Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το ιστορικό Ευρωπαϊκό με την Άντερλεχτ, 38 χρόνια πριν

Το ιστορικό Ευρωπαϊκό με την Άντερλεχτ, 38 χρόνια πριν


Μετά την πρόκριση από τον Ραμπάτ Άγιαξ, η ΟΜΟΝΟΙΑ βρήκε μπροστά της την Βελγική Άντρελεχτ στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1985. Στο Κόνσταντ βαν ντε Σκοτ των Βρυξελλών διεξήχθη η πρώτη αναμέτρηση, την οποία παρακολούθησαν 14 χιλιάδες θεατές.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες πολύ καλή εμφάνιση και έχασε άδικα το παιγνίδι από την Άντερλεχτ με 1-0. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημειώθηκε στο 43′ από τον Βάντερμπεργκ.

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου, Νίκος Πατίκκης, Χριστάκης Ομήρου «Μαυρής», Κλείτος Ερωτοκρίτου, Μπόικο Δημητρόφ, Σωτήρης Τσίκκος, Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Ευαγόρας Χριστοφή (83′ Ανδρέας Χαραλάμπους), Γιώργος Σαββίδης, Σπάς Τζεβίζοφ, Θεοφάνης Θεοφάνους.

Το εξώφυλλο του Match Program για τον επαναληπτικό στην Κύπρο

Παίζοντας σε ένα κατάμεστο Μακάρειο στάδιο, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή. Η Άντερλεχτ ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και απέδειξε πόσο μεγάλη ομάδα ήταν. Στο 18′ ο Φρίμαν έκανε το 0-1 και η αποστολή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έγινε ακόμη πιο δύσκολη. Ο Κάντηλος ισοφάρισε στο 29′ και η ΟΜΟΝΟΙΑ ήθελε νίκη πλέον με δύο γκολ διαφορά. Στο 35′ ο Φρίμαν έδωσε τέλος στην υπόθεση πρόκριση και τη νίκη της Άντερλεχτ ολοκλήρωσε ο Γκρουν στο 69′.

Αγωνίστηκαν οι: Ανδρέας Χαρίτου, Νίκος Πατίκκης, Χριστάκης Ομήρου «Μαυρής», Κλείτος Ερωτοκρίτου, Μπόικο Δημητρόφ, Σωτήρης Τσίκκος, Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Ευαγόρας Χριστοφή (60′ Ανδρέας Χαραλάμπους), Σπάς Τζεβίζοφ, Γιώργος Σαββίδης, Θεοφάνης Θεοφάνους (60′ Άντρος Σάββα).

Η στιγμή που ο Κάντηλος ισοφαρίζει σε 1-1.