Home Uncategorized Μέρες 1998 με 3Χ3 και οδηγό τον Ντεσάν

Μέρες 1998 με 3Χ3 και οδηγό τον Ντεσάν


Το επίτευγμα της Γαλλίας του 1998 επιθυμεί να πετύχει απόψε στο Ρίο ντε Ζανέιρο η εθνική ομάδα των Πετεινών

Με νίκη επί του Εκουαδόρ περνάει στην επόμενη φάση με τρία τρίποντα, όπως είχε κάνει το 1998, εκείνη η Γαλλία στο μουντιάλ της χώρας της η οποία  μάλιστα πήρε τον τίτλο με επικράτηση 3-0 επί της Βραζιλίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, ήταν τότε ο αρχηγός της. Τώρα δεν θέλει να γίνεται λόγος για το 1998 σε σχέση με το 2014. Επιθυμεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, όπως και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο οποίος προσπαθεί να μετριάσει την αισιοδοξία των Γάλλων φιλάθλων.

Οι Πετεινοί άρχισαν με νίκη 3-0 επί της Ονδούρας και εκτίναξαν στα ύψη τον Γαλλικό ενθουσιασμό μετά την επικράτηση τους με 5-2 εναντίον της Ελβετίας που είναι επίσης το μεγάλο όνομα του ομίλου.

Μία ισοπαλία είναι αρκετή για τη Γαλλία για να τερματίσει επικεφαλής στο γκρουπ, αλλά και για το Εκουαδόρ που μπορεί να προκριθεί αρκεί να μη νικήσει η Ελβετία την Ονδούρα.

Ο Ισημερινός και η Ελβετία έχουν από τρεις πόντους, όμως οι Νοτιοαμερικανοί είναι καλύτεροι στη διαφορά των τερμάτων.

Σήμερα η αμυντική γραμμή του Εκουαδόρ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική απέναντι στους παραγωγικούς επιθετικούς Καρίμ Μπενζεμά και Ολιβιέ Ζιρού. Αμφότεροι σκόραραν και δημιούργησαν ευκαιρίες απέναντι στην Ελβετία.

Η Γαλλία έχει πετύχει συνολικά 39 γκολ σε 11 παιχνίδια πριν το μουντιάλ , αλλά και στη διάρκειά του.

« Πρόκειται για άκρως επιθετική ομάδα. Σημείωσε οκτώ γκολ στην Τζαμάικα πριν αρχίσει το Παγκόσμιο κύπελλο. Το ένα γκολ σε δυσκολεύει ιδιαίτερα, σε μεγάλη διοργάνωση, πόσο μάλλον αυτοί που σκόραραν οκτώ φορές. Είναι άπιαστοι.» υποστήριξε ο Κριστιάν Νομπόα, μέσος του Ισημερινού.

Αντίθετα αμυντικά είναι πολύ ευάλωτοι. Εναντίον της Ελβετίας με την αποχώρηση του Σακό δέχτηκαν δύο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο.

Ο Ένερ Βαλένσια είναι ο προβληματισμός του Ντεσάν . Ο Ισημερινός κεντρικός επιθετικός είναι ο αντίστοιχος Μπενζεμά. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και συνεχή επαγρύπνηση από τους Γάλους οπισθοφύλακες.

Ο Ντεσάν πονοκεφαλιάζει για την κατάσταση των τραυματισμένων κεντρικών μπακ Σακό και Βαράν. Αν δεν παίξουν οι λύσεις είναι έτοιμες αλλά όχι τόσο αποδοτικές. Πρόκειται για τους  Κοσιελνί και Ελιακίμ Μανγκαλά.

Όπως και να έχει η υπόθεση, πονοκέφαλος ή όχι ο Ντεσάν θα κάνει αλλαγές, θα ξεκουράσει βασικά στελέχη, εν όψει της συνέχειας εναντίον της Νιγηρίας (πιθανότατα).

Στο παρελθόν έπαιξαν μία φορά σε φιλικό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα 2-0 υπέρ της Γαλλίας (Μάιος 2008, Γκρενόμπλ,  Γκομίς 59΄, 86΄).

ΓΗΠΕΔΟ: Εστάδιο Μαρακανά, Ρίο ντε Ζανέιρο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νουμαντιέζ  Ντουέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 23:00 – ΡΙΚ 2 – ΡΙΚ HD

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr