Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αίσχος και πάλι αίσχος

Αίσχος και πάλι αίσχος

img_4097


 

Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

 

Άισχος και ξανά αίσχος.

Προσπάθησα πολύ να μην γράψω τα συναισθήματα μου και τις απόψεις μου για αυτά που συμβαίνουν στην Ομόνοια από την αρχή του πρωταθλήματος, αλλά τα γεγονότα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής πλέον.

Αν είναι δυνατόν να υπάρχει καν θέμα προπονητή στην Ομόνοια. Κάτω τα χέρια σας από τον Σαβέφσκι κύριοι της διοίκησης, οι οποίοι αποδειχθήκατε ανάξιοι να διοικήσετε και να φέρετε εις πέρας το έργο που σας αναθέσαμε με την ψήφο μας.  Θέλω να παραθέσω κάποια στοιχεία και απορίες και θα ήθελα πολύ κάποιον από την διοίκηση να μου απαντήσει.

  1. Το μέγα πρόβλημα στην Ομόνοια, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι το οικονομικό. Γιατί δεν υπάρχει μια διοίκηση, η οποία να έχει το ΘΑΡΡΟΣ να βγει προς τον κόσμο και να ανακοινώσει ότι, λόγω έλλειψης πόρων και κίνδυνου η Ομόνοια να διαλυθεί,  η Ομόνοια για τα επόμενα 4 χρόνια θα παίζει ποδόσφαιρο με παίχτες χαμηλού κόστους – αυτό συνεπάγεται  και πιο χαμηλού επιπέδου – μέχρι να εκμηδενίσει το χρέος της και να μπορεί ξανά να κτίσει ομάδα υψηλού επιπέδου. Να ενημερώσει, όμως , τον κόσμο ότι η Ομόνοια ΔΕΝ θα διεκδικεί πρωτάθλημα κατά την τετραετία αυτή. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, όταν δεν έχεις τα λεφτά για να είσαι στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους, τότε δεν μπορείς να «παραμυθιάζεις» τον κόσμο ότι ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα.  Διότι, σου έρχεται μπούμερανγκ όταν δεν φέρνεις αποτελέσματα. Τώρα όλοι οι Ομονοιάτες είναι αναστατωμένοι με την θέση μας στην βαθμολογία, διότι περιμένουν ότι η Ομόνοια θα διεκδικήσει πρωτάθλημα. Αν μας λέγατε από την αρχή ότι δεν πάμε για πρωτάθλημα, αλλά για οικονομική σωτηρία, δεν θα υπήρχε αυτή η αντίδραση.
  2. Κάθε χρόνο, μας παρακαλείτε ως διοίκηση να αγοράσουμε κάρτα διαρκείας για να στηρίξουμε οικονομικά την ομάδα. Πότε όμως δείξατε σεβασμό και εκτίμηση προς τους κατόχους καρτών διαρκείας κύριοι? Πότε προσπαθήσατε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να προστατέψετε την Ομόνοια από τα κεκλισμένων θυρών παιγνίδια? Διότι, όταν εγώ προπληρώνω – από το υστέρημα μου –  300 και 400 ευρώ – πως μου δείχνεις ότι με σέβεσαι και εκτιμάς την προσφορά μου, όταν δεν μπορείς να ελέγξεις την ΘΥΡΑ 9 και την συμπεριφορά τους στο γήπεδο, ούτως ώστε να μην επέλθει τιμωρία? Είστε υπεύθυνοι κύριοι της διοίκησης για το γεγονός ότι πριν από χρόνια οι κάτοχοι διαρκείας έχασαν ολόκληρα τα play-off  ή για το ότι τώρα θα γίνει τέλος Οκτωβρίου για να μας επιτραπεί να πάμε στο γήπεδο. Και μην νομίζετε ότι μας παρηγορεί το να δούμε την Ομόνοια σε μια μεγάλη οθόνη στην Πύλη Αμμοχώστου ή στο Ηλίας Πούλλος. Εμείς, κύριοι, αγοράζουμε κάρτες διαρκείας , διότι θέλουμε να βλέπουμε την Ομόνοια ΖΩΝΤΑΝΑ. Το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε, είναι να ανακοινώνατε ότι στις εκδηλώσεις που κάνετε για τα κεκλισμένων θυρών παιγνίδια, οι κάτοχοι καρτών διαρκείας θα δικαιούνταν δωρεάν είσοδο. Αντί αυτού, μας ζητάτε να πληρώσουμε και είσοδο. Που είναι ο σεβασμός κύριοι? Εμείς έχουμε προπληρώσει 40 ευρώ – δύο παιγνίδια – που δεν θα δούμε ποτέ και μας ζητάτε σ’ αυτούς τους καιρούς, να πληρώσουμε και είσοδο. Αλλά τι σας νοιάζει εσάς? Αφού εσείς δικαιούστε είσοδο στα κεκλεισμένων. Τον κόσμο θα σκεφτείτε?
  3. Είπατε ότι κάνατε προϋπολογισμό για να βγεί η χρονιά ΧΩΡΙΣ τα έσοδα από την Ευρώπη. Ποιον κοροϊδεύετε? Πως γίνεται οι παίχτες να είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο? Και σας ρωτώ: φταίει ο προπονητής που εσείς δεν έχετε λεφτά για να πληρώσετε τους παίχτες?  Ή μήπως νομίζετε ότι οι παίχτες θα αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο απλήρωτοι? Εσείς, κύριοι, με πόση όρεξη θα πηγαίνατε στην δουλειά σας κάθε μέρα αν είσασταν δύο και τρεις μήνες απλήρωτοι? Πόση «ποιότητα» και «πάθος» θα βάζατε σ’ αυτό που κάνετε αν δεν ξέρατε αν θα σας πληρώσουν στο τέλος του μήνα? Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εσάς, κύριοι της διοίκησης. Ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει θαύματα σ’ αυτόν τον τομέα. Ακόμα κι αν φέρετε καινούργιο προπονητή, οι παίχτες δεν θα είναι πάλι απλήρωτοι? Τι θα αλλάξει?
  4. Πως γίνεται αφού τελείτε υπό παραίτηση, να ΤΟΛΜΑΤΕ να πάρετε απόφαση για το ποιά θα είναι η τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ποιά συμφέροντα προσπαθείτε να εξυπηρετήσετε? Ποιος θα «φάει» από την πρόσληψη του νέου τεχνικού? Με τι λεφτά θα αποζημιώσετε τον Σαβέφσκι για να τον διώξετε? Ή μήπως επειδή η Ομόνοια δεν έχει καθόλου χρέη και έχει λεφτά με το τσουβάλι, μπορείτε να επιβαρύνετε τα χρέη με την αποζημίωση του Σαβέφσκι. Και όταν ο νέος προπονητής σας πει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα με τους παίχτες που έχει και ότι τον Γενάρη θα σας δώσει λίστα 7 παιχτών – τυχαίος ο αριθμός – που πρέπει να φύγουν και 7 παιχτών που θέλει να του φέρετε, τι θα κάνετε? Μπορεί η Ομόνοια να κάνει τέτοιες κινήσεις και δεν το ξέραμε? Είστε ανώριμοι κύριοι. Έτσι διοικείτε και τις εταιρείες σας?
  5. Δεν μπορείτε να ανοίξετε επιτέλους τα μάτια σας και να δείτε ότι μόνο με τον ίδιο προπονητή για πολλά χρόνια μπορεί η ομάδα να πάει μπροστά? Τα πυροτεχνήματα πρόσκαιρης – και τυχαίας – επιτυχίας δεν λύνουν τα προβλήματα. Έχουμε το παγκύπριο ρεκόρ αλλαγής προπονητών μέσα σε μια δεκαετία και μετρούμε μόνο δύο πρωταθλήματα. Δεν βλέπετε δηλαδή ότι η τακτική αυτή όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το διογκώνει?

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά, αλλά δεν θα κουράσω άλλο τους αναγνώστες. Απλά, σας λέω ότι ντρέπομαι που σας ψήφισα στις θέσεις που είστε και με έχετε απογοητεύσει οικτρά. Περίμενα ότι επιτέλους ωριμάσατε, αλλά ……

Κλείνω λέγοντας σας, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΒΕΦΣΚΙ. Το πρόβλημα  είστε εσείς.

Σ. Π.

Μέλος Σωματείου Ομόνοιας

Κάτοχος Κάρτας Διαρκείας για 13 συνεχόμενα χρόνια