Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Η κατάντια μας

Αναγνώστης: Η κατάντια μας

ammoxostos2


Είχα νιώσει την ανάγκη πολλές φορές να εκφράσω την άποψη μου μέσα από την ιστοσελίδα σας αλλά πάντα το ξανασκεφτόμουν και το ανέβαλα. Τώρα ο κόμπος έφτασε στο κτένι. Παρακολουθούμε καθημερινά την ΟΜΟΝΟΙΑ να ταπεινώνεται και να χάνει την αίγλη της μα πάνω από όλα να μην μπορεί να εμπνέει  ακόμα και εμάς τους οπαδούς της.

Βλέπουμε τον μέχρι χθες το πρόεδρο αυτού του ιστορικού σωματείου να κάνει δημοσιογραφική διάσκεψη και να βάλει κατά πάντων. Μια δημοσιογραφική χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Μια δημοσιογραφική του προέδρου που μέχρι πριν μια βδομάδα μιλούσε για ενότητα και ομόνοια στην ΟΜΟΝΟΙΑ και χθες με το λόγο του δίχασε εκ νέου το πράσινο λαό, Λίγο πολύ έχουν βγει πολλά τις τελευταίες μέρες στην επιφάνεια για την αντιμετώπιση της εφορείας και του διοικητικού συμβουλίου που σε πολλές περιπτώσεις φανερώνουν την ανικανότητα, την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό αυτών των κυρίων που διοικούσαν το σωματείο μας,
Τα λόγια όσων αφορά το οικονομικό είναι περιττά. Η οικονομική καταστροφή στο οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητο και το αγωνιστικό κομμάτι. Αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών ήταν κάτι το αναμενόμενο αφού προέχει η οικονομική σωτηρία. Αυτό που παρουσιάζει σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ στο γήπεδο είναι τραγικό, αδιανόητο. Ομάδα χωρίς ταυτότητα, παίχτες χωρίς πάθος και χωρίς νοοτροπία νικητή που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και οι αποτυχίες να έρχονται η μια πίσω από την άλλη και οι στόχοι ο ένας μετά τον άλλο να χάνονται.
Αυτό που με ώθησε στο να γράψω είναι η συμπεριφορά του άλλοτε αρχηγού Λεάντρο, Ένας ποδοσφαιριστής που αποχώρησε το καλοκαίρι για να βρει κάτι καλύτερο στη ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία και τελικά επέστρεψε. Ας το παραγνωρίσω αυτό. Δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι ένας ποδοσφαιριστής  επιστρέφει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η πορεία του Λεάντρο έπρεπε να τελειώσει εκείνη τη στιγμή στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Πόσο μάλλον σήμερα που ο ίδιος ποδοσφαιριστής εξέφρασε την επιθυμία να φύγει. Τελικά όπως όλα δείχνουν μένε, δεν βρήκε το κάτι καλύτερο. Εδώ είναι που φαίνεται η κατάντια μας. Ένας Λεάντρο φεύγει και έρχεται όποτε θέλει. Κατά την άποψη μου αυτός ο παίχτης με τη συμπεριφορά του δεν αξίζει να φορά τη φανέλα με το τριφύλλι. Δεν έχει καμία θέση στην βασίλισσα μου.
Στο θέμα Εφρέμ δεν θέλω να αναφερθώ. Αναφέρω απλά ότι θα έδινα και τη ζωή μου για να φορέσω έστω για μια στιγμή το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Η φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πολύ βαριά για να την φορά ο κάθε μισθοφόρος. Νιώθω ντροπή πραγματικά εκ μέρος αυτών των παικτών. Απορώ εάν γνωρίζουν που βρίσκονται ή ξέρουν τη προέλευση και την ιστορία αυτού του σωματείου. Το τόσο ξέρουν τόσο παίζουν δεν περνά για μένα. Δεν με νοιάζει πραγματικά καμία διάκριση. Κατανοώ ότι τα οικονομικά προβλήματα επηρεάζουν το αγωνιστικό. Αυτό που με ενοχλεί είναι η έλλειψη σεβασμού από μερος των παιχτών μας προς το κόσμο και την ιστορία του σωματείου μας. Ρώτησες ρε εσύ που φορείς και το 9 τρομάρα σου τι σημαίνει να μειώνεις 1-3 στο ΓΣΠ και έχεις και το θράσος να πανηγυρίζεις;;; Που να ξέρεις σήμερα είσαι αύριο δεν είσαι.
Ήρθε η ώρα του δικού μας παίχτη, του παίχτη του ΟΜΟΝΟΙΑτη που μεγάλωσε στη λαϊκή ΟΜΟΝΟΙΑτική οικογένεια και θα νιώθει που αγωνίζεται. Εάν δεν μπορούμε να βγάλουμε ένα παίχτη από τις ακαδημίες ας τις κλείσουμε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν αξιόλογα παιδιά στις ακαδημίες. Υπάρχουν και μόνο με το πάθος τους θα είναι καλύτερα από τους σημερινούς μισθοφόρους. Ε λοιπόν ήρθε η ώρα αυτών των παιδιών που είμαι σίγουρος ότι με τη συνεργασία με 2-3 ποιοτικούς ξένους ποδοσφαιριστές θα φέρουν καλύτερες μέρες για την ΟΜΟΝΟΙΑ.
 Έτυχε να μεγαλώνω στην εποχή της παρακμής της βασίλισσας. Είμαι 17 χρόνων και έχω κλάψει νύχτες και νύχτες για αυτή την ιδέα. Δεν είμαι οπαδός της επιτυχίας και ούτε έκλαψα ποτέ γιατί η έχασε η ομάδα στο γήπεδο. Έκλαψα γιατί δεν μπορώ να βλέπω την βασίλισσα μου να ταπεινώνεται. Μέχρι πριν ένα, δυο μήνες όταν έχανε η ΟΜΟΝΟΙΑ πάντα πίστευα ότι έφταιγε η διαιτησία ή η τύχη. Τελικά αντίκρισα την πραγματικότητα. Η  ΟΜΟΝΟΙΑ η όποια μου έλεγε ο πατέρας μου δεν υπάρχει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως είναι ιδέα και έχει το  ποιο ποιοτικό οπαδικό κοινό στο κόσμο. Έχει κόσμο περήφανο που την έσωσε και θα το ξανακάνει. Για αυτό η ΟΜΟΝΟΙΑ  δεν θα πεθάνει ποτέ θα είναι πάντα ο φόβος και ο τρόμος αυτών που βρήκαν την ευκαιρία σήμερα να την μειώνουν. Ο κόσμος της θα την ξανακάνει βασίλισσα…
Μεγάλε πράσινε λαέ γίνε μέλος στο σωματείο τώρα…
ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ…
ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΙΩΝΙΑ
Π.Α .
Επισκοπή Λεμεσού