Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Μια άποψη για τον κάθε Εφραίμ

Αναγνώστης: Μια άποψη για τον κάθε Εφραίμ


Σε αυτή την κατηγορία δημοσιεύονται απόψεις από αναγνώστες. Δημοσιεύσουμε κάθε άποψη που θα μας σταλεί, χωρίς κατανάγκη να την ασπαζόμαστε, με την προϋπόθεση πως θα τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες του λόγου και να είναι ενυπόγραφη (έστω με κάποιο ψευδώνυμο)

Στο καλό και καλό μας μάθημα

 

Προσωπικά δεν ήμουνα από αυτούς που λάτρεψαν ποτέ τον Εφραίμ , τόσο οι ιστορίες με τον πατέρα του αλλά και η απόδοση του τα τελευταία χρόνια δεν κατάφεραν ποτέ να πείσουν ότι είναι ο παίκτης που μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Παρόλα αυτά μόνο αφέλεια θα ήταν να πούμε ότι η πιθανή μετακίνηση του στον αιώνιο αντίπαλο δεν θα μας στοιχίσει, όχι τόσο αγωνίστηκα μιας και η παρουσία του παίκτη τα τελευταία χρόνια ήταν δυσανάλογη των λεφτών που απολάμβανε αλλά περισσότερο ηθικά γιατί ήρθε ως επιστέγασμα στο κλείσιμο  μιας εποχής αλόγιστων σπαταλών και πρόχειρου χειρισμού.

 

Βέβαια όλα αυτά θα ήταν λιγότερο επιζήμια αν λειτουργούσε σωστά ο θεσμός του τεχνικού διευθυντή, ενός ατόμου που θα απολάμβανε την εκτίμηση τόσο των παικτών και των προπονητών αλλά και των ατζέντηδων και των ΜΜΕ. Ο Εφραίμ δεν είναι παρά ένα παράδειγμα ποδοσφαιριστή που ήρθε στην Ομόνοια , στρογγυλοκάθισε στο παχυλό του συμβόλαιο , και έπαιζε μπάλα όποτε ήθελε. Ως επιστέγασμα της προχειρότητας μας ήταν πως τον  περιμέναμε μέχρι την τελευταία μέρα για να μας πει αυτό που όλοι λίγο ή πολύ ξέραμε , πως τώρα εκτός από πνευματικά θα είναι και σωματικά αλλού, παρόλα αυτά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να τον χρήσουμε και αρχηγό της ομάδας. Ένα σοβαρό σωματείο στο μέγεθος της Ομόνοιας θα έπρεπε να κάνει σαφές στον Εφραίμ και τον κάθε Εφραίμ πως είτε ανανεώνεις  ένα χρόνο πριν , είτε παίρνεις μεταγραφή και με τα λεφτά που θα πάρω σε αντικαθιστώ.

 

Αυτός άλλωστε  είναι και ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή, που εκτός από την εποπτεία της πρώτης ομάδας επιβάλλεται να προνοεί για να μην υπάρχουν περιπτώσεις τύπου  Εφραίμ, όπως και να συντονίζει τα τμήματα υποδομής αλλά και τους scouters που οφείλαμε να στέλνουμε για περιπτώσεις όπως ο Σκέμπρι , ο Σερτζίνιο κ.α Παίκτες δηλαδή που με το ψυχόμενο παιχνίδι τους μπορούν να αντέξουν την πίεση και να τιμήσουν  την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Ακόμη ένας παράδειγμα που δείχνει πως η απουσία τεχνικού διευθυντή στοιχίζει στην ομάδα μας είναι η ανισορροπία μεταξύ Κυπρίων και ξένων ποδοσφαιριστών, παιδιά από τις ακαδημίες της ομάδας που μέσα από την τριβή τους με την πρώτη ομάδα θα ζυμωθούν και θα αποδώσουν σε Ομονοιάτικα επίπεδα, για παράδειγμα χρειαζόμασταν τους Άγγλους να μας πούνε ότι ο Φιακάς είναι ταλέντο και πρέπει να προσεχθεί. Άλλωστε και η μη επιλογή δικών μας παιδιών για τις μικρότερες εθνικές ομάδες U19, U21 δείχνει τα συστημικά αυτά προβλήματα των ακαδημιών μας (ασχέτως της προκατάληψης , των προπονητών της ΚΟΠ).

 

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι είμαι υπέρ στο να γίνει μια υπέρβαση στην φετινή Ομόνοια, μια υπέρβαση όμως που θα προσδίδει δυναμική στα αποδυτήρια και όχι στο γύπεδο.Άλλωστε ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, όμως ένας έμπειρος και δοκιμασμένος τεχνικός διευθυντής με όρεξη για δουλιά και κυρίως  καλές διασυνδέσεις , κύρος και εμπιστοσύνη μπορεί να βοηθήσει τόσο την ομάδα όσο και τις προσωπικότητες που την στελεχώνουν όπως ο Καϊάφας να ανέβουν επίπεδο.

Μαρίνος Χ.