Home Uncategorized Το Ιράν ήθελε τη νίκη, η αδιάφορη Βοσνία την πήρε (Video)

Το Ιράν ήθελε τη νίκη, η αδιάφορη Βοσνία την πήρε (Video)


Η Βοσνία πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς επικράτησε 3-1 του Ιράν. Και οι δύο ομάδες έμειναν πάντως εκτός συνέχεια της διοργάνωσης. Η Βοσνία δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο οι παίκτες της παρατάχθηκαν με πολύ μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο.

Α’ Ημίχρονο:

Το πρώτο ημίχρονο είχε γρήγορο ρυθμό μόνο στο πρώτο πεντάλεπτο. Η Βοσνία ευνοήθηκε από αυτό, καθώς στο 23ο λεπτό ο Έντιν Τζέκο βρήκε το χώρο και το οπτικό πεδίο για να κάνει το σουτ, ανοίγοντας το σκορ. Λίγες στιγμές αργότερα το Ιράν έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το δοκάρι του Σοτζαΐ, στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε ουσιαστικά σε αυτό το πρώτο μέρος. Στη συνέχεια η Βοσνία είχε τη πρωτοβουλία στο ματς, έχασε δύο καλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ κι αμυντικά έδειχνε χαρακτήρα, κρατώντας μακριά από μεγάλες φάσεις τους αντιπάλους τους.

Β’ Ημίχρονο:

Στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκαν τρία γκολ όμως η εικόνα δεν αντικατοπτρίζεται από αυτό το σκορ. Η συντριπτική πλειοψηφία των τελικών προσπαθειών κατέληξε στα δίχτυα των δύο εστιών εξαιτίας των αμυντικών λαθών. Η αρχή έγινε στο 59ο λεπτό με ψύχραιμο πλασέ του Πιάνιτς. Το Ιράν απελευθερώθηκε από το άγχος και εκμεταλλευόμενο μία αδράνεια των αντιπάλων στο 82′ σημείωσε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση με τον Κουτσανεζάντ, αλλά προτού να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Βρσάγεβιτς βγήκε στην κόντρα και με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Που κρίθηκε:

Στο πρώτο γκολ. Η Βοσνία ξεκίνησε πιο δυναμικά -αν και αδιάφορη- και ανοίγοντας το σκορ επιβεβαίωσε την ανώτεροτητα της και ουσιαστικά «τελείωσε» την αντίπαλη ομάδα.

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο ηγέτης της Βοσνίας, Τζέκο, έδειξε από πολύ νωρίς τις διαθέσεις του και σημείωσε το πρώτο του γκολ στη φετινή διοργάνωση, ένα γκολ το οποίο δικαιούταν σίγουρα συνολικά από τις εμφανίσεις του.

Η σφυρίχτρα:

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές αμφισβητούμενες φάσεις και ο Καρμπάγιο πραγματοποίησε σε ένα μεγάλο ποσοστό καλή διαιτητική εμφάνιση χωρίς ιδιαίτερα λάθη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Βρσάγεβιτς, Σούνιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Χάτζιτς (61′ Βράνιες), Πιάνιτς, Μπέσιτς, Σούσιτς (79′ Σαλίχοβιτς), Τζέκο (84′ Βίστσα), Ιμπίσεβιτς.

Ιράν: Χαγιγί, Χοσεϊνί, Σαντεγί, Μονταζερί, Πουλαντί, Τεϊμουριάν, Νεκουνάμ, Ντεζαγιέ (68′ Ανσαριφάρντ), Σοτζαΐ (46′ Χεϊνταρί), Χαζσαφί (63′ Τζαχανμπάχς), Κουτσανετζάντ.

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr