Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Το πρόγραμμα των μικρών της πετόσφαιρας

Το πρόγραμμα των μικρών της πετόσφαιρας

Volley-Filiko-Anagennisi-ball (5)


Εκτός από την ανδρική ομάδα πετόσφαιρας, η ΟΜΟΝΟΙΑ στην αγωνιστική περίοδο 2015-16 θα έχει ακόμη πέντε ομάδες.

Στα Πρωταθλήματα Εφήβων U19, Παίδων U16, Παμπαίδων U14, Κορασίδων U16 και Παγκορασίδων U14 θα συμμετέχει η ακαδημίας πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις στους άνδρες και το πρόγραμμα των πράσινων ομάδων την πρεμιέρα έχεις ως εξής:

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 11:00 στο κλειστό της Δερύνειας
Έφηβοι U19 Αναγέννησης Δερύνειας-ΟΜΟΝΟΙΑ
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 12:00 στο κλειστό της Ανθούπολης
Παίδες U17 ΟΜΟΝΟΙΑ- Ολυμπιάδα Νεάπολης
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 11:00 στο κλειστό της Ανθούπολης
Παμπαίδες U14 ΟΜΟΝΟΙΑ-Ολυμπιάδα Νεάπολης

Το ρεπορτάζ της ΚΟΠΕ, ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων ανάπτυξης Βόλεϊ:

Ανοίγει η αυλαία με τη συμμετοχή 99 ομάδων!
Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η ενασχόληση με το βόλεϊ των παιδιών στην Κύπρο, αγοριών και κοριτσιών. Χιλιάδες παιδιά ηλικίας μέχρι 18 χρόνων ασχολούνται σε τακτική βάση με το βόλεϊ, γεγονός που αποτυπώνεται με τη συμμετοχή των ομάδων στα Πρωταθλήματα Ανάπτυξης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Η αγωνιστική περίοδος στα τμήματα υποδομής θα αρχίσει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 με αγώνες στις κατηγορίες Εφήβων και Νεανίδων, θα ακολουθήσουν στις αρχές Νοεμβρίου οι κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων, ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο προγραμματίζονται και συναντήσεις μίνι βόλεϊ.

Ενδεικτικό της ανάπτυξης του βόλεϊ είναι το γεγονός ότι στη νέα περίοδο θα έχουμε νέο ρεκόρ συμμετοχών στην κατηγορία των κοριτσιών, με τη συμμετοχή 21 σωματείων. Στις κατηγορίες Νεανίδων U18, Κορασίδων U16 και Παγκορασίδων U14 θα συμμετάσχουν συνολικά 60 ομάδες. Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το βόλεϊ είναι πρώτο σε συμμετοχές στη γυναικεία κατηγορία, απ’ όλα τα ομαδικά αθλήματα στον τόπο μας. Στις κατηγορίες Εφήβων U18, Παίδων U16 και Παμπαίδων U14 θα συμμετάσχουν συνολικά 39 ομάδες. Στα Πρωταθλήματα Ανάπτυξης της ΚΟΠΕ 2015 -16 θα συμμετάσχουν συνολικά 99 ομάδες!

Καινοτομία στη νέα σεζόν, για τα πρωταθλήματα Εφήβων και Νεανίδων είναι το γεγονός ότι θα διεξαχθούν σε παγκύπρια κλίμακα, σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τρεις ομίλους ανάλογα με τη βαθμολογία τους τα τελευταία τρία χρόνια και στη δεύτερη φάση, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας, θα συγκροτηθεί ένας νέος όμιλος αποτελούμενος από τις δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου της πρώτης φάσης.