Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Η ΟΜΟΝΟΙΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιών που Αγνοούνται

Η ΟΜΟΝΟΙΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιών που Αγνοούνται


Στην επίσημη της ιστοσελίδα η ΟΜΟΝΟΙΑ αναφέρει…

«H ECA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων) και οι Σύλλογοι μέλη της, ανάμεσά τους και η ΟΜΟΝΟΙΑ, ενώνονται για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιών που Αγνοούνται, στις 25 Μαΐου, για να υποστηρίξουν μια νέα πρωτοβουλία.

Περισσότερα από 50 Μέλη της ECA προσφέρθηκαν να χρησιμοποιήσουν τις σελίδες τους στα κοινωνικά δίκτυα στις 25 Μαΐου, για να μοιραστούν βίντεο στα οποία διακρίνονται παιδιά που αγνοούνται.

Η πρωτοβουλία «Football Cares» αναλήφθηκε από το Παγκόσμιο Κέντρο για Παιδιά που Αγνοούνται ή Εκμεταλλεύονται (ICMEC) και υποστηρίζεται από την ECA και τη FIFA. Η Ρόμα, η οποία διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με την ICMEC, διατελεί επίσης σημαντικό ρόλο.

Για περισσότερα από 20 χρόνια η ICMEC καταβάλλει προσπάθειες για να κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά σε σοβαρά προβλήματα όπως την απαγωγή, τη σεξουαλική κακοποίηση και την εκμετάλλευση. Η δουλειά τους απλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς ενώνουν αρκετές χώρες για να τις βοηθήσουν να εντοπίσουν παιδιά που αγνοούνται ή απήχθησαν.

Κάθε χρόνο στις 25 Μαΐου, στην Παγκόσμια Ημέρα για Παιδιά που Αγνοούνται, η ICMEC συντονίζει δράσεις και καμπάνιες ώστε να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το πρόβλημα αυτό, να γιορτάσει για όσα παιδιά έχουν εντοπιστεί και να θυμίσει όσα παιδιά ακόμα αγνοούνται».