Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αντίδραση στο κατεστημένο του κυπριακού ποδοσφαίρου

Αντίδραση στο κατεστημένο του κυπριακού ποδοσφαίρου

img_1692


 Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Γεια σας!

Δυστυχώς γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες του κατεστημένου της κοπ, το οποίο σφάζει την ομάδα μας όποτε παραστεί ανάγκη. Ναι η ομάδα δεν έπαιξε όπως μας συνήθισε και όπως θα έπρεπε, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την διαιτησία του δημητρίου, της αγγέλας και του βίκτωρος.
Τα έχουμε πει τόσες φορές που διερωτούμαι εάν πρέπει να γράψω αυτά που σκέφτομαι ή όχι. Διερωτούμαι εάν θα καταφέρουμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε αυτό το κατεστημένο που για χρόνια τώρα έχει ριζωθεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο και εξυπηρετεί Πολιτικά, Ομαδικά και Προσωπικά συμφέροντα.
Συμφωνώ ότι το αποελ στο χθεσινό παιχνίδι δεν είχε “άμεσο συμφέρον” να επηρεάσει διαιτητές υπέρ του. Είναι όμως αυτό από μόνο του δικαιολογία να μένει στο απυρόβλητο? Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στο παρασκήνιο του κυπριακού ποδοσφαίρου?
Άκουσα χθες τον πρόεδρο να κάνει κάποιες “καυστικές” όπως είπαν κάποιοι δηλώσεις για την διαιτησία και τον Ρέικβαρτ. Συγγνώμη κύριοι αυτές οι δηλώσεις ήταν καυστικές…? Το πρόβλημα είναι ο Ρέικβαρτ? Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το αποελ? Μα σοβαρομιλούμε……!
Δηλαδή το γεγονός ότι ο κουτσοκουμνης ένας από τους μεγαλομετόχους της εταιρείας αποελ λτδ είναι επί 12 ΧΡΟΝΙΑ πρόεδρος αυτού του θιάσου δεν αποτελεί από μόνο του πρόβλημα? Το γεγονός ότι η εταιρεία του κουτσοκούμνη έχει διαχρονικά πελάτες από τον χώρο του ποδοσφαίρου – προέδρους σωματείων κλπ – δεν αποτελεί ηθικό και νομικό παράπτωμα?
Το γεγονός ότι μέλη και βουλευτές του δη.συ. διοικούν τις δικαστικές επιτροπές, τα εφετεία κλπ δεν αποτελεί πρόβλημα για την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ?
Γιατί η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ δεν βγαίνει και να πει τα πράγματα με το όνομά τους και αρκείτε σε χλιαρές ανάλατες δηλώσεις? Γιατί η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ξεκινά διαδικασία υπεράσπισης των δικαιωμάτων του σωματείου σε πολιτικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια? Γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν αρχίζει επιτέλους “ΠΟΛΕΜΟ” εναντίον της κοπ και του κατεστημένου της και αρκείται ΜΟΝΟ σε δηλώσεις και ανακοινώσεις?
Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται εδώ και χρόνια και τα στοιχεία είναι εκεί. Μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς την ανομοιομορφία διαιτητικών αποφάσεων, την ανομοιομορφία στις ποινές, τις παραλήψεις των παρατηρητών και πολλά άλλα. Πότε επιτέλους θα αποφασίσουμε ότι πρέπει να πούμε τα πράματα με το όνομά τους και πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι Με τον τρόπο που κινούμαστε και με την ανοχή μας σε αυτό το σύστημα ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ το σωματείο μας!
Εάν το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν τα βγάζει πέρα μόνο του και δεν έχει τα μέσα να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, τότε είναι καθήκον τους να το δηλώσουν επίσημα και στον κόσμο της ομάδας για να αναζητηθούν από κοινού τρόποι να επιβληθούμε αυτού του κατεστημένου. Επαναλαμβάνω: Η κατάσταση αυτή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ…
Σπασμωδικές αντιδράσεις από τον κόσμο τύπου ξυλοδαρμού αριστοτέλη μισού, προπυλακισμοί χρίστου ηλία, κλπ αποδείχθηκε ότι δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα!
Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι μαζική, συντονισμένη και πολυεπίπεδη και να εστιάζεται στην ρίζα του προβλήματος και όχι στην επιφάνειά του.
Εν κατακλείδι, περιμένω από την διοίκηση του σωματείου να έρθει σε συνεννόηση με τον κόσμο και τα μέλη της ομάδας για την από κοινού αντιμετώπιση του κατεστημένου που διαλύει το σωματείο μας, το κυπριακό ποδόσφαιρο και την Κυπριακή κοινωνία!
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
Τ.Μ.