Home ΚΥΠΡΟΣ Μπλάτερ: «Είμαστε περήφανοι για αυτό που έγινε στην Κύπρο»

Μπλάτερ: «Είμαστε περήφανοι για αυτό που έγινε στην Κύπρο»


Στο πλαίσιο του 64ου Συνεδρίου της FIFA που διεξάγεται στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο Πρόεδρος της FIFA κ. Σεπ Μπλάτερ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διάφορες χώρες και τα οποία πηγάζουν από πολιτικούς ή άλλους λόγους και επηρεάζουν το ποδόσφαιρο.

Σημείο αναφοράς η κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, με τον κ. Μπλάτερ να ενημερώνει τους εκπροσώπους όλων των Ομοσπονδιών του κόσμου για τη συμφωνία που υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Ζυρίχη για προσωρινή διευθέτηση του Ποδοσφαίρου στο νησί μας.

«Είμαστε περήφανοι για αυτό που έγινε στην Κύπρο και για τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε. Η Κύπρος είναι μια χώρα η οποία είναι διαιρεμένη και μέσω του ποδοσφαίρου, γίνονται βήματα προς τα εμπρός. Τα εμπλεκόμενα μέρη στην Κύπρο έχουν εγκρίνει αυτή τη συμφωνία και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τους χειροκροτήσουμε» , ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπλάτερ.

Ο Πρόεδρος της FIFΑ έκανε σαφές πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν εμπλέκεται με τα πολιτικά ή άλλα ζητήματα των χωρών αλλά μόνο για ότι αφορά το ποδόσφαιρο.

Πέραν της Κύπρου, έγινε αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για εξεύρεση λύσης στο Κόσοβο και στη Σερβία καθώς επίσης στο Ισραήλ και στην Παλαιστινή με τον κ. Μπλάτερ να εκφράζει την ικανοποίηση του για τα βήματα προόδου που γίνονται.

πηγή: cfa