Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: “Αυτοί που έριξαν την ΟΜΟΝΟΙΑ στο βούρκο…”

Αναγνώστης: “Αυτοί που έριξαν την ΟΜΟΝΟΙΑ στο βούρκο…”

img_5275_640x427


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο).

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΉ ΒΟΛΗ.

 Πριν έναν περίπου χρόνο το νυν Δ. Συμβούλιο της  Ομόνοιας πήρε επιτέλους μια σωστή απόφαση για πρόσληψη του κυρίου Τόνυ Σαβέβσκι. Με την πρόσληψη τότε του κυρίου Σαβέβσκι πολλοί επαΐοντες έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις, όπως πρώην ποδοσφαιριστές, πρώην διοικούντες και άλλοι. Είναι πολύ χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του αγαπημένου των φιλάθλων της Ομόνοιας Ράινερ Ράουφμαν ¨ ο κύριος Σαβέβσκι είναι ο πιο καλή επιλογή για  την Ομόνοια¨. Άλλωστε επί Σαβέβσκι ο Ράινερ έπαιξε και το καλύτερο του ποδόσφαιρο στην Ομόνοια, κάτι λοιπόν θα ήξερε περισσότερο από εμάς. Επίσης η παραδοχή του πρώην προέδρου της Ομόνοιας  Δώρου Σεραφείμ ότι ήταν λάθος η απομάκρυνση του τότε από την ομάδα νομίζω λέει πολλά. Αυτό άλλωστε το αντιλαμβάνεται και οι πλειοψηφία των φιλάθλων της Ομόνοιας

Ο Τόνυ Σαβέβσκι ένας άνθρωπο χαμηλών τόνων και δουλευτής, μα πάνω από όλα άνθρωπος , που με την δουλειά του πήρε την ομάδα από το χέρι και από την αγωνιστική κατάντια που την οδήγησαν οι πρώην και νυν διοικούντες  με τις επιλογές τους και έδωσε στον κάθε ομονοιάτη λίγη από την χαμένη του υπερηφάνεια. Παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο κάτι που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ακόμη και οι αντίπαλοι μας οδήγησε την ομάδα  μας από τους -12 βαθμούς στην Ευρώπη.

Αναγέννησε ποδοσφαιριστές που πολλοί πριν τους ύβριζαν ως συνήθως, όπως τον Αντρέ Άλβεζ που τον πρώτο γύρο δεν βλεπόταν, ανακηρύχτηκε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος, όπως τον Σκαρανοντσίνο και Σοάρες με το άσχημο ξεκίνημα που είχαν, να δείξουν την ποιότητα και την αξία τους. Βοήθησε  τον Δημήτρη Χριστοφή να ανέβει δύο επίπεδα και να αναδειχτεί ο καλύτερος κύπριος ποδοσφαιριστή. Όλα αυτά με τους ποδοσφαιριστές απλήρωτους. Κέρδισε ακόμη τις καρδιές της μεγάλης μερίδας των φιλάθλων της Ομόνοιας οι οποίοι εκτιμούν το έργο του και ήταν αντίθετη με την απομάκρυνση του.

Δυστυχώς αυτοί που ξέχασαν τι έλεγαν για τον κύριο Σαβέβσκι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τον προσέλαβαν πριν ένα χρόνο, είναι οι σημερινοί διοικούντες και ο υπηρεσιακός πρόεδρος κύριος Στέλιος Μυλωνάς οι οποίοι έλεγε ότι ο κύριος Σαβέβσκι ¨ήρθε για να μείνει για πολλά χρόνια¨.

Χάριν στον κύριο Σαβέβσκι και την εκπληκτική πορεία που είχε η ομάδα στο περσινό δεύτερο γύρο, ο κόσμος συνείσφερε από το υστέρημα του για να σωθεί το σωματείο περνώντας τα κριτήρια της ΚΟΠ, και ας το οικειοποιήθηκε το Δ. Συμβούλιο για ίδιο όφελος και προβολή.

 

Τι έγινε λοιπόν από τα πέρσι μέχρι φέτος?

Νομίζω είναι πολύ απλό. Προ του φάσματος να διαλυθεί το σωματείο και εξ ανάγκης, οι Διοικούντες αναγκάστηκαν να πουλήσουν τον καλύτερο κύπριο ποδοσφαιριστή που διαθέτει αυτή την στιγμή το κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς και τον πρώτο σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος, και να χάσουν τον Γιοβάν Σπούγκιν, τον καλύτερο δεξιό οπισθοφύλακα στο  Κυπριακό Πρωτάθλημα λόγο λόγω έλλειψης λεφτών. Πρέπει  να σημειωθέι επίσης και ο τραυματισμός του Γιώργου Εφραίμ που έχασε την προετοιμασία και μέχρι σήμερα δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Σίγουρα με έναν καλό Εφραίμ, η Ομόνοια επιθετικά είναι σε άλλο επίπεδο. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις λίγες συμμετοχές που είχε φέτος στην ομάδα, καθάρισε η Ομόνοια τα παιχνίδια με σχετική ευκολία.

Το ότι άλλαξε όλος ο κεντροεπιθετικός άξονας της ομάδας για την διοίκηση της Ομόνοιας είναι ψηλά γράμματα. Το ότι η ομάδα παίζει με μισό δεξί μπακ δεν σημαίνει τίποτα το ότι έπαιζε με ένα αμυντικό χαφ λόγο της μέχρι στιγμής κακή παρουσίας του Λεάντρο,  σε αντίθεση με πέρσι είναι λεπτομέρεια. Το ότι ο Σερφά έχασε την προετοιμασία  και μπήκε πολύ αργά στην ομάδα είναι άσχετο. Για όλα έφταιξε ο Σαβέβσκι όπως λένε για όλα ¨φταιν οι κουμουνιστές¨.

Η εντύπωση που δίνουν στο κόσμο οι πλείστοι από τους διοικούντες, είναι ότι βλέπουν την μπάλα και νομίζουν ότι είναι καρπούζι.

Ο κύριος Σαβέβσκι έφυγε σαν κύριος και όχι πυροβολώντας και αποδείχτηκε πιο ομονοιάτης από πολλούς του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι  δια του ψιθύρου προσπαθούν να περάσουν στο κόσμο ότι τάχατες οι μεταγραφές του καλοκαιριού ήταν επιλογή του Σαβέβσκι. Είμαστε μικρός τόπος και τα πάντα μαθαίνονται και ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Προσωπικά δεν το πιστεύω ότι ήταν επιλογή του Σαβέβσκι όλες οι μεταγραφές του καλοκαιριού. Αλλά και αν χάριν της συζήτησης το δεχθώ όταν δίνεις στο άλλον 10 εύρο και του ζητάς να κάνει καλά ψώνια τι περιμένεις να αγοράσει? Έκανε λάθη ο Σαβέβσκι ναι έκανε. Και ποιος προπονητής δεν κάνει λάθη? Αλλά είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για την κατάντια της Ομόνοιας. Είναι το εξιλαστήριο θύμα των ερασιτεχνικών χειρισμών μιας παραπαίουσας Διοίκησης που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους οπαδούς της ομάδας.

Ανάμεσα στ’ άλλα κατορθώματα τους κατάφεραν κάτι που δεν ξανασυνέβηκε τα κυπριακά ποδοσφαιρικά δρώμενα, μάλλον συμβαίνει το αντίθετο. Να διώξουν ένα προπονητή που παρά την υπόσκαψη που του έκαναν, στήριζε οι συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της Ομόνοιας.

Προσωπικά το μεγαλύτερο λάθος που θεωρώ ότι έκανε ο Τόνυ Σαβέβσκι είναι ότι το καλοκαίρι με την αποδυνάμωση της ομάδας είπε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Την στιγμή που γνώριζε ότι δεν υπήρχαν λεφτά για να γίνουν καλές μεταγραφές. Δεν είμαι σίγουρος  αν το πίστευε ή τον ανάγκασαv να το πει.

Αντί  λοιπόν  οι ατσίδες του διοικητικού Συμβουλίου να εκτιμήσουν σωστά την κατάσταση και να βγουν με παρρησία στο κόσμο και να του πουν την αλήθεια:  “Ξέρετε κύριοι έκανα με τα  σκατά, χρωστάμε 13 εκατομμύρια με τους λανθασμένους χειρισμούς που κάναμε  και σας  ζητούμε συγνώμη αλλά τώρα προέχει η σωτηρία της ομάδας μην ζητάτε τίτλους. Προέχει να μειώσουμε το χρέος της ομάδας, να το κάνουμε βιώσιμο και παράλληλα θα προσπαθήσουμε να κτίσουμε μια νέα ομάδα με χαμηλό μπάζε που να έχει νοοτροπία πρωταθλητισμού για να μπορούμε  να επανέλθουμε εκεί που αξίζει στην Ομόνοια”.

Η ζωή και η ιστορία έδειξε ότι οι ομάδες κτίζονται, δεν αγοράζονται.

Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος της Ομόνοιας θα αγκάλιαζε αυτή την προσπάθεια και χωρίς άγχος ίσως η ομάδα να είχε και καλύτερη βαθμολογική θέση από σήμερα. Αντί αυτού τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Φαίνατε δεν έχουν μάθει τίποτα από τα λάθη τους κι ας καταχρέωσαν την ομάδα, εκεί θα κολλήσουμε τώρα χαράς το πράμα. Επαναλαμβάνουν  τα λάθη του παρελθόντος πουλούν στο κόσμο φύκια για μεταξωτές κορδέλες και  για να αποσείσουν τις ευθύνες που τους βαραίνουν για την σημερινή κατάντια του σωματείου, είπαν να βάλουμε και λίγο Λοτίνα στο μενού πάντα πουλά στον όχλο μια αλλαγή προπονητή.

Είναι τις πάσης γνωστό ότι η ομάδα χρειαζόταν ενίσχυση , το πρόβλημα δεν ήταν ο Τόνυ Σαβέβσκι, τώρα ακούμε για 3 με 4 μεταγραφές. Αυτό, δεν χρειαζόμαστε νέο προπονητή να μας το πει, το καταλάβαινε και ο κάθε άσχετος. Το ερώτημα είναι γιατί έπρεπε να φύγει ο Σαβέβσκι και να έρθει νέος  προπονητής για να ενισχυθεί η ομάδα? Λεφτά υπάρχουν? Ξεχάσαμε τώρα το χρέος?

Ή μήπως αυτοί που υποθήκευσαν το μέλλον της ομάδας και δεν είναι άλλοι από τους πρώην και νυν διοικούντες είναι παγιδευμένοι από ένα συγκεκριμένο μάνατζερ, ο οποίος είναι δικτυωμένος με την παράγκα του Κυπριακού ποδοσφαίρου? Κατάντια! Ή παίζει κάτι άλλο? Ακούγονται πολλά για μίζες…λές? Μπα. Διαδώσεις!

Δεν θα βιαστώ να κρίνω το νέο προπονητή, ο καθένας κρίνεται από τα αποτελέσματα που θα έχει. Θα περιμένω να δω δείγματα γραφής. Πάντως με την επαναφορά του Θελβέρα στην εντεκάδα του φαίνεται ότι έχει μάτι!  Θα δέση η άμυνα μας!

 

Συμπέρασμα, βλέπουμε το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Αυτοί που έριξαν την ομόνοια στο βούρκο δεν μπορούν να την σώσουν, για το μόνο πράγμα που είναι ικανοί, είναι να της δώσουν την χαριστική βολή. Ο κόσμος της Ομόνοιας στις δύσκολες στιγμές έδειξε κατανόηση και ωριμότατα, τώρα όμως ξύπνησε και να  φοβούνται την οργή του λαού.

Καραβίδας