Home Uncategorized Με παράταση και… άγχος στους «8» το Βέλγιο (video)

Με παράταση και… άγχος στους «8» το Βέλγιο (video)


Το Βέλγιο χρειάστηκε παράταση και τα… χρειάστηκε αλλά τελικά επικράτησε 2-1 των ΗΠΑ και πανηγύρισε την πρόκριση της στα προημιτελιλά της διοργάνωσης όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Αργεντινή.  Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες 28 χρόνια μετά τον ημιτελικό του Μεξικού το 1986!

Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι και έναν Χάουαρντ να κάνει ρεκόρ επεμβάσεων (16) και να στέλνει τον αγώνα στη παράταση, οι “κόκκινοι διάβολοι” έκαναν γρήγορα γκολ τις ευκαιρίες που είχαν στη κανονική διάρκεια και φάνηκε να έχουν εύκολο έργο. Οι Αμερικανοί όμως αποδείχθηκαν για ακόμη ένα ματς στη διοργάνωση σκληρό καρύδι και με ένα γκολ του Γκριν ο οποίος είχε περάσει λίγα λεπτά πριν στο ματς αναπτέρωσε τις ελπίδες της αλλά δεν τα κατάφερε και το Βέλγιο πήρε εν τέλει τη πρόκριση έστε και με αρκετό άγχος

Α’ Ημίχρονο:

Η αναμέτρηση με πολύ γρήγορο ρυθμό και τις δύο ομάδες να έχουν στο πρώτο μέρος αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Οριγκί απείλησε βγαίνοντας τετ α τετ με τον Χάουαρντ αλλά ο γκολκίπερ της Έβερτον έδιωξε σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου ένας φίλαθλος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε έναν… περίπατο, όμως οι άνθρωποι ασφαλείας του γηπέδου τον απομάκρυναν. Στο 21′ ο Ντέμπσεϊ έκανε ένα καλό σουτ μετά από λάθος της άμυνας σε σουτ του Μπράντλεϊ αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε έστω και με δυσκολία. Δύο λεπτά αργότερα το Βέλγιο είχε μεγάλη ευκαιρία καθώς μετά από ιδανική αντεπίθεση ο Ντε Μπρούιν δοκίμασε ένα πλασέ από πλάγια θέση αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό. Ίδια περίπου φάση και στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με τον παίκτη της Βόλφσμπουργκ να μην καταφέρνει να σκοράρει.

Β’ Ημίχρονο:

Το δεύτερο ημίχρονο είχε δυο πρωταγωνιστές, το Βέλγιο το οποίο έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και τον Τιμ Χάουαρντ. Ο γκολκίπερ της Έβερτον πραγματοποίησε ίσως τη καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του σε εθνικό επίπεδο και κράτησε την ομάδα του μέσα στο ματς, αρχής γενομένης από την κεφαλιά του Μέρτενς στο 47ο λεπτό. Λίγα λεπτά αργότερα ο Οριγκί έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά. Με τη συμπλήρωσε μίας ώρας αγώνα, ο Μέρτενς έχασε την τελευταία του ευκαιρία με τακουνάκι το οποίο κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χάουαρντ, πριν αντικατασταθεί από τον Μιραλάς!  Η υπεροχή των παικτών του Βίλμοτς ήταν σαφέστατη και αυτό φάνηκε και από τις πάρα πολλές τελικές (30 με την συμπλήρωση του 90λεπτου, οι 20 στον στόχο), αλλά το ίδιο ίσχυε και για την αναποτελεσματικότητα τους. Ο Μιραλάς στο 76ο λεπτό έχασε κλασική ευκαιρία όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Χάουαρντ ο οποίος εκ νέου έσωσε την ομάδα του. Με την συμπλήρωση των καθυστερήσεων οι ΗΠΑ είχαν τεράστια ευκαιρία για να «κλέψουν» το ματς, αλλά η προβολή του Βοντολόφσκι από πολύ κοντά ήταν απογοητευτική.

Παράταση:

Πριν ξεκινήσει η παράταση ο Οριγκί αντικαταστάθηκε από τον Λουκακού, ο οποίος στο 93′ έφυγε από δεξιά και δημιούργησε το γκολ των Βέλγων, το οποίο πέτυχε ο Ντε Μπρούιν, ο οποίος αφού κινήθηκε προς τα δεξιά με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Χάουαρντ. Στο 105′ από δημιουργός ο Λουκακού έγινε εκτελεστής και από πάσα του Μιραλάς έκανε το 2-0, όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει, καθώς στο 107′ με τρομερό σουτ στην κίνηση ο 19άχρονος, Τζούλιαν Γκριν, μείωσε σε 2-1, έγινε ο νεότερος σκόρερ της διοργάνωσης και έκανε ξανά… θρίλερ το ματς. Οι Αμερικανοί ανέβηκαν, πραγματικά… ξύπνησαν, πίεσαν, δημιούργησαν φάσεις και στο 114′ έχασαν μία τεράστια ευκαιρία, με τον Ντέμπσεϊ να βγαίνει μόνος του μετά από τρομερή κομπίνα, αλλά τον νίκησε ο Κουρτουά στο τετ-α-τετ.

Που κρίθηκε:

Η είσοδος του Λουκάκου μπορεί να μην έδωσε στο Βέλγιο κάποια επιθετική ώθηση την οποία κατείχε και προηγουμένως και αν δεν ήταν ο Χάουαρντ το σκορ ίσως ήταν τελείως διαφορετικό, αλλά του έδωσε αυτό που του έλειπε στην αντίπαλη περιοχή. Σε συνδυασμό μάλιστα με την παρουσία του Ντε Μπρούιν δίπλα του, ο παίκτης της Έβερτον και της Τσέλσι έδωσε ουσιαστικά τη πρόκριση στην ομάδα του, δικαιώνοντας τον Βίλμοτς που προτίμησε να μην τον ξεκινήσει ως βασικό, αλλά να τον βάλει μέσα στο κρισιμότερο σημείο του ματς

Παίκτης από χρυσάφι:

Εάν κέρδιζε η Αμερική τον τίτλο δεν τον έχανε με τίποτα ο Χάουαρντ. Τώρα όμως θα τον πάρει ο Λουκάκου. Ο νεαρός στράικερ μπήκε στο ματς στη παράταση, έδωσε μία ασίστ και σημείωσε το δεύτερο τέρμα των Βέλγων το οποίο χάρισε ουσιαστικά τη πρόκριση στην ομάδα του.

Η σφυρίχτρα:

Ο Χαϊμουντί ήταν αυτός που έπρεπε, δηλαδή ο μη πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Βέβαια, το παιχνίδι με τον ρυθμό που είχε βοήθησε, όμως στις καθοριστικές φάσεις ο Αλγερινός ήταν πολύ σωστός. Άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί εκεί που έπρεπε να οφέλησε τον αγώνα, ενώ τα σφυρίγματα του ήταν σε πολύ μεγάλο ποσοστό αλάνθαστα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βαν Μπούιτεν, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Φελαϊνί, Μέρτενς (60′ Μιραλάς), Ντε Μπράινε, Αζάρ (111′ Σαντλί), Οριζί (91′ Λουκακού)

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Κάμερον, Γκονσάλες, Μπέλσερ, Μπίσλεϊ, Τζόουνς, Ζούσι (72′ Βοντολόφσκι), Μπράντλεϊ, Τζόνσον (33′ Γέντλιν), Μπεντόγια (105′ Γκριν), Ντέμπσεϊ

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr