Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Αλίμονο αν πάμε κόντρα στην δική μας ιστορία

Αναγνώστης: Αλίμονο αν πάμε κόντρα στην δική μας ιστορία

img_100


Πραγματικότητες και Συμπεράσματα:  Αλίμονο αν πάμε κόντρα στην δική μας ιστορία

Αυτοσκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να επιρρίψει ευθύνες στον οποιονδήποτε  για την σημερινή κατάσταση στην αγαπημένη μας ομάδα. Σκοπός του είναι να καταγράψει κάποιες πραγματικότητες και κάποια συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτές.

Η πρώτη πραγματικότητα η οποία είναι αδιαμφισβήτητη είναι ότι την τελευταία δεκαετία το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πάσχει από την νόσο της διχόνοιας. Κόντρες μερίδας κόσμου  με τις εκάστοτε Διοικήσεις και κόντρες ανάμεσα στον ίδιο τον κόσμο της ομάδας μας ξεπροβάλουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Και το ερώτημα που τίθεται είναι τι καλό πρόσφερε στην ΟΜΟΝΟΙΑ όλη αυτή η διχόνοια;

Συμπέρασμα Πρώτο:  η διχόνοια από όποιον  κι  υποκινείται κάθε φορά είτε αυτός ονομάζεται Πρόεδρος Δ.Σ, είτε οργανωμένοι, είτε Κωστής, είτε Γιαννής, μόνο κακά επέφερε στο Σωματείο μας.

Δεύτερη πραγματικότητα η οποία δεν μπορεί και πάλι να αμφισβητηθεί από κανέναν είναι ότι οι εκάστοτε Διοικούντες διέπραξαν λάθη και παρατυπίες. Σε πολλά απ’ αυτά τα λάθη και τις παρατυπίες όμως, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν χειροκροτητής. Θα αναφέρω μόνο το παράδειγμα της άφιξης του Λούα – Λούα στην Κύπρο, όταν ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πλημμύρισε το αεροδρόμιο της Λάρνακας για να τον υποδεχτεί. Κανένας εκείνο το διάστημα δεν αναρωτήθηκε, ποιο ήταν το ύψος του συμβολαίου τόσο του Λούα – Λούα όσο και πολλών άλλων ποδοσφαιριστών που  συμφωνούσαν τότε με την ομάδα μας και πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έβρισκε αυτά τα χρήματα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Συμπέρασμα Δεύτερο : Tα λάθη του παρελθόντος είναι εκεί για να μας καθοδηγούν για το μέλλον. Δεν είναι αυτή η  ώρα για να βρούμε  ποιος φταίει περισσότερο  και ποιος λιγότερο  για την κατάντια της ΟΜΟΝΟΙΑ.

Τρίτη και πιο σημαντική πραγματικότητα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται σήμερα οικονομικά στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της. Χρειάζεται 2,5 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν για να είναι οικονομικά εντάξει στις τρέχουσες υποχρεώσεις της . Οι επιλογές που έχουμε είναι δύο. Ή θα πορευτούμε όλοι μαζί ενωμένοι για να βγάλουμε την μεγάλη μας αγάπη από το αδιέξοδο που βρίσκεται  ή θα συνεχίσουμε ο καθένας ικανοποιώντας  τα δικά του «εγώ» να σφαζόμαστε σαν τα κοκόρια αφήνοντας την ΟΜΟΝΟΙΑ στο έλεος του θεού.

Συμπέρασμα Τρίτο: Μόνο αν  πνίξουμε την απογοήτευση, την πίκρα και τον θυμό μας και ξεχυθούμε ξανά στους δρόμους, σε κάθε σύλλογο, σε κάθε γειτονιά, όπου υπάρχει ΟΜΟΝΟΙΑ θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε από αυτή την κατάσταση.

Η ιστορία μας δίδαξε πέρσι ότι όταν ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ενωμένος σαν μια γροθιά μπορεί να κάνει θαύματα. Μπορεί να κάνει ακόμα και απλήρωτους για μήνες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να τιμούν την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και να τα δίνουν όλα στο γήπεδο.

Η ιστορία είναι εκεί για να μας καθοδηγήσει κι αυτή την φορά. Αν τις πάμε κόντρα τον μόνο που θα τιμωρήσουμε είναι τον ίδιο μας τον εαυτό, είναι την ΟΜΟΝΟΙΑ μας.

 

Κώστας Χαραλάμπους

Φίλαθλος της Μεγάλης Ιδέας που ονομάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ