, όπως είχε συμβεί το 2010 όταν ήταν και οι τρεις στην αποστολή.

Από την πρώτη κιόλας διοργάνωση εμφανίστηκαν αδέλφια στην ίδια ομάδα. Ήταν οι Χουάν και Μάριο Εβαρίστο στην Αργεντινή το 1930, ο Λουσιέν, ο σκόρερ του πρώτου γκολ του Μουντιάλ κι ο Ζαν στη Γαλλία, οι Ράφαελ και Φρανσίσκο Γκουτιέρεζ στο Μεξικό, οι Μανουέλ και Φελίπε Ρόχας στο Μεξικό. Διόλου άσχημα για μια διοργάνωση στην οποία μετείχαν 13 όλες κι όλες ομάδες.

Αδέλφια έπαιξαν πολλά στο Μουντιάλ. Οι πρώτοι δίδυμοι άργησαν να… σκάσουν μύτη. Ήταν οι γνώριμοί μας Ρενέ και Βίλι Φαν ντε Κέρκοφ στην Ολλανδία το 1974 και 1978. Τους ακολούθησαν οι Ζλόταν και Ζλάτκο Βούγιοβιτς το 1982 με την Γιουγκοσλαβία, οι Ιμπραίμ και Χοσάμ Χασάν στην Αίγυπτο το 1990, οι Καχίμ και Μουμπάρακ Μουμπάρακ (δεν είναι λάθος) με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 1990, οι Εϊσά και Ιμπραχίμ Αμπντουραχμάν με την ίδια ομάδα στην ίδια διοργάνωση, οι Φρανκ και Ρόναλντ ντε Μπουρ με το Βέλγιο το 1994 και 1998, ο Μάρτσιν κι ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ με την Πολωνία το 2002, οι Φιλίπ και Νταβίντ Ντεγκέν με την Ελβετία.

Από τους 8 δίδυμους που έπαιξαν στην ιστορία του Μουντιάλ οι τρεις έχουν παίξει στην Ελλάδα!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr