Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ H OMONOIA είμαστε εσύ και γω

H OMONOIA είμαστε εσύ και γω

img_1259


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Αγαπητοί φίλοι,

Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούν από επίσημα και ανεπίσημα χείλη διάφορες φήμες.

Οι διαδόσεις αυτές περιστρέφονται γύρω από την Ομόνοια και αφήνεται να νοηθεί ότι το σωματείο πήρε λεφτά από διάφορα όχι και τόσο καθαρά γεγονότα που αφορούσαν παράγοντες του ΑΚΕΛ και της προηγουμένης κυβέρνησης. Τελευταίο παράδειγμα το σκάνδαλο CYTA με κάποιους να ισχυρίζονται ότι περάσαμε τα κριτήρια χάρη σε αρκετά εκατομμύρια που δέχτηκε η Ομόνοια από αυτή την υπόθεση!!!

Οι φήμες αυτές διαδίδονται εντέχνως από άτομα της υψηλής, “καθωσπρέπει” κοινωνίας, οι οποίοι παραδόξως έχουν εμπλακεί με πολλούς τρόπους στην οικονομική καταστροφή του τόπου και βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό διερεύνηση από την αστυνομία. Τα λαμόγια αυτά με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν δύο τρυγόνια με ένα σμπάρο. Πρώτο, πλήττουν την ομάδα μας, που τη μισούν. Δεύτερο, στρέφουν την προσοχή της κοινής γνώμης από πάνω τους για τα εγκλήματά τους.

Δυστυχώς πολλοί Ομονοιάτες τους πιστεύουν και διασπείρουν παραπέρα αυτές τις φήμες που συντηρούν την αμφιβολία και καταρρακώνουν το ηθικό πολλών αδερφών μας.

Σε αυτούς θα ήθελα να πω ότι πρέπει ψύχραιμα και λογικά να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και να λάβουν υπόψιν τα εξής:

Σε όλη την μεγάλη πορεία της η ομάδα μας δέχτηκε σφοδρό πόλεμο από κυβερνήσεις, καθεστώτα, ΚΟΠ, κόμματα, διαιτησία κλπ. Η διαχρονική στήριξη των οπαδών της την έχει κρατήσει σε τόσο ψηλό επίπεδο, αλλά με ένα μόνο πρωτάθλημα τα τελευταία δέκα χρόνια (καθόλου τυχαία με ξένους διαιτητές, μην το ξεχνάτε).

Η προηγούμενη, υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση, που περιμέναμε να βοηθήσει την ομάδα μας (όχι οικονομικά, αλλά τουλάχιστον να την απαλλάξει από το βραχνά του βρώμικου παρασκηνίου και της ΚΟΠ) το μόνο που έκανε ήταν να διορίσει για πρόεδρό μας κάποιο λαμόγιο που με την κλίκα των απατεώνων του έχουν οδηγήσει το σωματείο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Φάγανε λεφτά από την Ομόνοια; Δεν το ξέρω, δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά για μένα, ένα είναι το σίγουρο.

Αυτοί οι ΑΛΗΤΕΣ δεν αντιπροσωπεύουν την Ομόνοια.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΊΜΑΣΤΕ εσύ κι εγώ, οι γονείς μας και τα παιδιά μας και τα αδέρφια μας.

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΟΜΟΝΟΙΑ, το μόνο που εισπράξαμε ήταν ΠΙΚΡΕΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ για το μέλλον της ομάδας μας. Μας υποβάλλουν ότι φταίμε εμείς για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου. Τα καταστήματα της Λαϊκής πέρυσι με το σήμα του Champions league και του Απωελ το ξεχάσατε; Που πήγαν εκείνα τα λεφτά; Στην Ομόνοια; Ξεχάσατε ότι ο Σαρρής σαν πρόεδρος της Λαϊκής έπαιρνε τα δισεκατομμύρια του ELA και περνούσε ευχάριστα το χρόνο του ανάμεσα σε κατεχόμενα και εκτός έδρας αγώνες του Απωέλ στο champions league?

Πιστεύετε ότι ο οποιοσδήποτε κομπιναδόρος (κάτω από οποιοδήποτε κόμμα και αν κρύβεται) θα ρίσκαρε να μπει στη φυλακή για να βγάλει λεφτά και να τα δώσει για τη σωτηρία της Ομόνοιας; Είναι δυνατό να είστε τόσο ευκολόπιστοι;

Μην τους πιστεύετε. Είναι μάστορες της προπαγάνδας και έχουν όλα τα Μέσα Επικοινωνίας δικά τους. Πρέπει να μείνετε ενωμένοι, κοντά στην ομάδα. Είναι ότι μας έχει απομείνει πιο ΙΕΡΟ. Αν τη χάσουμε, αν μας διασπάσουν, αν επικρατήσει η ΔΙΧΟΝΟΙΑ και όχι η ΟΜΟΝΟΙΑ, ποτέ δεν θα είμαστε ξανά οι ίδιοι.

Προς τη διοίκηση και ιδιαίτερα τον κύριο Μυλωνά θα ήθελα να πω συγχαρητήρια καταρχήν για την πρόσληψη Σαβέφσκι. Ακόμα ένα μεγάλο μπράβο για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων. Το άνοιγμα στον κόσμο και η ειλικρίνεια σας έχουν βάλει στις καρδιές μας. Η επιτυχής έξοδος της Ομόνοιας από αυτή την κατάσταση θα αφήσει το όνομά σας γραμμένο με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου.

Έχω όμως και δύο συστάσεις για το συμβούλιο:

Πρώτον, να απαγκιστρωθούν όσο το δυνατό περισσότερο από το σαθρό οικοδόμημα του ΑΚΕΛ, όσο δύσκολο και να είναι. Οι εποχές άλλαξαν και πλέον τα κόμματα δεν έχουν καμιά δουλειά να ανακατεύονται στα σωματεία. Ας κοιτάξουν την πολιτική, μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση στην Κύπρο.

Δεύτερο, να βάλουν ακόμα χαμηλότερες τιμές στα εισιτήρια. Ειδικά για τα ευρωπαϊκά, πολλοί αδελφοί μας δυσκολεύονται να έρθουν και να φέρουν και τα παιδιά τους, καθώς έχουν χάσει τη δουλειά τους. Μια ιδέα που συζητήθηκε με θετικό τρόπο είναι να προσφέρετε κάποια εισιτήρια με μειωμένες τιμές σε οπαδούς μας, οι οποίοι είναι αποδεδειγμένα άνεργοι.

Μπορείτε να υπολογίσετε τον αντίκτυπο και τα θετικά σχόλια που θα έχει μια τέτοια κίνηση;

Μπορείτε να φανταστείτε πόση χαρά θα δώσετε σε ένα άνεργο και τα παιδιά του αν έρθουν να δουν το μόνο πράγμα που μπορεί  να τους δώσει λίγη χαρά μέσα στη μιζέρια που οδήγησε την οικογένεια τους αυτό το οικονομικό τέλμα;

Η ενέργεια αυτή θα ήταν μια ανταπόδοση του συμβουλίου και της ομάδας προς τον κόσμο που έχει κάνει τόσα πολλά.

Ακόμα δυο κουβέντες πριν κλείσω.

Προς τους τάχα αριστερούς που εκμεταλλεύονται και ταλαιπωρούν την Ομόνοια και ειδικά μερικούς που φαίνεται ότι κέρδισαν πολλά λεφτά στις πλάτες μας, προειδοποιούμε ότι η υπομονή μας εξαντλείται και η οργή μας θα ξεσπάσει πάνω σας. Σαλίγκαροι μπείτε στα καβούκια σας και μην εμφανίζεστε, γιατί ο πράσινος ΛΑΟΣ δεν μπορεί πλέον να συγκρατήσει την οργή του. Θα πληρώσετε για ΟΛΑ.

Παρακαλώ όλους τους πραγματικούς Ομονοιάτες αδερφούς, να κοπιάσετε να υποστηρίξετε την Ομόνοια σε ένα από τους πιο καθοριστικούς αγώνες της ιστορίας της την Πέμπτη με την Άστρα. Αν περάσουμε, με τη βατή κλήρωση του επόμενου γύρου, πάμε για πλειοφ. Η είσοδος στους ομίλους θα μας λύσει πολλά προβλήματα και θα μας απαλλάξει από κρίσεις αγωνίας σαν τις περυσινές. Δείτε πόση σημασία δίνουν οι απωελίστες στα χρήματα των ομίλων και θα καταλάβετε τη σημασία των αγώνων αυτών.

Μην χάσετε την ευκαιρία να παρευρεθείτε εκεί που θα γραφτεί η ιστορία.

ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ-ΟΛΟΙ ΠΡΑΣΙΝΑ

ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΜΟΝΟΙΑ

Κ.Β