Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αντέχουμε την αλήθεια;

Αντέχουμε την αλήθεια;

img_1111


  Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Είμαι από τους λίγους που έχουν το θλιβερό προνόμιο να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη κατάσταση που επικρατεί στο σωματείο μας αυτή τη στιγμή.

Μία μόνο λέξη περιγράφει τη κατάσταση: “Τραγική”. Αναφέρομαι βέβαια στο οικονομικό.

Οι δηλώσεις του Στέλιου Μυλωνά στην LTV ψες δεν ήταν καθόλου τυχαίες.  Η αναφορά του ότι αναμένει βοήθεια από τους “φίλους” του σωματείου ήταν προσπάθεια να κτυπήσει το καμπανάκι, ευγενικά, σε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο του σωματείου που δεν είναι άλλοι από την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Αν δει όμως κάποιος ξανά τις δηλώσεις θα δει ένα πρόεδρο καταβεβλημένο, απογοητευμένο που με δυσκολία έβρισκε λέξεις να πει αυτό που νιώθει.

Αντέχουμε την αλήθεια;

Ποια είναι η αλήθεια; Ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ (συμπεριλαμβάνω στην ηγεσία και τον τέως Προέδρο της Δημοκρατίας) τα έκανε θάλασσα και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του σωματείου και του κόσμου του. Αφού κύριοι θέλετε να ελέγχετε την Ομόνοια έπρεπε να φροντίσετε να διοικείται και με το σωστό τρόπο.

Τα γεγονότα είναι γνωστά σε όλους όσους δεν θέλουν να έχουν παρωπίδες.

Ποιος επέλεξε το Μιλτιάδη Νεοφύτου να ηγηθεί του σωματείου το 2008; Η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Αν θυμάστε θα ήταν υποψήφιος πρόεδρος και ο νυν βουλευτής Χριστάκης Τζιοβάννης ο οποίος τελικά τέθηκε δεύτερος τη τάξει και στη συνέχεια όταν είδε την συμβαίνει την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.

Ποιος έλεγχε το Μιλτιάδη Νεοφύτου; Κανένας.

Γνώριζε η ηγεσία του ΑΚΕΛ για τα υπερβολικά συμβόλαια, τα παράλογα οικονομικά ανοίγματα και την οικονομική κούρσα που επέβαλε στο σωματείο ο Μιλτιάδης Νεοφύτου; Γνώριζαν. Εξάλλου τα έγραφαν και οι εφημερίδες. Η αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι του έδιναν προσφορές για να χρηματοδοτεί την Ομόνοια. Άρα μόνο ηλίθιοι δεν θα ήξεραν τί γίνεται. Διερωτήθηκαν που πάει το σωματείο; Πήρε κανένας το Μιλτιάδη Νεοφύτου να το ρωτήσει που πάει το σωματείο; Έκανε κανένας πρόσθεση και αφαίρεση να δει ότι δεν έβγαινε με τίποτα;

Γνώριζε η ηγεσία του ΑΚΕΛ ότι ο Μιτλιάδης Νεοφύτου έκανε του κεφαλιού του και κατάργησε το ΔΣ; Γνώριζαν. Τόσο γραπτώς όσο και προφορικά. Πολλά μέλη του τότε ΔΣ ενημέρωναν για τη κατάσταση αλλά η ηγεσία δεν τολμούσε να ασχοληθεί με το θέμα διότι νόμιζαν ότι είχαν το κεφάλι τους ήσυχο.

Στο τέλος ο Μιλτιάδης Νεοφύτου εγκατέλειψε το καράβι χωρίς να μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του και να λύσει τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε.

Ο Στέλιος Μυλωνάς με κάποιους στενούς του συνεργάτες στο ΔΣ ανέλαβε να διαχεριστεί την κατάσταση μέχρι να βρεθεί άλλη λύση. Δόθηκαν τότε διαβεβαιώσεις από την ηγεσία ότι θα βοηθούσαν με χρηματοδότηση για να μην παραιτηθεί όλο το ΔΣ. Με βάση αυτή τη διαβεβαίωση ο Μυλωνάς και οι υπόλοιποι συμφώνησαν να μείνουν και να παλέψουν για σωτηρία. Γνώριζαν όλοι όμως ότι μόνο ένα δάνειο θα έσωζε τη κατάσταση. Το δάνειο δεν μπορούσε και δεν μπορεί να το κάνει η Ομόνοια διότι κανένας σοβαρός οργανισμός δεν θα την δανείσει. Αυτό το γνωρίζουν και οι γάτες της γειτονίας.  Η βοήθεια πρέπει να έρθει από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα.

Υποσχέθηκαν τότε στο Μυλωνά να μεσολαβήσουν για δάνειο 15εκ.  Για το κάθε ένα που γνωρίζει απλά μαθηματικά είναι αντιληπτό ότι μόνο για ανέκδοτο θα μπορούσε να λεχθεί αυτό το πράγμα. Στο τέλος φάνηκε ότι ήταν σαπονόφουσκα. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ κοροίδευε το Μυλωνά για  3 μήνες ότι θα του βρουν δάνειο, ο Μυλωνάς “κοροίδευε” το ΔΣ και όλοι μαζί το κόσμο.

Είχαμε βέβαια και εκλογές και έπρεπε ο κόσμος να μείνει συσπειρωμένος. Να ελπίζει σε κάτι. Να νιώθει ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.

Προέκυψε και το θέμα Δημήτρη Χριστοφή. Ο Μυλωνάς και οι συνεργάτες του πίστεψαν πως μπορούσαν να κρατήσουν τον άρρωστο στη ζωή για ακόμα λίγο καιρό. Δεν έκατσε όμως.  Οι Ρώσσοι το έπαιζαν σε δύο ταμπλό και δεν πήραν τον Δημήτρη στο τέλος. Από τη περασμένη Τετάρτη αργά το βράδυ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Η εκλογές τέλειωσαν και ο Μυλωνάς ανηφόρισε στη Εζεκία Παπαιωάννου για να τους πεί, αυτό που ήδη γνωρίζουν. Ότι δεν υπάρχει μία. Ότι οι παίχτες και οι προπονητές ειναι απλήρωτοι και ότι τα κριτήρια του Μάρτη δεν τα περνά με τίποτε το σωματείο. Καμία απάντηση. Ή καλύτερα  η απάντηση ήταν  να τα βρείτε μόνοι σας. Καλά μα μας υποσχεθήκατε βοήθεια; Είναι δύσκολα τα πράγματα, ήταν η απάντηση, δεν υπάρχει δυνατότητα, το κόμμα δεν έχει χρήματα. Καλά μα θα κλείσει η Ομόνοια….Καμία απάντηση.

Λογάριαζαν όμως χωρίς το ξενοδόχο. Ο Μυλωνάς δεν έχει οικονομικές εξαρτήσεις που είχαν άλλοι από το ΑΚΕΛ. Ούτε είναι κομματόσκυλο. Διαθέτει αξιοπρέπεια και προπάντων ειλικρίνεια. Στα πολλά που έχει καταφέρει το τελευταίο καιρό είναι και  να ενώσει όλο το κόσμο της Ομόνοιας διότι λέει σε όλους την αλήθεια. Ο Μυλωνάς δεν διανοείται να κοροιδέψει τους ποδοσφαιριστές ή τους συνεργάτες του. Έτσι ενημέρωσε τους φωστήρες του ΑΚΕΛ ότι παραιτείται. Μαζί του θα παραιτηθούν και οι στενότεροι συνεργάτες του και πιθανόν όλο το ΔΣ. Όχι γιατί εγκαταλείπουν το σωματείο, όπως έκαναν άλλοι, αλλα διότι πρέπει ο κόσμος να μάθει επιτέλους όλη την αλήθεια. Για αυτό μίλησε έτσι ψες ο πρόεδρος. Διότι δεν αντέχει άλλο. Έχει φτάσει στα όρια του. Δεν ξέρει πως να αντικρύσει και τι θα πει στους ποδοσφαιριστές, στο προπονητή, στο προσωπικό του σωματείου. Κανένας δεν θα ήθελε να ήταν στη θέση του.

Άρχισε τότε μία προσπάθεια να τον μεταπείσουν. Έβαλαν λυτούς και δεμένους να του αλλάξουν γνώμη. Απειλές, παραινέσεις, συμβουλές…

Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος. Πρέπει όμως ο Μυλωνάς και το ΔΣ να βρει το σθένος να πεί στο κόσμο την αλήθεια. Για να γνωρίζει ο κάθε Ομονοιάτης ότι την ευθύνη για το κλείσιμο του σωματείου έχει η τωρινή ηγεσία του ΑΚΕΛ  η  οποία διόρισε το Μιλτιάδη Νεοφύτου, τον άφησε ανεξέλεγκτο, τον άφησε με τον αρχοντοχωριατισμό, ημιμάθεια και αμπαλατοσύνη του να οδηγήσει το σωματείο σε πρωτοφανή κατάντια, τον άφησε να φύγει χωρίς επιπτώσεις σαν να μην έγινε τίποτε, τα φόρτωσε όλα στο Μυλωνά και στο ΔΣ και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αντέχουμε λοιπόν την αλήθεια; Αυτή είναι η αλήθεια.

Γνωρίζουν ότι το σωματείο θα κλείσει και δεν κάνουν τίποτε. Κάποιους ίσως να τους βολεύει κιόλας.

Γνωρίζουν την αντίδραση του κόσμου; Είμαι βέβαιος ότι ούτε καν διανοούνται..

Πέτρος Αντρέου

Αθεράπευτα Ομονοιάτης

Βερολίνο.