Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Πρόταση: Εκστρατεία 50συν

Πρόταση: Εκστρατεία 50συν

01img_5155_640x427


  Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Οι στιγμές που περνούμε απαιτούν συγκεκριμένες προτάσεις και προπάντων εφικτές. Η δική μου πρόταση δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Περιέχει όμως τα εξής συγκεκριμένα βήματα:

1. Καθορισμός του ποσού-στόχου που ο κόσμος της ομάδας πρέπει να καλύψει μέχρι τέλος Μαρτίου. Το ποσό που θα καλύψει ο κόσμος πρέπει να είναι συγκεκριμένο και εφικτό. Το ποσό αυτό πρέπει να περιλαμβάνει και τα λεφτά που θα συμφωνηθούν ότι θα λάβουν οι ποδοσφαιριστές μας. Είναι σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές μας να νιώσουν ότι ο κόσμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τους κρατήσει ανεπηρέαστους σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

2. Δημιουργία καταλόγου με 5000 (για αρχή) ΟΜΟΝΟΙΑτες οι οποίοι να είναι πρόθυμοι να δώσουν €50+. Ο κατάλογος πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει στοιχεία επικοινωνίας.

Πως θα δημιουργηθεί ο κατάλογος:

1. Προεργασία από άτομα του συμβουλίου για συμπερίληψη στον κατάλογο όλων των ενήλικων κατόχων season ticket, όλων των απλών μελών του σωματείου, φίλων της ομάδας που οι ίδιοι γνωρίζουν κτλ.
2. Συνεργασία με όλες τις ΟΜΟΝΟΙΑτικες σελίδες για συλλογή ονομάτων-συμμετοχών.
3. Καθένας που δηλώνει συμμετοχή να μπορεί να προτείνει όσα άτομα θεωρεί ότι είναι πρόθυμα να βοηθήσουν (μόνο σοβαρές προτάσεις – οι ώρες είναι κρίσιμες).
4. Άλλα μέσα που δεν μπορούν να ανακοινωθούν δημόσια. Είναι όμως πολύ εύκολο να γίνουν.
5. Τελευταία επιλογή είναι ακόμα και μαθητές οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν από τις οικονομίες τους.
3. Επικοινωνία με όλους τους ΟΜΟΝΟΙΑτες του καταλόγου για συλλογή των εισφορών. Στην προσπάθεια αυτή να συμμετέχουν άνεργοι ΟΜΟΝΟΙΑτες (έχουμε πολλούς) αλλά και άλλοι οπαδοί μας που πιθανό να έχουν χρόνο.

Η εισφορά να γίνεται:
1. Σε τραπεζικό λογαριασμό.
2. Στο σωματείο ή τα κατά τόπους οικήματα σε όλες τις πόλεις.
3. Με επίσκεψη στο σπίτι ή στο χώρο δουλειάς από άτομα που θα καθορίσει το συμβούλιο.
4. Να γίνεται έλεγχος (κάθε 2-3 μέρες) ποιοι από τον κατάλογο έδωσαν την εισφορά τους και να ξαναγίνεται επικοινωνία όπου χρειάζεται.

Η πρόταση αυτή απευθύνεται σε απλούς εργαζόμενους, χαμηλά και μεσαία αμειβόμενους ΟΜΟΝΟΙΑτες. Οι επιφανείς, ευκατάστατοι ΟΜΟΝΟΙΑτες πρέπει να προσφέρουν περισσότερα και η διοίκηση πρέπει να τους αξιοποιήσει. Πιθανόν με τη δημιουργία άλλου καταλόγου ονομάτων για ψηλότερες εισφορές. Η κατηγοριοποίηση είναι σημαντική για να αναγνωρίζει ο καθένας πιο εύκολα την υποχρέωση που έχει έναντι του σωματείου. Ας μην ξεχνούμε ότι όλοι συμφωνούμε ότι τα βάρη της κρίσης πρέπει να κατανεμηθούν σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθενός. Ε να η ευκαιρία να το επιβεβαιώσουμε!

Η προσπάθεια αυτή μπορεί να αποφέρει 250 000 αρχικά (5000 x €50). Δεν θα σωθούμε μόνο με αυτή την πρόταση αλλά είναι μια καλή αρχή να πληρώσουμε τους ποδοσφαιριστές μας και να δούμε παρακάτω.

Η επιβίωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πρέπει να γίνει υπόθεση πολλών. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Όχι μόνο συνεισφέροντας οικονομικά αλλά ωθώντας και άλλους να το κάνουν.

Άνεργος Ενεργός ΟΜΟΝΟΙΑτης