Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Πού πάμε κύριοι με τα μυαλά που κουβαλάμε ;

Αναγνώστης: Πού πάμε κύριοι με τα μυαλά που κουβαλάμε ;

papa10


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Αγαπητοί φίλοι ,Ομονοιάτες
Συνήθως δεν εκφράζομαι δημόσια όμως με όσα ακούω και όσα βλέπω να συμβαίνουν γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα θα ήθελα να μοιραστώ τις δικές μου σκέψεις και προβληματισμούς για το που πάμε με τα μυαλά που κουβαλάμε .
Ναι σίγουρα η αγαπημένη μας ήταν κάποτε η βασίλισσα του κυπριακού ποδοσφαίρου που εμάς τους κάπως μεγαλύτερους μας έδωσε μεγάλες συγκινήσεις και αξέχαστες χαρές. Κάποτε όλοι ¨η σχεδόν όλοι οι κύπριοι ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να παίξουν στην Ομόνοια γιατί στην Ομόνοια θα πανηγύριζαν πρώτάθλημα. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Θα πρέπει να έλθουμε στην σημερινή πραγματικότητα. Τί είμαστε σήμερα! Απλά μια καλή κυπριακή ομάδα με πολλούς φιλάθλους που λατρεύουν την ομάδα και με μεγάλο παρελθόν. Όμως παράλληλα είμαστε μια ομάδα που χρωστά τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλην ομάδα στην Κύπρο μια ομάδα που με το αχ και βαχ περνάει κάθε τρίμηνο τα κριτήρια της Ουέφα και μια ομάδα με μηδαμινή εκτίμηση στην Ευρώπη αφού πολύ λίγα πράγματα πετύχαμε. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε σ’αυτά το γεγονός ότι μετά βίας πληρώνουμε τους παίκτες μας και πάντοτε καθυστερημένα.
Γιατί σας τα λέω αυτά αφού τα γνωρίζετε όλοι ;Ε λοιπόν τα λέω γιατί όλοι έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις. Θέλουμε να μας φέρουν τους καλύτερους παίκτες που να πεθαίνουν στο γήπεδο για την ομάδα. Θέλουμε να μας φέρουν τον καλύτερο προπονητή. Αλλά και φτηνό που να μπορούμε να τον πληρώνουμε. Και ερωτώ κύριοι ,γιατί όλοι αυτοί οι καλοί ποδοσφαιριστές και προπονητές θα διαλέξουν την Ομόνοια ; Για να μην γνωρίζουν αν θα πληρωθούν; ¨η για να παίξουν στο τσάμπιον ληγκ. Και ποιος είναι αυτός που γνωρίζει μετά βεβαιότητας ότι κάποιος ποδοσφαιριστής σίγουρα θα μας παίξει με τα προβλήματα που κουβαλάμε. Κάθε φορά αμφισβητούμε τους πάντες και αυτούς ακόμη που δίνουν το είναι τους για την ομάδα γιατί όλοι είμαστε ειδήμονες και κρίνουμε εκ των υστέρων εκ του ασφαλούς . κάθε μέρα διαβάζω και μια βλακεία από τον κάθε ανεγκέφαλο που θέλει να κάμνει και τον καθηγητή και να σχολειάζει και να μηδενίζει τους πάντες με τα ανορθόγραφα μηνύματα του. Ακόμη δεν ήλθε ο νέος προπονητής και τον βγάλαμε αχάπαρο. Όταν κάποιος παίκτης κάνει λάθος είναι άσχετος και πουλημένος. Όταν χάνει η ομάδα όλοι φταίνε εκτός από εμάς. Δεν φταίμε εμείς που ρίξαμε ότι είχαμε πάνω μας στο γήπεδο και θα τιμωρηθεί η ομάδα μας σε εποχές που δεν έχει να πληρώσει. Δεν φταίμε εμείς που βωβώσαμε στην κερκίδα όταν οι παίκτες μας χρειάζονταν να τους ανεβάσουμε.
Κατά τα άλλα είμαστε άρρωστοι ομονοιάτες. Ε λοιπόν έχουμε και εμείς ευθύνη για την κατάντια της ομάδας.
Συμφωνώ ότι έγιναν μεγάλα λάθη για να φτάσουμε στο ναδήρ που είμαστε τώρα. Αλλά ποιος μάγκας φώναξε όταν ο Μιλτής ξόδευε αλόγιστα και χρέωνε την Ομόνοια σε παίκτες που έπαιρναν δεκαπλάσιους μισθούς από ότι πραγματικά άξιζαν. Εκ των υστέρων λέμε ήταν φοβερό λάθος . όταν έπρεπε να διαμαρτυρηθούμε απουσιάζαμε. Λάθη γίνονται και τώρα γιατί είμαστε ομάδα που βασιζόμαστε στην προχειρότητα ,δεν έχουμε καθόλου οργάνωση και διότι αμφισβητούμε τους πάντες.
Καλώς ‘η κακώς διώξαμε τον προηγούμενο προπονητή και φέραμε κάποιον άλλο με περισσότερες περγαμηνές και που η δουλειά του είναι το ποδόσφαιρο. Η δική μας δουλειά είναι να τον στηρίξουμε γιατί αυτός οδηγά το καράβι τώρα και θέλει την βοήθεια μας όπως και οι παίκτες που επιλέγει.
Είχαμε πρόσφατα δυό άτυχα αποτελέσματα με Απόλλων και Αέλ, λίγες μέρες μετά που ανέλαβε ο νέος προπονητής. Ο άνθρωπος προσπάθησε να δώσει στην ομάδα την φιλοσοφία ότι εμείς είμαστε η δυνατή ομάδα και εμείς θα παίζουμε επίθεση. Όμως πληρώσαμε με ήττα γιατί δεν έχουμε την ποιότητα σε ρόστερ και δεν την είχαμε λόγω απουσιών στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Ο προπονητής μας όμως δείχνει σοβαρός μελετημένος και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι με την δική μας ΣΩΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ θα πάμε καλύτερα.
Μας κατηγορούν ότι εμείς οι Ομονοιάτες δεν ξέρουμε να χάνουμε. Σίγουρα αυτό δεν ισχύει πάντα αλλά τις περισσότερες φορές έχουν δίκαιο. Αν χάναμε με αξιοπρέπεια και όχι με βανδαλισμούς δεν θα πλήτταμε την ομάδα μας πληρώνοντας προστήματα και τιμωρίες και το κυριώτερο θα μαθαίναμε από τα λάθη μας.
Καταλήγοντας θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους Ομονοιάτες να σταθούν δίπλα από την διοίκηση και το προπονητικό τημ ,να τους εμπιστευτούν και αν έχουν κάποιες εισηγήσεις για καλύτερη οργάνωση να τις κάνουν αλλά να σταματήσουν να αμφισβητούν τους πάντες ακόμη και τους ποδοσφαιριστές που δεν τους πάνε γιατί και αυτοί είναι άνθρωποι και θέλουν καλή ψυχολογία για να πάμε μπροστά.
Ευχαριστώ
Θεόδοτος.