Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Οικονομική πρόταση

Οικονομική πρόταση

ns019944


  Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Αγαπητοί φίλοι,

Νομίζω πως όλοι πλέον έχουμε καταλάβει την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σωματείο μας, απειλώντας το ακόμη και με κλείσιμο. Θα είμαι σύντομος. Στο σημείο που βρισκόμαστε νομίζω πως 3 είναι οι πιθανές λύσεις:

  •     Να πωληθούν οι Χαλεπιανές
  •     Να γίνει μακροπρόθεσμο δάνειο
  •     Να βοηθήσει ο κόσμος

Απ’ ότι καταλαβαίνω για να πωληθούν οι Χαλεπιανές πρέπει να αλλάξουν συντελεστές δόμησεις, πρέπει να διευκρινιστεί σε ποιούς ανήκουν, πρέπει να βρεθεί αγοραστής, κλπ. Το δάνειο επίσης φαίνεται δύσκολη περίπτωση αφού με την παρούσα κατάσταση δύσκολα θα πείθαμε χρηματοοικονομικό οργανισμό για την αξιοπιστία μας ως δανειστές. Άρα αυτό που μένει είναι ουσιαστικά ο κόσμος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κόσμο δεν είναι ούτε οι αριθμοί μας, ούτε η προθυμία μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός πως ενώ καλούμαστε να δώσουμε σημαντικά ποσά, δεν νιώθουμε πως μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, να σώσουμε το σωματείο. Προτείνω μια απλή μέθοδο που πιστεύω θα βοηθήσει όλους μας να έρθουμε πιο κοντά: η διοίκηση να κάνει εκστρατεία για εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεισφορά από τον κόσμο αλλά χωρίς να μαζέψει χρήματα εκ πρώτης. Αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ όταν μαζευτεί ο απαιτούμενος αριθμός. Δηλαδή, π.χ. να αποταθεί για πρόθεση συνεισφοράς €1,000 ανά άτομο και τα λεφτά να δωθούν μόνο όταν καταρτιστεί λίστα με 2,000 άτομα. Τότε εγώ που θα δώσω τα €1,000 θα ξέρω τουλάχιστον ότι έχω συμβάλει στην είσπραξη του ποσού των €2 εκατομμυρίων, ποσό που θα κάνει τη διαφορά στη διάσωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Επαναλαμβάνω, παρόλες τις δυσκολίες των καιρών, είμαι σίγουρος πως υπάρχουν χιλιάδες Ομονοιάτες που μπορούν να βοηθήσουν. Όλοι μας όμως δεν θέλουμε να πετάμε τα λεφτά μας. Θέλουμε να ξέρουμε πως βοηθάμε ουσιαστικά. Η πρόταση μου πιστεύω πως βοηθά προς αυτό τον σκοπό. Αν το σωματείο αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία, θα είμαι ο πρώτος στη λίστα ενδιαφέροντος. Γρήγορα όμως γιατι ο χρόνος μας λιγοστεύει…

Γιώργος