Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Το παράδειγμα του Αλαφούζου

Αναγνώστης: Το παράδειγμα του Αλαφούζου

img_8537


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο)

Αγαπητοί ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ,

Εδώ και χρόνια (οπώς οι περισσότεροι απο εσάς) βλέπω την αγαπημένη μας ομάδα να διασύρεται εντός και εκτός γηπέδων. Προπονητές και ποδοσφαιριστές να πηγαινωερχονταί λες και ειναί πουκάμισα, απίστευτα χρέη και η λίστα δεν τελείωνει πότε. Για μένα προσωπικά τα προβλήματα μας δεν ειναί μονο διοικητικά αλλά εχουν βαθύτερες ρίζες και είναι πολυδιαστατά.

Οργάνωση – Μέλη – Καταστατικές Αλλαγές
1. Παρά το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ εχεί τα περισσότερα μέλη απο κάθε αλλό σωματείο στην Κύπρο αυτο δεν σημαίνει ότι το ύπαρχων συστήμα δεν πρεπεί να αλλάξει. Τι μπορεί να γίνει; Με αγόρα season ticket και με ενά ποσό επιπλέον (περί τα 50-60 ευρο ιδανικά) ο οποιοσδήπωτε ανώ τον 16 θα μπορεί να γίνει μελός του σωματείου και με το που συμπληρώσει τα 18 να εχεί δικαίωμα ψήφου. Αυτός που δεν θα εχεί season να μπορεί με 100-120 ευρο να γίνει μέλος. Φανταστήται πόσα λέφτα μπόρουμε να πάρουμε σε αυτο το διαστήμα με δεδομένη την δείψα του κόσμου να γίνει μέλλος. Παρά να τρέχω να μαζεύω 20 ευρο καθέ μήνα καλύτερα να τα παρώ τώρα που τα εχώ ανάγκη. Με 6 000 – 7 000 season η ΟΜΟΝΟΙΑ θα εχέι και το λίγοτερο θέλω να πιστεύω 5 000 μέλη.

2. Ο προϋπολογισμός του καθέ τμημάτος να πέρνει την εγκρίση της γενικής συνελεύσης και τα μέλη το ΔΣ να υπογραφόυν εγγράφο με το οποίο να έχουν υποχρέωση να καλύψουν με προσωπικά τους έξοδα τυχών αποκλησείς από το εγκεκρίμενο budget της χρονίας.

3. Τεχνικός διευθύντης εχθές με γνώσεις και εμπείρεια και όχι με κομματικά ή αλλά κριτήρια (περισσότερα πιο κάτω).

ΟΜΟΝΟΙΑ 2014 – 2019
Η ΟΜΟΝΟΙΑ δέν μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο της Α.Ε.Κ λόγο του καταστατικού της ΚΟΠ. Αύτο ομώς μου που μπορεί να κάνει ειναί να ακολουθήσει τον δρόμο του Παναθηναϊκου (ΠΑΟ). Με το που ανάλαβε πριν 1.5 χρόνο τον ΠΑΟ ο Αλαφούζος εκάνε αυτά που έκανε η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος. Δήλωσεις για πρωταθλήτισμο, 4 προπονητές σε μια χρονία, αρκετοί ποδοσφαίριστες με μεγάλα συμβολαία και μηδαμινή προσφορα. Τελίκα εμείνε 6ος ανεβαζώντας το χρεός και κανώντας μια τρύπα στο νερό.
Όμως ο Αλαφούζος αφού έπαθε έμαθε. Σήμερα 4.5 εκ. Budget (εμείς είμαστε εξύπνοι και εχούμε τάχα 5.5 εκ.) εκ τον οποίων τα 2 εκ ειναί για τα χρέη (εμείς είμαστε ακόμα πιο εξύπνοι γιατί δεν βαζούμε στα 5.5 εκ και το ποσό που πρέπει να παεί στο χρεός καθέ χρόνο. Αφού εννα βούρα ο κόσμος να βάλει 2 εκ κάθε χρόνο. Εννοία σου και κανεί σιορ), τεχνίκος διευθύντης με γνώσεις και διασυνδέσεις, προπονητής νέος – φιλόδοξος – έτοιμος να δουλέψει με νεαρόυς και γνώριζει τι σημαίνει ΠΑΟ, και τέλος τα 7-8/11 της ενδέκαδας είναι νεαροί απο τις ακαδήμειες. Η περίπτωση Μαυρία (3.5 εκ στην Sunderland) τα λεέι όλα. Ο κόσμος φύσικα και εχέι αγκαλίασει την όμαδα. Αυτό είναι το πλάνο για τα επόμενα 3-4 χρόνια του ΠΑΟ. Αν παρούν καποίο κύπελλο καλώς αλλίως δεν έγινε και κατί. Σε 3-4 χρόνια όμως θα έχει 8-9 νεαρούς έτοιμους για το πρωτάθλημα και θα είναι απαλλάγμενος απο τα χρεή.

Υ.γ. Επίσης καλό θα ήταν αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις ακαδημείες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ας παν να δούν πως δουλεόυν οι ακαδημίες το ΠΑΟ που ειναί αν όχι οι καλύτερες απο τις καλύτερες στην Ελλάδα.

Ένας απο τους χιλίαδες που ετσακρισέται
Σ. Α. Σ.