Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Ήρθε πίσω με εμπειρίες ο Αιμίλιος

Ήρθε πίσω με εμπειρίες ο Αιμίλιος

Με τον αριθμό 9 ο Αιμίλιος Βασιλέιου

Στο Σαράγεβο με την Εθνική Καλαθόσφαιρας βρισκόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο αθλητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Αιμίλιος Βασιλείου. Ο 18χρονος Κύπριος Σέντερ του τριφυλλιού ύψους 195 εκατοστών συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής για τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Β΄ Κατηγορίας κάτω των 20 ετών. Η διοργάνωση διεξήχθη στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη από τις  10 μέχρι 20 Ιουλίου και ο Αιμίλιος πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις εκεί.


Η Εθνική Κύπρου κατέλαβε την 8η θέση, μεταξύ 14 ομάδων, αφήνοντας ικανοποιημένους όλους όσους αποτελούν την ομάδα, παίκτες και τεχνικό τιμ. Στη φάση των ομίλων η Εθνική δεν ξεκίνησε καλά τις υποχρεώσεις της έχοντας τέσσερις ήττες στα τέσσερα πρώρα παιχνίδια. Στους επόμενους δύο αγώνες και τελευταίους, οι Κύπριοι καλαθοσφαιριστές πέτυχαν ισάριθμες νίκες, κατακτώντας την 4η θέση στον όμιλο. Με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, η Εθνική μας αγωνίστηκε στη φάση κατάταξης για τις θέσεις 5 έως 8. Με δύο ήττες στη φάση αυτή, η Κύπρος κατέλαβε τελικά την 8η θέση που θεωρείτε υπέρβαση για τη χώρα μας.

Ο Αιμίλιος πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στην αναμέτρηση με την Εσθονία πετυχαίνοντας 20 πόντους, περισσότερους από κάθε άλλον στον αγώνα. Ο Αιμίλιος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πολύ σημαντικό για τη Εθνική, την οδήγησε στη νίκη που της έδωσε …πρόκριση στην 8άδα της διοργάνωσης. Ο αθλητής μας επιστρέφει πίσω με αρκετές εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια της καριέρας τους, που ελπίζουμε να είναι σε μια δυνατή και ανταγωνιστική ΟΜΟΝΟΙΑ αν στηριχτεί το τμήμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Εθνικής Κύπρου, όπως επίσης τα λεπτά συμμετοχής και οι πόντοι που σημείωσε ο Καλαθοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε κάθε αναμέτρηση:

Αγώνες για τον πρώτο όμιλο:
Κύπρος – Πορτογαλία 48 – 89 Αιμίλιος Βασιλείου: Αγωνίστηκε 15 λεπτά και πέτυχε 2 πόντους
Κύπρος – Βοσνία & Ερζεγοβίνη 56 – 104 Αιμίλιος Βασιλείου: Αγωνίστηκε 16 λεπτά και πέτυχε 2 πόντους
Κύπρος – Λουξεμβούργο 48 – 72 Αιμίλιος Βασιλείου: Αγωνίστηκε 11 λεπτά χωρίς να πετύχει κάποιο πόντο
Κύπρος – Βέλγιο  41 – 58 Αιμίλιος Βασιλείου: Αγωνίστηκε 8 λεπτά χωρίς να πετύχει κάποιο πόντο
Κύπρος – Ρουμανία 61 – 45 Αιμίλιος Βασιλείου: Αγωνίστηκε 19 λεπτά χωρίς να πετύχει κάποιο πόντο
Κύπρος – Εσθονία 72 – 61 Αιμίλιος Βασιλείου: Αγωνίστηκε 36 λεπτά και πέτυχε 20 πόντους

Αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8:
Κύπρος – Ολλανδία 45 – 69 Αιμίλιος Βασιλείου: Αγωνίστηκε 14 λεπτά χωρίς να πετύχει κάποιο πόντο
Κύπρος – Φιλανδία 52 – 88 Αιμίλιος Βασιλείου: Δεν αγωνίστηκε

Με το νούμερο 9 ο Αιμίλιος