Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Απλοί τρόποι άμεσης εξόδου από την οικονομική δεινή του Σωματείου

Αναγνώστης: Απλοί τρόποι άμεσης εξόδου από την οικονομική δεινή του Σωματείου

opinions-2015a


Με αφορμή την τελευτά ανακοίνωση του ΔΣ της Ομόνοιας, η λέξη κατάντια είναι πιο λίγη που μπορεί να χαρακτηρίσει το οικοδόμημα που λέγεται Ομόνοια. Βρισκόμαστε στη δωδεκάτη, και μέσα από την τελευταία ανακοίνωση του ΔΣ, γνωστοποιείται επίσημα η αντίστροφη μέτρηση της αποδόμησης και κατ΄ επέκταση της διάλυσης  της Ομόνοιας.

Η αφαίρεση βαθμών 6 βαθμών είναι το πρώτο βήμα, το επόμενο είναι η αφαίρεση πρόσθετων βαθμών λόγω της μη συμμόρφωσης με τις προηγούμενες οικονομικές υποχρεώσεις, και στο τέλος αναπόφευκτα ο υποβιβασμός λόγω της συνεχούς και επιλαμβανόμενης αφαίρεσης βαθμός, όπως εφαρμόστηκε στις περιπτώσεις του Ολυμπιακού, της Πάφου, της Αλκής και της Πέγειας στο πρόσφατο παρελθόν.

Στην τελευταία ανακοίνωση του ΔΣ, γίνεται για πρώτη φορά αναφορά σε οικονομικά δεινά που προήλθαν από την παρελθούσα Διοίκηση Νεοφύτου. Αυτό όμως που δυστυχώς δεν μας λέγεται είναι το συνολικό ποσό του χρέους που θα κληθούμε ως ομονοιατές να καλύψουμε.

Αναγνωρίζουμε όλοι τις μεγάλες προσπάθειες του ΔΣ για το μπάλωμα των διαφόρων οικονομικών εκκρεμοτήτων, που κληρονόμησε από κάποιους άλλους, και κανένας μας δεν νομιμοποιείται να κατηγορεί το νυν ΔΣ.

Όλοι μας, τα τελευταία χρόνια διακατεχόμαστε από μια μεγάλη απορία, γιατί οι υπόλοιποι ποδοσφαιρικά αντίπαλοι μας κάνουν βήματα προς τα μπρός, ενώ εμείς κάθε χρόνο παλεύουμε για την 4η ή 5η προνομιούχα θέση για έξοδο στην Ευρώπη.Ας δούμε όμως τα πράγματα από την ανάποδη πλευρά, και ας  αναλογιστούμε όλοι μας, που πραγματικά θα έπρεπε να είμαστε μετά τα οικονομικά δεινά που κάποιοι μας έχουν φορτώσει εν αγνοία του μεγάλου και ανεπανάληπτου πράσινου Λαού.

Ως μοναδική λύση, για τη σωτηρία του Σωματείου είναι η δημοσιοποίηση δύο απλών στοιχείων από το ΔΣ, και ακολούθως η ανάληψη πρωτοβουλίας από τον κόσμο της Ομόνοιας.

  • Δημοσιοποίηση στοιχείων Σωματείου: Πρώτο στοιχείο είναι πόσα και σε ποιους χρωστά το Σωματείο, και το δεύτερο ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα εξόφλησης τους ούτως ώστε το Σωματείο να μην βρίσκεται ενώπιον των επιπτώσεων που κριτηρίων της Ουέφα.
  • Πρωτοβουλία Κόσμου: Εάν στηριχθούμε στις πρόσφατες στατιστικές έρευνες, η Ομόνοια διαθέτει το 30% των φιλάθλων άνω το 16 ετών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, όπου σε αριθμούς σημαίνει γύρω στις 70.000 άτομα περίπου. Ας υποθέσουμε ότι από αυτούς οι μισοί είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν από €1 έως €50 κάθε μήνα αναλόγως των οικονομικών τους δυνατοτήτων, τότε το Σωματείο με €10 κατά μέσο όρο το μήνα, θα μπορούσε να είχε πρόσθετα μηνιαία έσοδα €350.000 ή €4,2 εκ ετησίως!!!!

Όσο και αν αυτό φαντάζει ουτοπικό, είναι εύκολο να επιτευχθεί μέσω εντατικής και επαναλαμβανόμενης προσπάθειας του ΔΣ, των Οργανωμένων ΣΥΦΙ, Θύρας 9, άλλων οργανωμένων συνόλων, και πάνω από όλα του κόσμου, όπως:

  • Ανασχεδιασμός της διάθεσης των πράσινων προϊόντων:

o   Εξέταση της δυνατότητας κατ΄ οίκον παράδοσης προϊόντων, με ένα απλό τηλεφώνημα. Π.χ το Πάσχα που πλησιάζει και όλοι θα κάνουμε σουβλες και θα χρειαστούμε καρβουνά, μπίρες αναψυκτικά.

o   Προσπάθειες εξεύρεσης μεγαλύτερου αριθμού σημείων διάθεσης τους, όπως καντίνες ΓΣΠ, υπεραγορές, περίπτερα, discount stores. σουβλατζίδικα, κτλ, αλλά πάντοτε σε λογικές και ανταγωνίσιμες τιμές,

o   Δημιουργία Πακέτων διάθεσης πράσινων προϊόντων όπως ειδικά πακέτα at discount για γάμους, βαπτίσεις ή οποιεσδήποτε άλλου είδους κοινωνικές εκδηλώσεις,

o   Εμπλουτισμός των προϊόντων της πράσινης μπουτιγκ, με προϊόντα της εταιρείας αθλητικού ρουχισμού, όπως π.χ. παπούτσια.

  • Διάθεση λαχνών ενίσχυσης του €1, €2 και €5 σε κάθε εντός έδρας αγώνα της Ομόνοιας- Κατά τη διάρκεια του αγώνα να γίνεται ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του Σταδίου για το ποσό που μαζεύεται τόσο για σκοπούς διαφάνειας όσο και για ευχαριστίες προς τον κόσμο,
  • Κουμπαράδες σε όλες τις κερκίδες του ΓΣΠ- παρόμοια κίνηση έγινε στην περίπτωση της επιστροφής του Γ. Σαββίδη το 1992
  • Διάθεση λαχνών ενίσχυσης από όλους του συνδέσμους φιλάθλων
  • Τηλεφωνική γραμμή ενίσχυσης, όπου μέσα από την ιστοσελίδα του Σωματείου, να γίνεται αυτόματη ενημέρωση για τον αριθμό των τηλεφωνικών εισφορών.

Με εκτίμηση

Γ.Γ.