Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Η κατάντια, η μεμψιμοιρία και το επόμενο βήμα

Η κατάντια, η μεμψιμοιρία και το επόμενο βήμα

sak_3224


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Από τη μαύρη μέρα του αποκλεισμού είχα πάρει την απόφαση να σταματήσω για λίγο διάστημα να ασχολούμαι με την ομάδα. Έτσι δεν διάβαζα εφημερίδες, δεν παρακολουθούσα αθλητικά δελτία ειδήσεων, δεν επισκεπτόμουν ιστοσελίδες με αθλητικά νέα. Ο λόγος είναι φανερός….Πικράθηκα πολύ. Το παρόν σημείωμα δεν έχει ως στόχο του να κρίνει ούτε αγωνιστικά την ομάδα, ούτε τον προπονητή ούτε το ΔΣ της Ομάδας.

Τα πράγματα χειροτερεύουν χρόνο με το χρόνο στον τομέα Ευρώπη. Η κατάντια μας έφτασε στο σημείο να μας κοροϊδεύουν ομάδες όπως η ΑΕΛ, που σίγουρα δεν έχουν ούτε την ιστορία που έχουμε εμείς, ούτε τον κόσμο. Κι όμως μας βλέπουν αφ’ υψηλού.

Εμείς υπομένουμε και αναμένουμε εξελίξεις. Προσπαθούμε να μην σκύβουμε το κεφάλι όταν κάποιος στην παρέα αναφέρει τον αποκλεισμό μας. Προσπαθούμε να δείχνουμε δυνατοί με ψηλά το κεφάλι. Το χθεσινό Σούπερ Καπ δεν ήταν παρηγοριά. Δεν επουλώθηκαν οι πληγές και είναι κάτι που πρέπει να καταλάβει η Διοίκηση, το τεχνικό τιμ, η Ομάδα. Η πενιχρή χθεσινή παρουσία του κόσμου αποδεικνύει αυτή την απογοήτευση. Θα περάσει καιρός μέχρι να επέλθει ηρεμία και αισιοδοξία. Και κυρίως αυτοπεποίθηση. Λένε πως τα πράγματα χειροτερεύουν πριν να γίνουν καλύτερα. Το πιστεύω αυτό απλά αναρωτιέμαι αν φτάσαμε στο χείριστο σημείο και άρα η κατάσταση θα αρχίσει να καλυτερεύει ή αν έρχεται μια άλλη, χειρότερη καταιγίδα. Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Φτάνοντας στο στόχο του σημειώματος η ουσία είναι μία. Χρειάζεται να στηρίξουμε την ομάδα. Είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε ως οπαδοί. Να δείχνουμε ότι είμαστε περήφανοι όσο πληγωμένοι κι αν είμαστε. Να δείχνουμε δυνατοί όσο και αν μας πονάνε τα λόγια των άλλων. Να σπρώχνουμε την ομάδα έστω κι αν πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες είναι λίγες. ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. Δείχνουμε το χαρακτήρα που αξίζει μια ομάδα του βεληνεκούς της Ομόνοιας. Και επαναλαμβάνω δεν έχει σημασία η άποψη που έχουμε τώρα για την ομάδα. Η κριτική είναι ευπρόσδεχτη και αποδεχτή φτάνει να μην επηρεάζει την αποδοτικότητα της ομάδας. Δουλεύουμε με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας και αν μπορεί να αλλάξει κάτι τότε προχωρούμε και απαιτούμε. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ και εγώ απαιτώ αλλαγές άμεσες στην ομάδα και μάλιστα ριζικές. Αλλά η λύση σίγουρα δεν είναι η αποχή απ’ τα γήπεδα. Πάμε πρωταθλητές με ψυχή.

Υ.Γ. Πραγματικά χάρηκα την επιστροφή του Γιώργου Εφραίμ. Ήταν ότι καλύτερο είδα στο χθεσινό ματς. Αυτό και την απόδοση του Λεάντρο που τελευταία τον αδίκησα. Μακάρι να διαψευστώ και από άλλους παίχτες.

Richard Castle