Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ “Σε πιο επαγγελματικές βάσεις”

“Σε πιο επαγγελματικές βάσεις”

aponomi-vol-125


Η χρονιά που ολοκληρώθηκε μπορεί να χαρακτηριστεί σταθμός για την πετοσφαιρική Ομόνοια, αφού πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να φτάσουν στον μεγάλο τους στόχο, με απολογισμό 13 νίκες και μόλις μια ήττα, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφαντικό τρόπο την ανωτερότητά τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Συνέντευξη στον Πολύβιο Αλεξάνδρου – “Η Σημερινή 31/05/2015”
Το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας, όπως ήταν φυσιολογικό, πανηγυρίστηκε δεόντως, ωστόσο εδώ και ημέρες η προσοχή έχει στραφεί στον προγραμματισμό ενόψει της νέας περιόδου. Άλλωστε οι προκλήσεις της νέας περιόδου είναι αρκετές, όπως και οι απαιτήσεις που είναι περισσότερες. Οι πρώτες σκέψεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, αφού πλέον η Ομόνοια φαίνεται να κινείται σε πιο επαγγελματικά πλαίσια. Ο Υπεύθυνος του πετοσφαιρικού τμήματος των «πρασίνων» Φώτος Ιωάννου, μιλώντας στη «Σ», αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, το όραμα που υπάρχει και γενικότερα στον προγραμματισμό. Κάνοντας τον απολογισμό της περιόδου που ολοκληρώθηκε, ο κ. Ιωάννου ανέφερε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη φετινή χρόνια. Όλα πήγαν όπως τα είχαμε προγραμματίσει. Με βάση και τον οικονομικό προϋπολογισμό που είχαμε ενώπιόν μας, δεν μπορώ παρά να επαναλάβω τα συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

-Με αυτά τα δεδομένα οι απαιτήσεις ενόψει της νέας περιόδου είναι λογικό να είναι αυξημένες.
«Σίγουρα. Η επόμενη χρονιά μας φορτώνει με περισσότερες ευθύνες. Και όχι μόνο, θα πρόσθετα, αλλά και λόγω του ονόματος και του μεγέθους αυτού του σωματείου. Το δύσκολο θα είναι να κρατηθούμε για πολλά χρόνια στο πιο ψηλό σκαλί. Επομένως, το πρώτο μέλημά μας είναι να προγραμματίσουμε την ομάδα ώστε να κρατηθεί στα ψηλά και τη νέα χρονιά.

aponomi-vol-7

-Αυτό ενδεχομένως να δημιουργεί περισσότερη πίεση στην ομάδα, δεδομένου ότι είστε οι πρωταθλητές, ενώ φτάσατε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου;
«Δεν νομίζω να μας φορτώνει με περισσότερη πίεση, πολύ απλά επειδή πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Αυτό αποδείχτηκε την προηγούμενη περίοδο, όταν δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος ήμασταν στην πρώτη θέση και τελικά χάσαμε το πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό μας δυνάμωσε πολύ, πιστέψαμε στις δυνάμεις μας, παρουσιαστήκαμε πιο διαβασμένοι τη φετινή περίοδο, κρατήσαμε τον βασικό κορμό με τους Κύπριους πετοσφαιριστές και τα καταφέραμε. Προσθέσαμε στο ρόστερ δύο Βραζιλιάνους και όταν στα μέσα του πρωταθλήματος διακρίναμε ότι ο ένας κάπου δεν μπορούσε να μας βοηθήσει προχωρήσαμε στην αντικατάστασή του, φέρνοντας στην ομάδα τον Μοντόγια. Με όλα αυτά θέλω να πω ότι μάθαμε από τα λάθη μας και πετύχαμε φέτος στον στόχο μας. Αυτό θα επιδιώξουμε και τη νέα περίοδο».

Συνεχίζουν όλοι οι Κύπριοι
Πλέον βρίσκεται σε περίοδο προγραμματισμού. Ποιες οι πρώτες σας σκέψεις;
«Έχουμε διαπιστώσει ότι οι Κύπριοι πετοσφαιριστές μας είναι αξιόλογοι και θα τους κρατήσουμε όλους και τη νέα περίοδο. Παράλληλα, θα προσθέσουμε στο ρόστερ μας ακόμα έναν ή δύο Κυπρίους για να ενισχύσουν την προσπάθειά μας. Στο θέμα των ξένων παικτών και με βάση τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη, οι προπονητές μας κοιτάζουν για κάτι το καλύτερο. Δεν αποκλείεται, όμως, να συνεχίσουν ένας ή δύο από τους τρεις ξένους».

-Το οικονομικό πόσο επηρεάζει την προσπάθειά σας;
«Η περυσινή επιτυχία, παρ’ όλες τις οικονομικά δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τόπος, άγγιξε πολλούς χορηγούς που θέλουν να προβληθούν μέσα από το κομμάτι που λέγεται Ομόνοια πετόσφαιρα. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, βλέπω ότι ο κόσμος έρχεται πιο κοντά στην ομάδα. Στόχος μας είναι ο προϋπολογισμός να κυμανθεί ελαφρώς πιο πάνω από τα περυσινά επίπεδα, με γνώμονα πάντα τα έσοδα που υπολογίζουμε να έχουμε. Πάνω σε αυτό το κομμάτι θα κτίσουμε. Η επιτροπή θα λειτουργήσει σε πιο επαγγελματικό μοντέλο και θα έχουμε ανθρώπους που θα ασχολούνται περισσότερο με το μάρκετινγκ. Θέλουμε να εκμεταλλευθούμε την επιτυχία μας. Η Ομόνοια είναι τεράστιο προϊόν».

Ο κόσμος πάντως ήταν κοντά στην προσπάθεια που έγινε.
«Ναι, και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γι’ άλλη μια φορά που ήταν συνέχεια δίπλα μας και να τους πούμε ότι τους θέλουμε να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο. Ευελπιστούμε ότι με τις προσθήκες που θα γίνουν στο ρόστερ και τον επαγγελματισμό που διακρίνει όλους στην ομάδα, ο κόσμος να μας εμπιστευθεί. Σύντομα θα κυκλοφορήσουνε τα εισιτήρια διαρκείας. Θα τιμώνται προς 30 ευρώ και καλούμε τον κόσμο να αγγαλιάσει και αυτήν την προσπάθεια».

Κραυγή απόγνωσης
Σφοδρά παράπονα έχει η Ομόνοια για την τιμολογιακή αλλαγή του ΚΟΑ για τη χρήση του «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία». Όπως ανέφερε ο Φώτος Ιωάννου, οι τιμολογιακές αλλαγές έρχονται μετά από εισήγηση του Γενικού Εκλεκτή και διαταράσσουν την οικονομική γαλήνη που υπήρχε μέχρι σήμερα. «Εκεί που η χρέωση για τη χρήση του γηπέδου για προπόνηση ήταν 18 ευρώ την ώρα, με βάση τα νέα δεδομένα, πάμε στα 35 ευρώ. Επιπλέον αξιώνουν να προπληρώνουμε 300 ευρώ για κάθε παιχνίδι. Δεν είναι δυνατό να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις χρεώσεις. Ούτε το τμήμα καλαθόσφαιρας, ούτε το τμήμα φούτσαλ. Το σωματείο σύντομα θα ζητήσει συνάντηση με τους αξιωματούχους του ΚΟΑ, διότι αυτό το πράγμα μας βρίσκει τελείως αντίθετους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου.