Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Εισήγηση αναγνώστη για οικονομική εξυγίανση της Ομόνοιας

Εισήγηση αναγνώστη για οικονομική εξυγίανση της Ομόνοιας

ns54


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Επειδή γράφονται πολλά για την οικονομική βιωσιμότητα της ομάδας, και επειδή η Ομόνοια είναι πάνω από όλα, επιτρέψετε μου να εκφράσω τις απόψεις μου, για την οικονομική εξυγίανση της ομάδας.

Þ Πλήρης δημοσίευση αναλυτικών καταστάσεων εσόδων και εξόδων σωματείου, ανά ποδοσφαιρική περίοδο, για τα τελευταία 10 χρόνια
Þ Πλήρης δημοσίευση κατάστασης των υποχρεώσεων του Σωματείου προς τράπεζες, άλλους τρίτους, πρώην ποδοσφαιριστές, πρώην και νυν μέλη, με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους.
Þ Από την πιο πάνω ανάλυση, θα διαφανούν ποια είναι η πραγματική λογιστική θέση του Σωματείου, και όχι ποιο είναι το χρέος με βάση υποθέσεις που κάνουν κάποια μέλη του Σωματείου.
Þ Με βάση τα στοιχεία που θα εξαχθούν και την εξακρίβωση των πραγματικών χρεών, εισηγούμαι τη σύσταση Εταιρείας, που θα διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα, με την ακόλουθη δομή:
§ Σύσταση μετοχικής εταιρείας: Έκδοση απεριορίστου αριθμού μετοχών, ονομαστικής τιμής €1, με αναλογική συμμετοχή των μετόχων. Μηδενική παραχώρηση δωρεάν μετοχών στο Σωματείο ή σε συνδέσμους φιλάθλων ή σε τρίτους, για σκοπούς πλήρους ανεξαρτησίας της λειτουργίας της Εταιρείας. Το αντληθέν κεφάλαιο από την αγορά μετοχών, θα χρησιμοποιηθεί ως αρχικό κεφάλαιο κίνησης της Εταιρείας.
§ Σύσταση μικρού και ευέλικτου ΔΣ, το οποίο θα εκλέγεται από τη γενική συνέλευση των μετόχων. Το ΔΣ θα συστήσει διοικητική δομή, που να αποτελείται από έμμισθο και πλήρη καταρτισμένο και μορφωμένο προσωπικό (άτομα με πολύ ψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και επαγγελματικά προσόντα (π.χ. Chartered Accountants)
§ Εκχώρηση όλων δικαιωμάτων εσόδων του ποδοσφαιρικού τμήματος στην Εταιρεία,
§ Ο καταρτισμός προϋπολογισμός της Εταιρείας, θα βασίζεται στην εκτίμηση των ελάχιστών εσόδων του Σωματείου ανά έτος. Ο Προϋπολογισμός θα διαχωρίζεται σε δύο μέρη: (α) Προϋπολογισμός Εταιρείας, (Β) Ποσό €Χ εκ (το ποσό θα ξεκαθαρίσει, μετά τη δημοσιοποίηση και τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του Σωματείου) που θα πηγαίνει για την αποπληρωμή των χρεών του Σωματείων. Ο Προϋπολογισμός, θα τυγχάνει της έγκρισης του Σωματείου, σε ετήσια βάση.
§ Σε περίπτωση δημιουργίας ετήσιου ελλείμματος, τα μέλη του ΔΣ της Εταιρείας, θα καλύπτουν τις οποιεσδήποτε απώλειες.
§ Πλεόνασμα εταιρείας. Το 50% θα χρησιμοποιείται ως αύξηση του κεφαλαίου της Εταιρείας, το 25% θα δίνεται στο Σωματείο, και το υπόλοιπο 25% θα διανέμεται στους μετόχους. Με αυτό τον τρόπο, οι μέτοχοι θα έχουν ως πρώτιστο κίνητρο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης μέσω της επίτευξης μιας καλής πορείας της ομάδας, που θα αυξάνει τα έσοδα, και θα περιορίζει τις σπατάλες.
§ Πλήρης ανεξαρτησία της λειτουργίας της εταιρείας. Ο Προϋπολογισμός θα αποστέλλεται προς όλους τους μετόχους για απόψεις, πριν την οριστικοποίηση του και έγκριση από το Σωματείο. Επίσης, θα ετοιμάζονται μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις, οι οποίες θα δημοσιεύονται κάθε μήνα στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Με εκτίμηση,

Α.Α.