Η Αργεντινή με ήρωα τον Ρομέρο νίκησε την Ολλανδία στη διαδικασία των πέναλτι (4-2) μετά από έναν ανιαρό ημιτελικό και 120 άγονα λεπτά . Γερμανία – Αργεντινή θα είναι μεγάλος τελικός του Μουντιάλ!
Όσο απογοητευτική κι αν ήταν για το ουδέτερο μάτι η διαδικασία αλληλοεξουδετέρωσης των δύο αντιπάλων, άλλο τόσο καθοριστικές ήταν οι επεμβάσεις του Ρομέρο στη διαδικασία των πέναλτι. Πλέον (όπως λένε και στα exit polls) έχουμε ζευγάρι τελικού! Η Αργεντινή μετά το άγονο 0-0 των 120 λεπτών είχε την τύχη να αντικρίσει «οράνιε» δίχως Κρουλ, μαζί και τον Ρομέρο, ο οποίος με δύο επεμβάσεις χάρισε στην «αλμπισελέστε» την πρόκριση. Μοιραίοι της Ολλανδίας οι Φλάαρ (1ο πέναλτι) και Σνάιντερ (3ο πέναλτι) για να οδηγηθούμε σε επανάληψη των τελικών του 1986 και του 1990. Γερμανία εναντίον Αργεντινής!
A’ Ημίχρονο: Η επιτομή του ισορροπημένου παιχνιδιού. Προφανώς και …αφέθηκαν στην αναγνώριση του αντιπάλου. Αρχικά κατοχή μπάλας για την Ολλανδία ισορρόπησε και φάνηκε οριακά πιο απειλητική η «αλμπισελέστε» μέχρι το κλείσιμο του πρώτου μέρους. Στο 15′ ο Μέσι εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Σίλεσεν μπλόκαρε το σουτ. Στην πιο αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους από το κόρνερ του Λαβέτσι ο Γκαράι τρύπωσε στην ολλανδική άμυνα αλλά η κεφαλιά πέρασε ψηλά άουτ. Αυτό ήταν το φτωχό μενού του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται πλήρως. Μας καλόμαθαν προφανώς χθες οι Γερμανοί και μας κάθισε κάπως αυτό το – γεμάτο τακτική – 45λεπτο, σχεδόν ανιαρό για το ουδέτερο μάτι.
Β’ Ημίχρονο: Θα περίμενε κανείς ότι προοδευτικά θα είχε λίγο περισσότερο …αίμα το παιχνίδι. Μάταια. Η αλληλοεξουδετέρωση καλά κράτησε και στο δεύτερο μέρος. Η Αργνετινή έφτιαξε την πρώτη φάση της προκοπής στο 75′ με την προβολή του Ιγκουάιν να περνάει εκτός εστίας, ενώ χρειάστηκε να φτάσουμε στο 90′ για να απειλήσει η Ολλανδία. Ο Ρόμπεν έτρεξε μερικά με την μπάλα αλλά την ώρα του σουτ ο Μαστσεράνο με σωτήριο τάκλιν «κλείδωσε» την παράταση. Η τακτική μαζί με τη σκοπιμότητα, καθώς το διακύβευμα ήταν μεγάλο – εξαφάνισαν την οποιαδήποτε υποψία θέαματος.
Παράταση: Χωρίς κάτι συναρπαστικό κύλησε το πρώτο μέρος. Οι δύο τεχνικοί εξάντλησαν τις αλλαγές τους. Τον Μάξι Ροντρίγκες έριξε στο ματς ο Σαμπέγια, ενώ ο Χούντελαρ ήταν ο εκλεκτός του Φαν Χάαλ. Κάπου εκεί ξεκαθάρισε ότι το τρικ με την αλλαγή τερματοφύλακα πριν από τα πέναλτι δεν γίνεται να εφαρμόζεται κάθε μέρα. Ίσως να προσδοκούσε και κάτι πριν από τη διαδικασία. Στο 115′ η Αργεντινή είχε τη μεγάλη φάση για να τελειώσει τον ημιτελικό. Ο Μαστσεράνο πέρασε για τον Παλάσιο, ο οποίος άργησε να κατεβάσει στο τετ α τετ ακι ο Σίλεσεν εξουδετέρωσε την κεφαλιά. Τα πέναλτι ήταν αναπόφευκτα.
Που κρίθηκε: Στην διάθεση και των δύο να μην ρισκάρουν. Αν τα πέναλτι είναι μια διαδικασία 50-50 φάνηκε ότι και οι δύο την προτίμησαν.
Παίκτης από χρυσάφι: Ο Ρομέρο! Ο τερματοφύλακας της Αργεντινής με δύο επεμβάσεις στην διαδικασία των πέναλτι (Φλάαρ, Σνάιντερ) καθόρισε το αποτέλεσμα. Αν είχε περάσει η Ολλανδία σίγουρα ο Φλάαρ.
Η σφυρίχτρα: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Τσακίρ.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (5-3-2): Σίλεσεν, Κάιτ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (46′ Γιάνμαατ), Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ (62′ Κλάζι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96′ Χούντελααρ).
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Ένσο Πέρες (81′ Παλάσιο), Μέσι, Λαβέτσι (101′ Μάξι Ροντρίγκες), Ιγκουαΐν (82′ Αγκουέρο).
Γκολ: –
Κάρτες: 45′ Μάρτινς Ίντι, 49′ Ντεμιτσέλις, 105′ Χούντελααρ
Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr