Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Προς Προδότες της διοίκησης της Ομόνοιας Λευκωσίας

Προς Προδότες της διοίκησης της Ομόνοιας Λευκωσίας

ammoxostos


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

Μπαίνω στον κόπο να σας γράψω, διότι η περίοδος που αποπροσανατολίζατε τα πλήθη έχει περάσει. Το σημερινό μας κατάντημα είναι αποτέλεσμα των δικών σας εγκληματικών λαθών και μόνο, γι’ αυτό και δε θα αναφερθώ στους παίκτες ούτε στον προπονητή.

Πρώτα οφείλω να εξηγήσω το λόγο που με έκανε να περιοριστώ στο να σας λέω προδότες και όχι κάτι άλλο.. Αρχικά είναι η καλή μου διαγωγή και ο κανονισμός του γκρουπ αυτού, που δεν μου επιτρέπουν να βρίσω τον καθένα από εσάς ξεχωριστά (ΑΝ και θα το ήθελα πάρα πολύ). Από την άλλη, ίσως η λέξη -προδότης- να λέει πολύ περισσότερα από μια βρισιά. Και συνεχίζω…

Όταν πέρσι ζητιανεύατε λεφτά από τους χιλιάδες ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ με το τσακισμένο ηθικό, για να σωθεί η ομάδα, βρέθηκαν δεκάδες ηλίθιοι που έδωσαν 1000 Ευρώ για το “τείχος της σωτηρίας της Ομόνοιας”, ένα έργο που δεν έγινε ποτέ, αν και τα λεφτά τα πήρατε. Θυμίζω ότι το ποσό ήταν κοντά στα 2.5 εκατομμύρια. Πώς όμως ο κόσμος έκατσε και μάζεψε τα λεφτά αυτά;

Απλό: Η Ομόνοια με πρωτεργάτες τον Τόνυ Σαβέβσκι και τους παίκτες, παρέδιδαν κάθε βδομάδα μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα να πειστούν ακόμα και οι πιο άπιστοι Θωμάδες (προπονητές της κερκίδας) και να δώσουν κάποια λεφτά από το ήδη τσακισμένο τους ταμείο.

Τότε, αν θυμάστε, βγαίνατε και ποζάρατε με άδειες από ουσία αναμνήστικές πλακέτες, μιλώντας για μη επανάληψη των λαθών του παρελθόντος, λέγατε ότι «οι παίκτες θα είναι πληρωμένοι στην ώρα τους» και άλλα «θα, θα, θα, θα» κτλ.

Το Καλοκαίρι έφυγαν πάικτες ηγέτες, οι οποίοι ουδέποτε αντικαταστάθηκαν σωστά, με αποτέλεσμα η ομάδα να αποχαιρετήσει άδοξα την πολυπόθητη Ευρώπη. Όπως και να’ χει, η ομάδα δεν είχε μείνει και πολύ πίσω στο θέμα της διεκδίκησης του τίτλου. Εκεί ήρθε ένα αρνητικό αποτέλεσμα με τον αιώνιο και ΕΣΕΙΣ φωστήρες της διοίκησης, που πριν ένα χρόνο λέγατε «Η φυγή του Σαβέβσκι το 2003 ήταν η πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της Ομόνοιας», διώξατε τον άνθρωπο που ξεκινούσε τις συνεντεύξεις τύπου με την έκφραση «Είμαστε ΟΜΟΝΟΙΑ!» με τόσο μεγάλη ευκολία, λες και είχαμε λεφτά για πέταμα, χωρίς καν να σεβαστείτε το γεγονός, ότι σε αυτόν οφείλουμε την περσινή σωτηρία της ομάδας μας.

Και αυτό το πράξατε σαν ξοφλημένη διοίκηση, που τον Μάη θα μας χαιρετίσει τη σημαία και θα την κάνει.. Υπήρχε λόγος; Πόσο χειρότερη θα ήταν δηλαδή η Ομόνοια σήμερα;

Τους τελευταίους δύο μήνες κυκλοφορούσε η φήμη ότι θα φύγει ο Σοάρες, ένα υπερπολύτιμο γρανάζι της μηχανής μας. Η φήμη έγινε είδηση, ο παίκτης έφυγε, ήρθε και ο καινούριος, για να διαπιστώσουμε ότι όχι απλά δεν κατέφθασαν τα χαρτιά του, αλλά και ότι είναι ακόμη ανέτοιμος. Δηλαδή, σας ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας να τον φέρνατε πριν ενα μήνα να προπονείται με την ομάδα, να δει και κάποια παιχνίδια και να τον ανακοινώνατε την 01/01/2014;

Γνωρίζατε εδώ και καιρό πως η ομάδα πονάει στην άμυνα, αλλά ακόμη και σήμερα σφυράτε αμέριμνοι. Ακούγεται εδώ και μέρες πως ο Φερνάντες είναι κλειστός… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ; Καλά, για τον επιθετικό δεν το συζητώ..

Προδότες της διοίκησης, έχετε μπροστά σας έναν λαό που αν και πιστός, εντούτοις θέλει και πράξεις για να πηγαίνει στο γήπεδο. Με όλα αυτά που μεσολάβησαν, σήμερα στο γήπεδο υπήρχαν 12.000 μαλάκες που ήρθαν να δουν την ομάδα τους και οι περισσότεροι (εκτός των κατόχων διαρκείας) έδωσαν 15 ευρώ. Θεωρείτε πως τους σεβαστήκατε; Είχατε την ευκαιρία να κάνετε κάποιες κινήσεις που θα έκαναν τον κόσμο να συνεχίζει να έρχεται. Ακόμα και μαθηματικά να το δείτε καταλήγουμε στο ότι κάνατε ακόμα μια βλακεία.

Σήμερα αν υπολογίσουμε πως κόπηκαν 8000 εισιτήρια, τότε έχουμε μια πράξη 8000 Χ 15 = 120000. Στο επόμενο παιχνίδι που ο κόσμος ίσως να κόψει μόνο 2000 ή 3000 Χ 10 Ευρώ (αφού θα το φτηνίσετε για να «ψήσετε» τον κόσμο να ξαναέρθει) μας κάνει την πρόταση 3000 Χ 10 = 30000.

Η διαχείρηση σας θυμίζει διαχείρηση οικονομικών από διανοητικά καθυστερημένους ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να είναι συμπαθητικοί και αγαθοί, μπορεί να έχουν να δώσουν πολλή αγάπη, μπορεί να έχουν αξίες καλύτερες από τους διανοητικά υγιείς ανθρώπους, ΑΛΛΑ στις μαθηματικές πράξεις ίσως υστερούν.

Λίγες μέρες πριν το παιχνίδι με τον αιώνιο, όταν πήραμε το πρωτάθλημα, είχα γράψει ένα τραγούδι (το οποίο σας παραθέτω εδώ www.youtube.com/watch?v=h5BpTPjpcHc), με στοίχους και μουσική που μιλούσαν και συνεχίζουν να μιλούν στους πλείστους Ομονοιατες. Με λύπη μου έχω διαπιστώσει, πως οι στίχοι δεν μιλούν πλέον για το τερατούργημα που εσείς ονομάζετε Ομόνοια. Ακόμα και αυτό το τραγουδάκι, που σας το έδωσα δωρεάν για να το πουλήσετε και να βγάλετε λίγα χρήματα, δεν το σεβατήκατε.. Πώς εγώ να περιμένω πως θα σεβαστείτε τις τόσες γενεές ζωντανών και μη Ομονοιατών;

Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα και είμαι βέβαιος πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα κρατιέται εκεί. Αυτό όμως δεν αρμόζει σε μια Βασίλισσα.
Ανδρέας Πατσαλίδης

Υ.Γ. 1: Αποτελείτε ντροπή της μεγάλης πράσινης οικογένειας.

Υ.Γ. 2: Señor Lotina, bienvenido a Omonia con los ejecutivos traidores

Υ.Γ. 3: Εγώ και πολλοί άλλοι θα στηρίξουμε τον νέο προπονητή όπως του αξίζει, γιατί έτσι μάθαμε και γιατί έτσι αξίζει σε όποιον δουλεύει για την ομάδα μας. Θα περιμένω όμως να δω, ΑΝ εσείς θα τον στηρίξετε ή θα ψάξετε πάλι για αποδιοπομπαίο τράγο.

Υ.Γ. 4: Αν έχετε τα “αρσενικά εργαλεία”, μπείτε εδώ μέσα να με διαψεύσετε.