Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Προβληματισμοί…

Προβληματισμοί…

img_3487


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Με προβληματίζει το γεγονός ότι ανάμεσα στα προβλήματα που παρουσίασε η ομάδα, υπάρχουν και κάποια που είναι διαχρονικά και υπάρχουν στην ομάδα εδώ και καιρό. Προπονητές πάνε κι έρχονται, παίκτες το ίδιο, συμβούλια άλλαξαν, το αποκορύφωμα είναι ο τελευταίος χρόνος που έχουν ανατραπεί τα πάντα, κι όμως τα προβλήματα αυτά παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα. Μπορώ να τα συνοψίσω στα εξής :

(α) Η ομάδα κατεβαίνει στους κρίσιμους αγώνες με κάκιστη ψυχολογία. Παίκτες πνιγμένοι στο άγχος, νευρικοί, χωρίς συγκέντρωση, χωρίς καθαρό μυαλό. Θυμάμαι να συζητούμε αυτό το πρόβλημα ακόμα και πριν 10 χρόνια, ιδιαίτερα στα ματς με το Αποέλ. Εκείνοι κατά κανόνα κατέβαιναν στα ματς μαζί μας με το μάτι τους να γυαλίζει, ενώ οι δικοί μας αγχωμένοι και συγχυσμένοι όπως περίγραψα πιο πάνω. Αυτό συνέβαινε σχεδόν σε κάθε κρίσιμο ματς. Και προχθές αυτό συνέβη.

(β) Αδυναμία να κρατήσουν μπάλα και να την κυκλοφορήσουν. Επί πόσων αλήθεια προπονητών μας, με διαφορετικό στυλ παιγνιδιού, παρατηρήθηκε αυτό το πρόβλημα. Βλέπουμε τις ανταγωνιστικές μας ομάδες να έχουν κάνει σημαντικά βήματα στο τομέα αυτό, ενώ εμείς συνεχίζουμε εδώ και χρόνια να κολυμπούμε στην μετριότητα. Ακόμα και πριν λίγους μήνες όταν είχαμε εκείνη την εκπληκτική ομάδα, το πρόβλημα αυτό πάλιν υπήρχε, απλά καλυπτόταν από τις ξέφρενες κούρσες του Χριστοφή και των άλλων παικταράδων. Και προχθές φάνηκε αυτό.

(γ) Το φαινόμενο να επηρεάζεται η δική μας ομάδα αντί ο αντίπαλος, όταν αυτός μένει με 10 παίκτες. Πόσες φορές το είδαμε αυτό; Τι να πρωτοθυμηθούμε; Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, λέει η γνωστή ρήση.

Είναι απορίας άξιο πως μπορούν να παραμένουν στην πορεία του χρόνου τα ίδια προβλήματα, όταν όλες οι άλλες παράμετροι αλλάζουν. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Ποιος μπορεί να το εξηγήσει; Το κυριότερο, ποιος μπορεί να το διορθώσει;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Ένας από τους πολλούς πιστούς προβληματισμένους