Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Ένιωσα μέσα μου κάτι να ξυπνά, ακούγοντας πρωτοπόρες ιδέες…

Αναγνώστης: Ένιωσα μέσα μου κάτι να ξυπνά, ακούγοντας πρωτοπόρες ιδέες…

opinions-2015a


Παρακολουθώντας διαδικτυακά την παρουσίαση του συνδυασμού ΕΜΠΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ, μπορώ να πω ότι ένιωσα μέσα μου κάτι να ξυπνά, ακούγοντας πρωτοπόρες ιδέες ή τουλάχιστον πρωτοπόρες για τα κυπριακά δεδομένα, οι οποίες όμως είναι άμεσα υλοποιήσιμες, δεν ανήκουν δηλαδή στο μακρινό μέλλον.

Είχα ακούσει κάποτε μια πολύ σοφή κουβέντα, σχετικά με τη νοοτροπία των Ελλήνων, οι οποίοι θυμούνται πάντα τις δάφνες του παρελθόντος, χωρίς να κοιτάζουν την κατάσταση που έχουν μπροστά τους. Η κουβέντα αυτή έλεγε «όποιος κοιτάζει πάντα πίσω του, είναι καταδικασμένος να κτυπήσει σε αυτό που βρίσκεται μπροστά του». Έχουμε πολλές φορές ακούσει τη νυν διοίκηση να μιλά για τις παλιές ένδοξες μέρες που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε καν ονειρευτεί, όχι ζήσει. «Η Ομόνοια θα κερδίζει τίτλους», λένε επίσης, με μια σιγουριά αγνώστου προέλευσης. Δεν μας είπαν, όμως, ποτέ από πού πηγάζει η σιγουριά. Πώς διάολο θα κερδίζει τίτλους η Ομόνοια; Μόνο εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό;

Αντιθέτως, ο συνδυασμός ΕΜΠΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ, κοιτάζει ΜΟΝΟ μπροστά, με στόχο να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε το ένδοξο παρελθόν, λύνοντας τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα.

Σε μια εποχή που ακόμη και αυτός ο τελικός κυπέλλου δεν είναι ικανός να σηκώσει τα κατεβασμένα εδώ και λίγα χρόνια κεφάλια μας, ο συνδυασμός ΕΜΠΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ εμπνέει και φαίνεται να είναι μια από τις τελευταίες αχτίδες φωτός στο μαύρο του καιρού, με σαφές πλάνο, και πολλά μικρά βήματα προς την απελευθέρωση από όλα αυτά και όλους αυτούς που μας έριξαν στο βούρκο.

Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι το ότι ο συνδυασμός θα προχωρήσει σε μεγαλύτερη ανάλυση του πλάνου. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας, και να μην κρίνουμε τον συνδυασμό σαν ένα τσούρμο από “άσωτους γιους” οι οποίοι θέλουν απλά να κάνουν σπάσιμο στους μεγαλύτερους.

Το σκληρό φάουλ του Γιάννου Καλοθέου

Ομολογώ πως το μοναδικό «μελανό» σημείο της παρουσίασης του συνδυασμού ΕΜΠΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ, ήταν τα σχόλια του παλαίμαχου μας ποδοσφαιριστή, Γιάννου Καλοθέου, τα οποία προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση σε αρκετούς φίλους της ομάδας μας. Μιλούσε κατ’ εμένα συνεχώς με προκλητικό τόνο, περνώντας από «ιερά εξέταση» τους ομιλητές του συνδυασμού, οι οποίοι έφτιαξαν μια πάρα πολύ καλή πρώτη παρουσίαση, αναλύοντας (ίσως όχι τόσο εις βάθος, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό) τους βασικούς πυλώνες της προσπάθειας που κάνουν για εκσυγχρονισμό.

Η στάση του κύριου Καλοθέου μου προκάλεσε την εξής απορία: Πριν δύο χρόνια, όταν ο συνδυασμός του Δώρου Σεραφείμ είχε παρουσιάσει σε ένα χαρτί Α4 με τη μορφή 8 bullet points το ιδιαίτερα ασαφές “πλάνο” του, τί είχε συνεπάρει ή πείσει τον κύριο Καλοθέου και τους υπόλοιπους παλαίμαχους; Το μεγαλεπίβολο πλάνο ή η μέθοδος με την οποία θα το έφερνε εις πέρας ο συγκεκριμένος συνδυασμός;

Ας σοβαρευτούμε λίγο.. Κύριε Καλοθέου, με όλο το σεβασμό για όσα προσφέρατε επί σειρά ετών στην Ομόνοια, θεωρώ πως η χθεσινή σας στάση κατά την παρουσίαση ήταν ένα σκληρό φάουλ στον συγκεκριμένο συνδυασμό και κατ’ επέκταση στο σωματείο μας. Ούτε βαλτός να ήσασταν. Όπως και να έχει, θεωρώ πως ήταν μια κακή παρένθεση και ελπίζω πως θα δώσετε τουλάχιστον μια ευκαιρία στον συνδυασμό ΕΜΠΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ για να επικοινωνήσει με τον Ομονοιάτη μέσα σας. Το ίδιο εύχομαι και για τα υπόλοιπα “ιερά τέρατα” της ομάδας μας.

Το τελευταίο που θα ήθελα να θίξω είναι το εξής:

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες των χειρότερων και πιο επικίνδυνων εποχών της Ομόνοιας και όμως είμαστε ακόμα εκεί, ίσως χωρίς τίτλους, αλλά σαν κάτι περισσότερο από μια παραδοσιακή ομάδα Α’ Κατηγορίας. Σκεφτείτε πως θα είμαστε στα καλύτερα μας. Εμπιστευτείτε τον συνδυασμό ΕΜΠΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ και ζήστε μας στα καλύτερα μας. Δώστε στην ομάδα μας την ευκαιρία να κάνει όσους τη θέλουν αδύναμη, να τρέμουν.

Σ. Σ. Ο.