Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες…

Αναγνώστης: Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες…

img_1688


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο)

Βλέποντας τις υποψηφιότητες για το ΔΣ της Ομόνοιας μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το πιο κάτω, το οποίο μοιράζομαι μαζί σας.

Με άρθρο/ επιστολή τον Δεκέμβριο του 2012 [1], το μέλος τότε του ΔΣ της Ομόνοιας, ο Νικόλας Χριστοδούλου δημοσιοποιούσε αναλυτικά τις απόψεις του για το πως θα μπορούσε το σωματείο να ξεπεράσει το οικονομικό του πρόβλημα.

Δυο σχόλια:

1. Το ότι μελος του ΔΣ δημοσιοποίησε τα πιο κάτω στοιχεία, ουσιαστικά επιβεβαίωσε την ίδια στιγμή με νούμερα τα διαφορα δημοσιεύματα για το οικονομικό πρόβλημα του σωματείου. Θα πει κανεις ότι απαιτείται διαφάνεια.
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά την ίδια στιγμη η χωρίς πολλή σκέψη ΕΠΙΣΗΜΗ δημοσιοποίηση των στοιχείων, δημιούργησε επιπρόσθετη αναστάτωση στους πιστωτές και περισσότερη πίεση για αποπληρωμή των οφειλών προς αυτούς, θέτοντας σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο το σωματείο.

Καλή η πρόθεση για συνεισφορά, καλή η πρόθεση για διαφάνεια, αλλα πολύ ΚΑΚΟΣ και ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟΣ χειρισμός από μια υπεύθυνη θεση.

2. Η πρόταση για εισφορές από τον κόσμο, να μαζεύεται επί 6μήνες (Δεκ 2012-Μαιος 2013) το ποσό των
?500χιλ μηνιαίως!! ώστε να μαζευτούν ?3εκ, έδειξε ότι οι υπολογισμοί στο χαρτί και οι ωραίες παρουσιάσεις δεν δίνουν λύσεις, αν δεν συνάδουν με τις πραγματικότητες της κοινωνίας μας. Η συγκινητική κινητοποίηση του λαού της Ομόνοιας τον περασμένο Μάρτιο όπου μαζεύτηκε πέραν των εισητηρίων διαρκείας, ένα ποσό της τάξης του μισού εκατ. Ευρώ, αποδεικνύει το ανέφικτο της πιο πάνω πρότασης.

‘Οπως λένε και οι αδελφοι Κατσιμίχα στη “συνελευση των ποντικών” τους:

” ‘Ολες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες, μονο και μόνο όταν είναι εφικτές. Μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις, ..άσε καλύτερα καθόλου μην τις λες!”

Αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει κανενα άλλο περιθωριο για απερίσκεπτες ενέργειες και νέα ρίσκα.
Απαιτείται να βαδίσουμε ενωμένοι, συλλογικά, με εμπειρία και διαφάνεια, προς την οικονομική εξυγίανση του σωματειου μας.

ΜΟΝΟ ΟΜΟΝΟΙΑ
Τάσος ο Καταπράσινος