Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Οικονομικές προτάσεις για την επιβίωση του σωματείου μας

Οικονομικές προτάσεις για την επιβίωση του σωματείου μας

sak_5327


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Αγαπητοί φίλοι,

Για ακόμα μια φορά θα τολμήσω να εισηγηθώ κάποια πράγματα για την επιβίωση του σωματείου μας.
Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι μεσσίας με το μαγικό ραβδί δεν υπάρχει . . . !
Φαίνεται ότι δώσαμε από την οικονομική εκστρατεία ξοδεύτηκαν σε σοβαρές υποχρεώσεις του σωματείου με αποτέλεσμα να υπάρχει αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές μας και με το δίκαιο τους. Άλλα τους υποσχεθήκαμε και άλλα έχουμε κάνει.
Τι κάνουμε τώρα ; τα αφήνουμε όλα στο έλεος του Θεού ; Όχι φυσικά . . . !
Ο Κόσμος έχει την καλή διάθεση να κρατήσει ζωντανή την ομάδα στα δύσκολα και να έχει και άμεσο όφελος την άμεση ανόρθωση της ομάδας;
Τι κάνουμε τώρα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
1. Αγοράζουμε όλοι εισιτήρια των κεκλεισμένων και όταν λέω όλοι – όλοι ! Στόχος και στα δύο παιχνίδια η είσπραξη των 200.000 Euro. Sold out γιατί εμείς μπορούμε . . .
2. Πληρώνουμε όλα τα μέλη τις καθυστερημένες συνδρομές και εγγράφονται νέα μέλη με στόχο τις 10.000. Αυτό θα δώσει ανάσες της ομάδας γιατί θα έχει 150.000 Euro τον μήνα για να πληρώνει τους ποδοσφαιριστές μας. Γίνονται εκστρατείες εγγραφής μελών από τους συνδέσμους φιλάθλων αλλά και από το έμμισθο προσωπικό. Δεν γράφουμε μόνο αλλά παρακολουθούμε και την είσπραξη τους. Γίνονται όλα τα απαραίτητα με επιστολή καλωσορίσματος για να νιώσει το νέο μέλος και το παλιό το πόσο πολύτιμο είναι για το σωματείο, τώρα αλλά και στο μέλλον.
3. Αφήνουμε τον καναπέ και τις μπυραρίες και όταν παίζει η ομάδα τουλάχιστον στα εντός έδρας πάμε όλοι γήπεδο. Όποιος θα έχει άδειες θέσεις στο αυτοκίνητο του το προσφέρει και σε οπαδούς μας που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να πάρουν δικό τους αυτοκίνητο με μια δημοσιοποίηση στο Facebook.
4. Κάνουμε μία μηνιαία τόμπολα με στόχο τις 15 τόμπολες τον χρόνο ( 12 μηνιαίες και 3 επετειακές ). Η τόμπολα να αγοράζεται online και να παρακολουθείτε online. 25.000 euro για τον τυχερό και 5.000 euro για τον δεύτερο τυχερό. Στόχος η πώληση 5500 φύλλων ( τόμπολες μηνιαίως ) Χ 25 euro η κάθε μία = 137.500 Euro – 30.000 euro για τους τυχερούς, μας κάνουν 107.000 Euro καθαρά για το σωματείο Χ 15 Τόμπολες = 1.605.000 τον χρόνο για το σωματείο καθαρά έσοδα. Φυσικά θα επιλεγεί και μία μεγάλη αίθουσα που μπορούμε να παίζουμε την τόμπολα και εκεί θα μπορούμε να πλασάρουμε και όλα τα προϊόντα της ομάδας.
5. Όταν φακελώσουμε με την καλή έννοια 10.000 φίλους μας και με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε να κάνουμε θαύματα ακόμα και στον προγραμματισμό της ομάδας. Να δώσω ένα παράδειγμα : << ζητά ένα ποδοσφαιριστή ο προπονητής, η ομάδα καθορίζει βάση του Budget ότι μπορεί να πληρώσει για χάριν παραδείγματος 130.000 Euro και ο ποδοσφαιριστής ζητά 165.000 Euro, την διαφορά ποιος την πληρώνει ; η χάνουμε τον ποδοσφαιριστή !>> Έχουμε μια διαφορά 35.000 Euro, θα σταλεί ένα SMS στους φίλους μας και αν απαντήσουν ΝΑΙ τότε θα τους αποκοπεί το μικρό ποσό των 3,50 euro και ο ποδοσφαιριστής θα γίνει δικός μας !.
6. Τα μέλη, οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας τα άτομα που επώνυμα δίδουν ή έδωσαν εισφορές πρέπει να νιώθουν ότι κάποιοι τους αναγνωρίζουν και υπάρχουν στο marketing πολλοί τρόποι να τους κάνουμε να νιώθουν ευχάριστα.
7. Η ομάδα χρειάζεται να έχει οργανόγραμμα και θα πρέπει να το τηρά με θρησκευτική ευλάβεια.
8. Θα γίνουν εκλογές τώρα, θα πρέπει να δούμε νέα άτομα και νέες ιδέες που να έχουν όραμα, πλάνο, να μπορούν και να θέλουν να βοηθήσουν.

Μιχάλης Π.
Λεμεσός