Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Εισήγηση/ανοικτή επιστολή στο ΔΣ

Εισήγηση/ανοικτή επιστολή στο ΔΣ

01img_5381_640x427
Εκτός από το θέμα της διαφάνειας και του μακροχρόνιου οικονομικού πλάνου που θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, παραθέτω την δική μου εισήγηση για το έμμεσο μέλλον, μια κίνηση η οποία είναι και εφικτή και θα μας κερδίσει και αρκετό χρόνο για να προβεί το σωματείο στις ανάλογες διαρθρωτικές αλλαγές για να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του περήφανα.

 


Έστω ότι αποτυγχάνουμε να μαζέψουμε το απαιτούμενο ποσό των ¤5εκ την 31/3/2013, σενάριο που θεωρώ το πλέον πιθανό.

 

Για σκοπούς συζήτησης και παραδείγματος, να θεωρήσουμε ότι μαζεύεται ένα ποσό της τάξης των ¤3εκ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει την εξής εναλλακτική:

 

  • Καταθέτει τα λεφτά σε χρηματοπιστωτικό οργανισμό με τον οποίο έρχεται σε συμφωνία για δέσμευση του ποσού έναντι παραχώρησης δανείου ύψους πχ ¤7εκ.
  • Το υπόλοιπο ποσό του δανείου που δεν καλύπτεται από το ποσό της κατάθεσης θα πρέπει να εγγυηθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ με δέσμευση ακινήτων ή/και εκχώρηση συμβολαίων χορηγών ή/και προσωπικές εγγυήσεις.
  • Το ποσό της κατάθεσης θα χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό για την αποκοπή των δόσεων για το πρώτα πχ 2 χρόνια. Στην συνέχεια οι δόσεις θα πρέπει να εξυπηρετούνται από τον πλεονασματικό προϋπολογισμό. Με αυτό τον τρόπο η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει ένα πολύ σοβαρό πλεονέκτημα κερδίζοντας χρόνο για να προβεί σε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μπορέσει να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητη και να αποπληρώσει τις οποιεσδήποτε υποχρεώσεις της.

 Θεωρώ ότι το σχετικό πλάνο θα πρέπει να επιδιωχθεί ανεξαρτήτως του ποσού που θα μαζευτεί. Ακόμη και στην περίπτωση που το ποσό θα είναι όσο χρειαζόμαστε, θα πρέπει ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΘΕΊ Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, να ακολουθηθεί το σχετικό πλάνο.  

 

Τέλος θεωρώ ότι αν και μετά από την συγκεκριμένη εξτρατεία προκύψουν παρόμοιας φύσεως προβλήματα και διλλήματα, μοιρολατρικά το σωματείο δεν θα μπορεί να αντιδράσει. Ο κόσμος είναι στα όρια του. Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ΣΗΜΕΡΑ και να εκμεταλλευτούμε το οποιοδήποτε ποσό μαζευτεί ΕΞΥΠΝΑ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.

 

Painkiller