Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Αλεξίου: «Θέλω να μείνω στην ΟΜΟΝΟΙΑ… τιμή μου να αγωνίζομαι στην Εθνική»

Αλεξίου: «Θέλω να μείνω στην ΟΜΟΝΟΙΑ… τιμή μου να αγωνίζομαι στην Εθνική»


Ένας από τους πλέον έμπειρους αθλητές της Εθνικής είναι ο διεθνής κεντρικός Άγγελος Αλεξίου με πολλά χρόνια προσφοράς με το εθνόσημο.

Ο Αλεξίου αποτελεί μέλος της Εθνικής από την ηλικία των 14 ετών και θέλει να συνεχίσει να αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο Άγγελος μιλά για την Εθνική, τις φετινές διοργανώσεις που διακόπηκαν βίαια λόγω κορωνοϊού και την ΟΜΟΝΟΙΑ όπου εκφράζει και τη θέλησή του για να μείνει.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Άγγελου Αλεξίου στην ιστοσελίδα www.volleyball.org.cy είναι:

Eρ: ‘Aγγελε, πώς πέρασες στην καραντίνα λόγω κορωνοϊού;

«Βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με πράγματα τα οποία πριν αδυνατούσα λόγω έλλειψης χρόνου. Περνώ περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου και αφοσιώθηκα στην δουλειά μου».

Ερ.: Γυμνάζεσαι παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος;

«Προσπαθώ να ακολουθώ ένα πρόγραμμα στο σπίτι, το οποίο μας έδωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά όχι με μεγάλη επιτυχία».

«Θα δηλώσω παρών»

Ερ.: Η Εθνική Ανδρών εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα έχει υποχρεώσεις τον Αύγουστο θα δηλώσεις παρών;

«Συμμετέχω στην Εθνική μας ομάδα αδιάκοπα από 14 χρονών. Το θεωρώ τιμή και ευκαιρία να συμμετάσχει ένας αθλητής με το εθνόσημο άρα εννοείται θα δήλωνα παρών».

Ερ: Tι μπορεί να καταφέρει η Εθνική τώρα, αλλά και εάν υπάρχει προοπτική για μεγαλύτερες επιτυχίες;

«Τα τελευταία χρόνια η Εθνική κάνει μια προσπάθεια για ανανέωση. Τώρα πρέπει να αποκτήσει εμπειρία από συμμετοχή σε πιο δυνατά ευρωπαϊκά τουρνουά. Όταν το κάνει αυτό θα έρθουν και μεγαλύτερες επιτυχίες στη συνέχεια».

Ερ.: Πού θα συνεχίσεις τη νέα σεζόν;

Η ομάδα μου είναι η Ομόνοια , γι’αυτό θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω γι αυτήν, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Είναι αρκετά νωρίς ακόμα όμως για συζητήσεις».

Ερ.: To πρωτάθλημα διακόπηκε. Πώς κρίνεις την πορεία της ομάδας σου;

«Το πρωτάθλημα διακόπηκε σε μια φάση όπου η ομάδα μου ήταν πρώτη και προηγείτο στους τελικούς με 2-0 έναντι της Ανόρθωσης. Είχαμε μια πολύ καλή πορεία μπορώ να πω».

Ερ.: Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο ήταν κίνητρο;

«Σίγουρα, όταν χάνεις ένα από τους στόχους που έβαλες από την αρχή της χρονιάς επιδρά ως κίνητρο για την συνέχεια. Αυτό μας πείσμωσε και ήμασταν έτοιμοι για τον μεγάλο στόχο που ήταν το πρωτάθλημα».

«Δεν μου άρεσε η απουσία του κόσμου»

Ερ.: Τι σου άρεσε ή δεν σου άρεσε από το φετινό πρωτάθλημα;

«Mου άρεσε το γεγονός ότι αρκετές παραδοσιακές ομάδες επέστρεψαν στην διεκδίκηση του τίτλου. (γέλια). Τα παιχνίδια ήταν πιο αμφίρροπα και πιο συναρπαστικά. Δεν μου άρεσε η απουσία του κόσμου από τα κλειστά. Αγωνίστηκα στην Ευρώπη και δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα για ένα αθλητή να αγωνίζεται σε γεμάτα γήπεδα».

Ερ.: Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Οι στόχοι μου είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο εφόσον το σώμα και το μυαλό μου το επιτρέπουν».

Ερ.: .’ Ενα καταληκτικό μήνυμα Άγγελε;

«Το βόλεϊ και ο αθλητισμός γενικότερα χρειάζονται πολλές θυσίες αλλά τα οφέλη που μπορεί κάποιος να αποκτήσει από αυτό το ταξίδι αξίζουν κάθε μια από αυτές».

Πηγή: new.volleyball.org.cy