Home TOP NEWS «Ή παίζουμε το πρωτάθλημα και παίζονται όλοι οι αγώνες ή δεν παίζεται»

«Ή παίζουμε το πρωτάθλημα και παίζονται όλοι οι αγώνες ή δεν παίζεται»


Μίλησε για το θέμα του ποδοσφαίρου στον Sports 1 ο γνωστός δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης και πέρα από την τοποθέτηση του για το πρωτάθλημα και τη διακοπή του ή όχι, αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ περί ξένων διαιτητών και ουσιαστικά θεωρεί δικαιολογημένη τη θέση της ομάδας μας αν και όπως είπε υπάρχει μία αντικειμενική δυσκολία.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Εκείνο που θέλουν όλοι και που είναι και το σωστό είναι το πρωτάθλημα να τελειώσει μέσα στο γήπεδο και το τελικό αποτέλεσμα και η τελική κατάταξη των ομάδων, να καθοριστεί από την απόδοση τους μέσα στο γήπεδο.

Αυτό είναι το φυσιολογικό, όμως, το φυσιολογικό ήταν τώρα τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο, όμως έχει 1μιση μήνα που δεν πάνε σχολείο. Και το ποδόσφαιρο βρίσκεται  εν μέσω μιας πρωτοφανούς κατάστασης, η οποία ενδεχομένως να μην επιτρέψει, εγώ το απεύχομαι, αλλά ενδεχομένως να μην επιτρέψει και την φυσιολογική κατάληξη των πρωταθλημάτων. Εάν τα πρωταθλήματα διεξάγονταν φυσιολογικά θα διεξάγονταν με βάση της προκήρυξης. Ένα δεδομένο πάνω στο οποίο βασίζονται αρκετά από αυτά που λέει η προκήρυξη, είναι ότι θα πρέπει να διεξαχθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός αγώνων από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αν το πρωτάθλημα διακοπεί σημαίνει ότι εκείνος ο αριθμός αγώνων δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί άρα κατά την δική μου άποψη, δεν μπορεί η προκήρυξη να εφαρμοστεί χωρίς να υπάρχει αυτό το υπόβαθρο πάνω στο οποίο βασίζετο πχ για να αποφασιστεί ποιος βγαίνει πρωταθλητής, διότι η προκήρυξης λέει, παίζονται όλα τα παιχνίδια και αν δύο ομάδες ισοβαθμούν τότε θα επικρατήσει εκείνος που είναι καλύτερος στους μεταξύ τους αγώνες.

Αν, όμως, το πρωτάθλημα διακοπεί και δεν έχουν διεξαχθεί όλοι οι μεταξύ τους αγώνες δεν μπορείς να πιάσεις την προκήρυξη και να την εφαρμόσεις στο μέρος εκείνο των παιχνιδιών που έγιναν, διότι μπορούσε στην πορεία η κατάσταση αυτή να ανατραπεί. Για αυτό και είπα ότι δεν ισχύει, δεν μπορείς να πεις το λίγο έγκυος…ή είσαι έγκυος ή δεν είσαι. Ή παίζουμε το πρωτάθλημα και παίζονται όλοι οι αγώνες ή δεν παίζεται. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις και μπορεί η Ομοσπονδία για παράδειγμα, να πει το πρωτάθλημα θα το πάρει η ομάδα η οποία μέχρι εκεί που έφτασαν τα παιχνίδια φαίνεται πρώτη στην βαθμολογία, έστω και με διαφορά τερμάτων. Αυτό όμως είναι μια απόφαση της Ομοσπονδίας, δεν μπορεί να την δικαιολογήσει με βάση την προκήρυξη.

Για μένα το λιγότερο λάθος θα ήταν όπως η βαθμολογία υπήρχε την ημέρα της διακοπής, να καθοριστεί ποιος θα παίξει που στην Ευρώπη, αν η ομάδα που παρουσιαζόταν πρώτη δεν είναι μαθηματικά πρωταθλήτρια, διότι με βάση τα υπολοιπόμενα παιχνίδια θα μπορούσε η κατάσταση να ανατραπεί, τότε δεν ανακηρύσσεις πρωταθλητή, με το ίδιο σκεπτικό δεν διαβαθμίζεις ομάδες αν μαθηματικά οι ομάδες δεν ήταν ήδη διαβαθμισμένες. Και οι ομάδες με την κατάταξη που είχαν την ημέρα που διεκόπη το πρωτάθλημα θα αποφασιστεί που και σε ποια διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ θα έπαιζαν. Αυτά πρέπει να γίνουν με αποφάσεις της Ομοσπονδίας, δεν μπορεί να γίνουν με επίκληση την προκήρυξη. Να κάτσει η Ομοσπονδία και να αποφασίσει τι είναι το λιγότερο λάθος. Αν δεν υπάρξει διαβάθμιση τότε οι ομάδες θα πάνε στις 14, οπότε πιστεύω τα επόμενα δύο χρόνια να διαβαθμίζονται τρεις να έρχονται πάνω δυο για να πάμε πίσω στις 12».

Σε ότι αφορά στα μέτρα κατά τη διάρκεια των αγώνων: «Οι αποστάσεις που μας λεν τα δύο μέτρα δεν μπορούν να τηρηθούν σε ένα γήπεδο. Ούτε την ώρα του παιχνιδιού διότι ο ένας παίκτης θα πάει να πάρει την μπάλα από τον άλλο. Πως θα στηθεί το τοίχος όταν θα χτυπιέται ένα φάουλ; Θα στέκει ο ένας δύο μέτρα από τον άλλο»;

Οφείλουμε όλοι να προστατεύοσυμε τους αθλητές ανέφερε: «Εγώ θέλω να τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο, απλά προσπαθώ να συνειδητοποιήσω ότι αυτό που μας έχει συμβεί εδώ και δύο μήνες, επηρεάζει και το ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους αθλητές, οφείλουν οι αρμόδιοι να πάρουν μέτρα τα οποία είναι όσο το δυνατό πιο δίκαια. Το σωστό θα ήτα να τελειώσουν τα παιχνίδια όπως καθορίστηκαν από την προκήρυξη».

Για την εισήγηση της Ομόνοιας για τους ξένους διαιτητές: «Ο άνθρωπος έχει κάποια κριτήρια. Ξεκίνησαν να έρχονται οι ξένοι διαιτητές για τα πλει οφφ, είναι κάτι που του δίνει ασφάλεια.Το πιστεύει γνήσια ότι είναι ένα κριτήριο που θέλει να εφαρμοστεί εάν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όμως πρακτικά αν ισχύει ότι ισχύει σήμερα, έχει κάποιο ξένο διαιτητή που θα έρθει και θα του πούμε να μπει 14 μέρες καραντίνα»;