Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Άποψη: Έτσι δουλεύει οργανωμένα η ΟΜΟΝΟΙΑ

Άποψη: Έτσι δουλεύει οργανωμένα η ΟΜΟΝΟΙΑ

retro-omo-aek-2002-23


Είχα εκφράσει την άποψη μου για την αιτία που εδώ και 20-25 χρόνια η ΟΜΟΝΟΙΑ οδηγείται σε αυτή την κατάσταση και αρνείται πεισματικά να εκσυγχρονιστεί… εδώ παρουσιάζω κάποιες επιλογές που μπορεί να ακολουθήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ για να δουλεύει πιο οργανωμένα.

1) Πρόσληψη τεχνικού διευθυντή μεγάλης εμβέλειας με πολλές διασυνδέσεις ο οποίος θα επιλέξει το καλοκαίρι προπονητή, θα επιλέγει τους ποδοσφαιριστές και γενικά θα είναι ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Με αυτό τον τρόπο οι διοικούντες δεν θα έχουν λόγο στις μεταγραφές και ο προπονητής θα ασχολείται αποκλειστικά με την προετοιμασία της ομάδας για τους αγώνες.

2) Εάν η διοίκηση δεν θέλει να δώσει τα κλειδιά της ομάδας σε ένα μόνο άνθρωπο υπάρχει και η επιλογή πρόσληψης 4-5 επαγγελματιών σκάουτερ παγκόσμιας εμβέλειας που θα πληρώνονται με 50-60 χιλ. το χρόνο (+ταξιδιωτικά έξοδα το πολύ 150-200χιλ) οι οποίοι θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο βρίσκοντας φτηνούς νεαρούς παίχτες φέρνοντας τους για δοκιμαστικά για κάποιο χρόνο στην ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι να τους αξιολογήσει ο προπονητής. Με αυτό τον τρόπο απαλασσόμαστε πλήρως από τους μάνατζερς και ακολουθούμε το μοντέλο της Πόρτο η οποία είχε γνωστά σε όλους αποτελέσματα (Χάμες, Χουλκ, Ντανίλο, Μαρτίνεζ, Μουτίνιο, Φαλκάο κλπ.).

3) Εκσυγχρονίζουμε πλήρως τις ακαδημίες φαίρνοντας ξένους επαγγελματίες προπονητές και όχι δικούς μας παλαίμαχους οι οποίοι αναζητούν μια 2η δουλειά τα απογεύματα και γενικότερα αλλάζουμε φιλοσοφία…οι ακαδημίες ΔΕΝ είναι για να παίρνουν τίτλους οι ομάδες U21, U17 αλλά για να τροφοδοτούν με παίχτες την πρώτη ομάδα.
4) Συνεργασία με μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες για δανεισμό νεαρών παικτών.(όπως θα κάνει για παράδειγμα ο άρης λεμεσού με την Μπέτις από του χρόνου). Πώς δουλεύει αυτό…συνεργαζόμαστε για παράδειγμα με την Σεβίλη.Η Σεβίλη στέλνει κάθε χρόνο νεαρά ταλέντα της τα οποία θέλει να πάρουν χρόνο συμμετοχής, τα πληρώνει η ίδια, και σε περίπτωση που η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει κάποιον αξιόλογο ποδοσφαιριστή έχει προτεραιότητα στην αγορά του με χαμηλότερη τιμή.

5) Δουλειά στην νοοτροπία και ιδιαίτερα στα ντέρμπι. ΔΕΝ είναι κακό να φανατίσεις τους ποδοσφαιριστές πριν από ένα ντέρμπι, ετοιμάζοντας και δείχνοντας στους παίκτες 1 μέρα πριν τον αγώνα ένα βίντεο 1-1μισι ώρας με στιγμές από τις κερκίδες σε ΟΜΟΝΟΙΑ-αποέλ ,στιγμές που μας στέρησαν τίτλους( π.χ το ντέρμπι του 2007 με οφσάιντ Χαπέσιη), και μαθαίνοντας την ιστορία των 2 ομάδων.Θα μπορύσε επίσης η διοίκηση να βάζει κάποιο μικρό πριμ στα συμβόλαια για τα ντέρμπι με το αποέλ και για ευρωπαικές επιτυχίες.
Αυτές ήταν κάποιες από τις επιλογές που έχουμε για να εκσυγχρονισθούμε και να δουλεύουμε πιο επαγγελματικά…κάποιες από αυτές μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα, σημασία έχει να υπάρχει η καλή διάθεση για να εφαρμοστούν.

Ν.Κ.