Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: “Τα φόρτωσε στο Τόνι και στο κόσμο και παραιτήθηκε”

Αναγνώστης: “Τα φόρτωσε στο Τόνι και στο κόσμο και παραιτήθηκε”

tsireio8


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο)

Προ του φάσματος της κατάρρευσης της Ομόνοιας και για να κατευνάσει τα πνεύματα και την οξυμένη ατμόσφαιρα ο πρόεδρος της Ομόνοιας  Στέλιος Μυλωνάς έδωσε την παραίτηση του. Στην αρχική του δήλωση είπε: «Κρίνω ότι με την παραίτηση μου, θα ηρεμήσουν τα πράγματα στην Ομόνοια και είθε η παραίτηση μου να φέρει ενότητα στην Ομόνοια»  και λέω εγώ «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλεία πολύ…» όπως λέει και ο ποιητής.

Παραιτήθηκε ο κύριος Μυλωνάς γιατί απλά τον έχουν προσπεράσει τα ίδια τα γεγονότα. Γιατί η επιπόλαια απόφαση του Δ. Συμβουλίου του οποίου ηγείται, για απομάκρυνση του Τόνυ Σαβέβσκι αποδείχθηκε καταστροφική και με απρόβλεπτες συνέπειες για την μετέπειτα  πορεία της Ομόνοιας, κάτι που αντιλαμβάνεται και ο ποιο άσχετος φίλαθλος της Ομόνοιας, άσχετα αν συμφωνούσε ή όχι με αυτή την ενέργεια.

Ένα σοβαρό Δ. Συμβούλιο οφείλει  να σταθμίζει τα υπέρ και τα κατά προτού πάρει την οποιαδήποτε   απόφαση που ήταν πασιφανές ότι θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό την επιβιώσει αυτού του ιστορικού σωματείου που ονομάζεται Ομόνοια.

Ποια λοιπόν θα ήταν τα δεδομένα αν παρέμενε ο Τόνυ Σαβέβσκι και ποια αν αποχωρούσε. Ας εξετάσουμε την περίπτωση παραμονής του.

Ο Τόνυ Σαβέβσκι σαν γνώστης της κυπριακή ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, εμπέδωσε ένα στυλ παιχνιδιού που ταίριαζε στην Ομόνοια, άσχετα αν φέτος δεν βοηθούσε το υλικό. Γνώριζε καλύτερα τους παίχτες αφού είναι ένα χρόνο στην ομάδα. Απόκτησε η ομάδα μια ομοιογένεια και μπορούσε να κάνει καλύτερη διαχείριση του υλικού σαν γνώστης της υπάρχουσας κατάστασης. Όπως και να το κάνουμε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα με την παραμονή του αυτή την στιγμή, χωρίς να θέλω να παρουσιαστώ εκ των υστέρων προφήτης, αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.  Επίσης ο πρώην προπονητής ήταν αποδεχτός από την πλειοψηφία του κόσμου της Ομόνοιας ένας παράγοντας πολύ σημαντικός για την ενότητα, στην οποία αναφέρθηκε ο Στέλιος Μυλωνάς. Φανταστείτε τι θα γίνει αν αύριο αποκλειστεί η 0μόνοια από τον Άρη στο κύπελλο με όποιες απουσίες και αν παρουσιαστή στο γήπεδο η ομάδα μας, κάτι που απεύχομαι. Νομίζω θα πάρει και τον κύριο Λοτίνα η μπάλα.

Κύριοι η ζωή απέδειξε ότι η αλλαγή προπονητή στην μέση της σεζόν τις πλείστες φορές δεν βοηθά και προπαντός όταν τα προβλήματα είναι άλλα.

Τι θα μπορούσε να προσφέρει ο όποιος νέος προπονητής που δεν γνωρίζει το Κυπριακό Ποδόσφαιρο στο μέσω της σεζόν, χωρίς να γνωρίζει το έμψυχο υλικό της ομάδας, χωρίς να κάνει αυτός την προετοιμασία της ομάδας, χωρίς να στελεχώσει ο ίδιος την ομάδα και άλλα τόσα χωρίς … Του είπαν και αυτού να πει ότι πάμε για πρωτάθλημα, νομίζω πρέπει να τον κατατόπισαν δέοντος οι ισπανοί ποδοσφαιριστές που πέρασαν ένα φεγγάρι από την Ομόνοια και μας τα πήραν χοντρά και έφυγαν (ακόμα τους πληρώνουμε).

Έτσι αναπόφευκτα ο νέος προπονητής το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ανακατώσει την τράπουλα μπας και του κάτσει κανένα χαρτί, με το συμπάθιο αλλά τα ντέρμπι που θα καθόριζαν μια ολόκληρη χρονιά δεν είναι για πειράματα γιατί εμένα πιο πολύ με φιλικά προετοιμασίας μου έμοιαζαν, δεν εξηγείται αλλιώς αυτό που είδαμε.

Όταν κύριοι του Δ. Συμβουλίου το σωματείο είναι καταχρεωμένο, δεν υπάρχουν λεφτά και αναγκάζεστε να ξηλώσετε και άλλο την ομάδα πουλώντας και τον Μάρκο Σοάρες, τον καλύτερο κόφτη του πρωταθλήματος που με την παρουσία του κρυβόταν κάτω από το τραπέζι να αμυντικά μας κενά, οφείλατε τουλάχιστο να έχετε μεριμνήσει έγκαιρα να φέρεται αντάξιο αντικαταστάτη του. Αυτό ήταν το πρώτιστο που έπρεπε να κάνετε, γιατί γνωρίζατε εδώ και καιρό για την αποχώρηση του και δεν κάνατε τίποτα. Αλήθεια με μια πιο αποδυναμωμένη Ομόνοια τι τον θέλατε τον νέο προπονητή?  Ή μήπως νομίζετε ότι το ποδόσφαιρο παίζετε με το ριμότ κοντρόλ, με αυτούς που έμειναν να παίζουν ούτε ο Κουαρδιόλα δεν σας έσωζε.

Ας μου απαντήσει ένας «έξυπνος» του Δ. Συμβουλίου ο νέος προπονητής που θα ερχόταν ποια μαγική συνταγή είχε. Πάλι με τον Αλαμπί με τον Ακουεγιάρ και τον Θελβέρα θα έπαιζε αφού αυτούς έχουμε (καλά ο τελευταίος  είναι η αποκάλυψη του Λοτίνα). Τουλάχιστο ο Σαβέβσκι έμαθε, αφού εξ αίτιας τους αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη. Καλά δεν υπήρχε ένας εκεί στην εφορεία ποδοσφαίρου να κατατοπίσει τον νέο προπονητή. Τι κασέτες του έδωσαν να δει?

Προς τιμή του ο απερχόμενος πρόεδρος παραδέχτηκε «ότι η διοίκηση του έκανε λάθη, αποτύχαμε στον μεταγραφικό σχεδιασμό της φετινής χρονιάς» στην συνέχεια όμως τα χάλασε αφού προσπάθησε να μετακύλυσε την ευθύνη στον κύριο Σαβέβσκι λέγοντας «όλες όμως οι προσθήκες έγιναν με την έγκριση και την υπογραφεί του Τόνυ Σαβέβσκι για την μοναδική μεταγραφή που δεν έδωσε την συγκατάθεση του ήταν για την μεταγραφή του τερματοφύλακα Μορέιρα».

Με το συμπάθιο κύριε Μυλωνά αλλά η λέξη «εγκρίνω» δεν σημαίνει «επιλέγω» και επειδή τα ελληνικά μου είναι πολύ καλά σ’ οποιοδήποτε ελληνικό λεξικό και να αποταθείτε θα δείτε ότι η λέξη «εγκρίνω» σημαίνει «επικυρώνω». Άρα εσείς επιλέξατε τους παίχτες και απλά ο κύριος Σαβέβσκι συμφώνησε. Καλύτερα λοιπόν να μας πείτε ποια επιτροπή μεταγραφών τους επέλεξε και ποιος μάνατζερ σας τους πρότεινε. Είναι το λιγότερο ανήθικο να προσπαθείτε παίζοντας με τις λέξεις, να φορτώσετε εξ ολοκλήρου τις δικές σας ευθύνες στο κύριο Σαβέβσκι. Κάτι μου λέει ότι θα βγείτε κ’ εσείς μετά από μερικά χρόνια να απολογηθείτε για τον κύριο Σαβέβσκι όπως έκανε και ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας ο Δώρος Σεραφείμ.

Το ξέρουν και οι πέτρες ότι η Ομόνοια συνεργάζεται με συγκεκριμένο μάνατζερ ο οποίος φαίνεται πως έχει τυλίξει την Ομόνοια σε μια κόλλα χαρτί το γιατί εσείς το ξέρετε καλύτερα και για να μην αφήνω σκιές δεν υπονοώ μίζες. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν γνωρίζετε ότι ο συγκεκριμένος μάνατζερ είναι μέρος της παράγκας του κυπριακού ποδοσφαίρου με αρχηγό τον Φούλη και κάποιο άλλο λαμόγιο εκ Παραλιμνίου μεριά που πολεμούν την Ομόνοια και καθορίζουν τον πρωταθλητή, αν σας λέει κάτι αυτό δηλαδή?

Όσο αφορά τα όσα ανέφερε για μερίδα αγανακτισμένων φιλάθλων θα συμφωνήσω εν μέρη μαζί του και καταδικάζω τα όσα έγιναν. Πράγματι υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό «φιλάθλων» που με τις ενέργειες  τους βάζουν νερό στο μήλο των εχθρών τις Ομόνοιας και πρέπει άμεσα να απομονωθούν. Μην τρελαθούμε όμως, δεν έφεραν την Ομόνοια εδώ που βρίσκετε αυτοί οι λίγοι κακοί φίλαθλοι?

Το πρέπει να γίνει για να μπορέσει η Ομόνοια να μπει σε τροχιά διάσωσης?

Νομίζω ο κόσμος είναι ώριμος και θα αποδεχθεί την όποια απόφαση είναι προς την σωστή κατεύθυνση για το κτίσιμο μιας νέας Ομόνοιας μακριά από κούφια λόγια και υποσχέσεις για τίτλους. Οι τίτλοι θα έρθουν μόνο με την σωστή νοοτροπία παραγόντων, φιλάθλων και ποδοσφαιριστών φτιαγμένων για να πρωταγωνιστούν. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στα κατάλληλα πόστα, γνώση του αντικειμένου και επαγγελματισμός, διαφάνεια και ειλικρίνεια, αυτά είναι που περιμένει να δει ο κόσμος της Ομόνοιας. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Αυτή θα πρέπει να είναι η σωστή συνταγή για την όποια νέα διοίκηση προκύψει στις επόμενες εκλογές. Μιας και ο απερχόμενος πρόεδρος μίλησε για ενότητα, αυτή θα εμπεδωθεί με την εξ ολοκλήρου αποχώρηση στις επόμενες εκλογές, όλων όσων συμμετείχαν στο Δ. Συμβούλιο που έφερε την Ομόνοια ένα βήμα από τον γκρεμό.

Οι ομάδες κτίζονται δεν αγοράζονται, ασφαλώς με τον κατάλληλο προπονητή. Δεν ξέρω αν αυτός  θα είναι ο Λοτίνα αυτό ίσως να θα πρέπει να το επανεξέταση η επόμενη διοίκηση.

 

Καραβίδας (Ψευδώνυμο)