Home Uncategorized Νίκησε η Αργεντινή, πέρασε και η Νιγηρία (Video)

Νίκησε η Αργεντινή, πέρασε και η Νιγηρία (Video)


Η Αργεντινή επιβλήθηκε με 3-2 της Νιγηρίας και προκρίθηκε ως πρώτη στη φάση των «16», με τους Αφρικανούς να προκρίνονται επίσης, παρά την ήττα, ως δεύτεροι στον 6ο όμιλο. Τα γκολ σημείωσαν οι Μέσι (3΄, 45΄+) και Ρόχο (50΄), ενώ για τους Αφρικανούς είχε σκοράρει δύο φορές ο Μούσα, στο 4ο και 47ο λεπτό.

Α’ Ημίχρονο:

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο με τον Μέσι να ανοίγει το σκορ πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα, ωστόσο πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η Νιγηρία είχε απαντήσει με τέρμα του Μούσα στο 4ο λεπτό.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με την Αργεντινή να παίρνει τον έλεγχο και να προσπαθεί με οργανωμένες επιθέσεις να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Τελικά αυτό ήρθε μετά από στημένη φάση και συγκεκριμένα μετά από φάουλ του Μέσι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Β’ Ημίχρονο:

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Νιγηρία αιφνιδίασε τους λατινοαμερικάνους και με δράστη για ακόμη μια φορά στο ματς τον Μούσα, έκανε το 2-2. Δεν πρόλαβαν ωστόσο να περάσουν τρία λεπτά για να επαναφέρει την τάξη στο σκορ η Αργεντινή, με τον Ρόχο κάνει το 3-2 στο 50′.

Στο υπόλοιπο του αγώνα μέχρι το τελικό σφύριγμα από τον διαιτητή, Νικόλα Ριτσόλι, οι δύο αντίπαλοι δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες, ωστόσο το 3-2 υπέρ των Αργεντινών παρέμεινε ως το τέλος.

Που κρίθηκε

Το ματς κρίθηκε στην γρήγορη απάντηση της Αργεντινής (με το γκολ του Ρόχο), μετά την ισοφάριση της Νιγηρίας σε 2-2. Αν οι Αφρικανοί είχαν καταφέρει να αποκρούσουν τις επιθέσεις των αντιπάλων τους για λίγο παραπάνω, ενδεχομένως να μιλούσαμε για διαφορετικό ματς.

Παίκτης από “χρυσάφι”

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και μάλιστα αυτή τη φορά βρήκε δύο φορές δίχτυα, οδηγώντας την Αργεντινή σε μία ακόμη νίκη. Ο σούπερ σταρ της “Αλμπισελέστε” έφτασε τα τέσσερα γκολ στη διοργάνωση.

Η “σφυρίχτρα”

Ο Νικόλα Ριτσόλι δεν κλήθηκε να διαχειριστεί δύσκολη φάση και σε γενικές γραμμές είχε μια καλή διαιτησία.

Οι συνθέσεις:

Νιγηρία: Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα, Οντεμβίγκι (80’ Νουαφόρ), Εμενίκε, Μίκελ, Οσανίουα, Ονάζι, Μπαμπατούντε (66’ Ουτσέμπο), Ομερούο.

Αργεντινή: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (90′ Μπίλια), Μέσι (63’ Άλβαρες), Μασεράνο, Ρόχο, Φερνάντεζ, Αγουέρο (37’ Λαβέτσι).

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr