Home Uncategorized «Κόμπρα» η Κολομβία, με θρίαμβο στους «16» (Video)

«Κόμπρα» η Κολομβία, με θρίαμβο στους «16» (Video)


Η Κολομβία πέρασε πανηγυρικά στους «16» και ως πρώτη από τον 3ο όμιλο, καθώς στην Κιουάμπα πέτυχε την 3η νίκη στο γκρουπ με 4-1 απέναντι στην Ιαπωνία! Με τον Φορίντ Μοντραγκόν (μπήκε αλλαγή στην θέση του Οσπίνα) να κάνει ρεκόρ και να γίνεται ο γηραιότερος παίκτης που έχει παίξει σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας αυτό του Ροζέ Μιλά. Η Κολομβία θα παίξει με την Ουρουγουάη σ’ ένα μεγάλο λατινομαερικάνικο ντέρμπι. Η Κολομβία έκανε για πρώτη φορά τρεις νίκες σερί σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Χάμες Ροντρίγκες να είναι ο κορυφαίος, παρότι ήρθε από τον πάγκο, να πετυχαίνει ένα πραγματικά πολύ όμορφο γκολ (να φτάνει τα τρία σε Μουντιάλ) στο 89’ και δίνει ασίστ στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του… Δυο γκολ σημείωσε ο Χάβες Μαρτίνεζ στο 55’ και στο 82’, ενώ το 1-0 είχε κάνει με πέναλτι ο Κουαδράδο στο 17’. Στο 45’ +1 είχε ισοφαρίσει ο Οκαζάκι στο 45’+1!

Η Ιαπωνία ήταν αυτή που ήθελε τη νίκη για να ελπίζει, αλλά η Κολομβία, παρότι ξεκίνησε με 8 αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, κατάφερε να φτάσει στην επιτυχία, καθώς διαθέτει περισσότερο ποιότητα ως ομάδα. Βρήκε χώρους και… χτύπησε σαν την… κόμπρα, «σκοτώνοντας» την αντίπαλό της, που έμεινε τελευταία στον όμιλο!

Α’ Ημίχρονο:

Η Ιαπωνία ξεκίνησε με 4-2-1-3 με τον Καβασίμα στο τέρμα, τους Γιοσίντα και Κόνο σε ρόλο κεντρικών αμυντικών. Δεξιά ήταν ο Ουτσίντα και αριστερά ο Ναγκατόμο… Δυο ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Χασέμπε και ο Αογιάμα, με τον Χόντα μπροστά τους, έχοντας οργανωτικό ρόλο. Στα άκρα ξεκίνησαν ο Οκαζάκι δεξιά και ο Καγκάβα δεξιά με τον Οκούμπο να ξεκινά στην κορυφή της επίθεσης…
Με 4-4-1-1 ξεκίνησε και η Κολομβία, με τον Οσπίνα στο τέρμα, και τους Κάρλος Βαλντές, Αλβάρες σε κέντρο της άμυνας! Δεξιά ήταν ο Αρίας, αριστερά ο Αρμεγό. Κεντρικά χαφ αγωνίστηκαν ο Μεχία και ο Γκουαρίν, με τον Κουαδράδο δεξιά και τον Κιντέρο αριστερά… Ο Ράμος ήταν πιο μπροστά τους και έπαιζε περισσότερο αριστερά, ενώ ο Τζάκσον Μαρτίνες ήταν καθαρόαιμος επιθετικός…
Η Ιαπωνία ξεκίνησε πολύ καλύτερα το α’ ημίχρονο, αφού μόνο με νίκη θα είχε ελπίδες για την πρόκριση. Με βάση τις φάσεις που έκανε, δικαιούνταν ένα γκολ, το οποίο ήρθε, πάντως, στο 45’+1, δηλαδή στην τελευταία ΄φαση του πρώτου μέρους. Νωρίτερα, η Κολομβία είχε κάνει το 1-0 υπέρ με πέναλτι, κόντρα στην ροή του αγώνα, στην πρώτη επίσκεψη της στα καρέ των «μπλε σαμουράι»!
Από το 9’ η Ιαπωνία έδειξε τις διαθέσεις της, όταν σούταρε ο Οκούμπο, αλλά έκοψαν οι αμυντικοί. Μέχρι και το 15’ επικίνδυνες καταστάσεις δημιούργησαν μόνο οι Ασιάτες, αλλά γκολ πέτυχε η Κολομβία. Στο 17’ ο Κόνο στην προσπάθειά του να κόψει τον Αντριάν Ράμος, ανέτρεψε τον αντίπαλό του και ο διαιτητής Πέδρο Προένσα έδωσε πέναλτι. Στο 18’ ο Κουαδράδο ήταν ψύχραιμος και με εκτέλεση στο κέντρο της εστίας έκανε το 1-0.
Στη συνέχεια η Ιαπωνία κυνήγησε με μανία την ισοφάριση. Στο 26’ σούταρε ο Καγκάβα βρήκε χώρο, σούταρε και έβγαλε δύσκολα ο Οσπίνα! Στο 33’ είχαμε νέο σουτ από τον Χόντα και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 36’ ο Οκούμπο έκανε το ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 40’ ακολούθησε άστοχο σουτ του Καγκάβα από καλή θέση. Η Κολομβία «απάντησε» με τον Τζάκσον Μαρτίνες, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ, μετά από πάσα του Ράμος.
Οι «μπλε σαμουράι» έφτασαν τελικά στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Στο 45’+2 ο Χόντρα σέντραρε και ο Οκαζάκι σκόραρε με κεφαλιά!

Β’ Ημίχρονο:

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Κολομβία έκανε δυο αλλαγές. Ο Καρμπονέρο μπήκε στην θέση του Κουαδράδο και ο Τζέιμς Ροντρίγκες σ’ αυτή του Κιντέρο!!! Οι νοτιοαμερικάνοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να σκοράρουν και το πέτυχαν στο 55’, «παγώνοντας» τους Ιάπωνες. Ο Αρίας βρήκε τον Ροντρίγκες κι εκείνος τον Μαρτίνες, ο οποίος με σουτ με το αριστερό νίκησε τον Καβασίμα!!!
Οι «μπλε σαμουράι» προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αμέσως, αλλά στο 58’ σουτ του Καγκάβα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Οσπίνα! Στο επόμενο λεπτό (59’) η Ιαπωνία έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Οκούμπο δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από πολύ καλή θέση…
Ο Αλμπέρτο Τζακερόνι στο 62’ πέρασε και άλλον επιθετικογενή παίκτη του, καθώς μπήκε ο Γιαμαγκούτσι στην θέση του Αογιάμα.
Στο 64’ ο Χόντα εκτέλεσε φάουλ και ο Οσπίνα κατάφερε να… βγάλει, ενώ στο 65’ η Ιαπωνία έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Ουτσίντα έπαιξε το ένα-δύο με τον Χασέμπε, σέντραρε, πετάχτηκε ο Οκούμπο μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 69’ για την Ιαπωνία μπήκε και ο επιθετικός Κακιτάνι αντί του Οκαζάκι, με τον Αλμπέρτο Ζακερόνι να τα… παίζει όλα για όλα! Μόνο που η Κολομβία είχε φάση στο 72’, όταν σουτ του Μαρτίνες κοντραρίστηκε στους αμυντικούς. Στο 73΄σιυτ του Κόνο απόκρουσε ο Οσπίνα, ενώ στο 75’ σε νέα προσπάθεια του Ναγκατόμο ο τερματοφύλακας της Κολομβίας μπλόκαρε… Οι νοτιοαμερικάνοι προσπαθούσαν να… χτυπήσουν με αντεπιθέσεις, καθώς έβρισκαν χώρους, με την Ιαπωνία να πιέζει… Έτσι, ο Τζάκσον Μαρτίνες στο 82’ έκανε το 3-1 με πλασέ από πλάγια, μετά από πολύ ωραία μπαλιά του Χάμες Ροντρίγκες. Στο 84’ ο Καγκάβα έχασε ευκαιρία, όταν σούταρε άουτ από κοντά και πλάγια…
Στο 89’ ο Χάμες Ροντρίγκες έβαλε… μαγικό γκολ, αποδεικνύοντας την ποιότητά του, όταν… χόρεψε τον αντίπαλό του και με… σκαφτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα…

Που κρίθηκε:

Όπως είπαμε, παρότι η Κολομβία ξεκίνησε με οκτώ αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, διαθέτει περισσότερη ποιότητα από την Ιαπωνία. Έτσι, βρήκε χώρους, αφού οι «μπλε σαμουράι» μόνο με νίκη είχαν ελπίδα πρόκριση, και… χόρεψε σε ρυθμούς «σάμπας» τους Ασιάτες, με πρώτα… βιολιά του Χάμες Ροντρίγκες και Τζάκσον Μαρτίνες (μπήκε ως αλλαγή).

Παίκτης από «χρυσάφι»:

Ο Τζάκσον Μαρτίνες μπορεί να μπήκε ως αλλαγή, αλλά κατάφερε να βγάλει μια ασίστ στο ένα από τα δυο γκολ του Χάμες Ροντρίγκες, αλλά και να σημειώσει ένα πραγματικά υπέροχο γκολ, «χορεύοντας» τον αντίπαλό του, και… σκοράροντας με… σκάψιμο της μπάλας! Πραγματικά απολαυστικός…

Η «σφυρίχτρα:

Ο Πέδρο Προένσα ήταν κοντά στις φάσεις και δεν είχε πρόβλημα. Σωστά έδωσε πέναλτι για την Κολομβία, στη φάση που έγινε το 1-0. Ελέγχεται, πάντως, για μια φάση στο 62’, όταν ο Τζέιμς Ροντρίγκες φάνηκε να χτυπά στον Οκαζάκι με αγκωνιά, φάση που δεν είχε ο Πορτογάλος διαιτητής. Με λάθη οι βοηθοί του…

Οι συνθέσεις
ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Αογιάμα (62′ Γιαμαγκούτσι), Χασέμπε, Χόντα, Οκαζάκι (69′ Κακιτάνι), Καγκάουα (85′ Κιγιοτάκε), Οκούμπο.
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα (85′ Μοντραγκόν), Σαντιάγο Άριας, Κάρλος Βαλντές, Έντγκαρ Άλβαρες, Αρμέρο, Μεχία, Γκουαρίν, Κουαδράδο (46′ Καρμπονέρο), Κιντέρο (46′ Χάμες Ροντρίγκες), Αντριάν Ράμος, Τζάκσον Μαρτίνες.

Γκολ: 45’+1 Οκαζάκι / 17′ πέν. Κουαδράδο, 55′ και 82′ Τζακσον Μαρτίνες, 89′ Χάμες Ροντρίγκες
Κάρτες: 16′ Κόνο, 63′ Γκουαρίν…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr