Home ΚΥΠΡΟΣ “Θέατρο του παραλόγου”

“Θέατρο του παραλόγου”


Επίθεση από τη Διοίκηση της ΑΕΛ προς την ΚΟΠ! “Κύριε Κωστάκη Κουτσοκούμνη, θεωρούμε ότι έχετε αποτύχει στο έργο σας”.

Ανακοίνωση ΑΕΛ:

Η Διοίκηση της ΑΕΛ απευθύνεται σε όλο το φίλαθλο κόσμο και προς το Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κ.Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Δια της παρούσης θέλουμε να συγχαρούμε τον κ.Κωστάκη Κουτσοκούμνη, για τον διορισμό ενός παράνομου δικαστηρίου, αναρμόδιο για να δικάσει την υπόθεση ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ.

Ο κ.Κουτσοκούμνης, διόρισε ένα επιδιαιτητή προσκείμενο στο ΑΠΟΕΛ, άτομο γνωστό για τη σχέση του ΑΠΟΕΛ, το οποίο μαζί με το διαιτητή του ΑΠΟΕΛ έστησαν ένα θέατρο του παραλόγου για να δώσει και στα χαρτιά το Πρωτάθλημα στο ΑΠΟΕΛ.

Η ΑΕΛ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτό το θέατρο καθώς το δικαστήριο που διορίστηκε ήταν παράνομα διορισμένο και ήταν αναρμόδιο για να εξετάσει την υπόθεση αυτή. Συγχαίρουμε τον κ.Κουτσοκούμνη και το ΑΠΟΕΛ για την χθεσινή απόφαση τους.

Θεωρούμε ότι ο κ.Κουτσοκούμνης, με σκοπό να επαναφέρει τις καλές σχέσεις του με το ΑΠΟΕΛ, δηλαδή τη σωματειακή του αγάπη, καταστρατήγησε κάθε θεσμό λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της ΚΟΠ και δημιούργησε νέα ήθη στο τρόπο σύγκλισης του Διοικητικού Συμβουλίου και νέους τρόπους λήψης αποφάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο κ.Κουτσοκούμνης μέσω email την ημέρα που διεξαγόταν ο τελικός του πρωταθλήματος μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ απέστειλε στα μέλη του Δ.Σ της ΚΟΠ ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο ζητούσε τη τροποποίηση του κανονισμού για το Εφετείο και την επιδιαιτησία. Και όταν κάποιο μέλος του Δ.Σ δεν ανταποκρινόταν άμεσα στο μήνυμα, θεωρείτο θετική η απάντηση του.

Τόσο η ΑΕΛ όσο και οι δικηγόροι μας, ζητήσαμε από την Ομοσπονδία λεπτομέρειες για το πότε έγινε συνεδρία του Δ.Σ και πρακτικά για τη συγκεκριμένη απόφαση της τροποποίησης του κανονισμού και δεν έχει πάρει ακόμη οποιαδήποτε απάντηση.

Η εισήγηση του κ.Κουτσοκούμνη για την εισαγωγή του επιδιαιτητή, είναι κατάφορη παραβίαση του νομικού συστήματος της Κύπρου και οποιουδήποτε άλλου νομικού συστήματος. Είναι αδιανόητο απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστικού οργάνου, το οποίο αποτελείται από 7 μέλη (Δικαστική Επιτροπή) να εκδικάζεται και να κρίνεται από δευτεροβάθμιο όργανο.

Το δευτεροβάθμιο όργανο, αποτελείτο από δύο διαιτητές που θα όριζαν οι δύο πλευρές και ένα επιδιαιτητή που όρισε η ΚΟΠ. Άρα στην ουσία η απόφαση θα ληφθεί από ένα και μόνο άτομο, τον επιδιαιτητή που όρισε η Ομοσπονδία και που ήταν άτομο προσκείμενο στο ΑΠΟΕΛ.

Η απόφαση που πάρθηκε και η οποιαδήποτε απόφαση, είναι υποκειμενική διότι ουσιαστικά ένα άτομο έκρινε την απόφαση που πήραν επτά άτομα.

Σε όλα τα δικαστικά σώματα σε όλο τον κόσμο, το δικαστήριο το οποίο εκδικάζει απόφαση κατώτερου δικαστικού οργάνου απαρτίζεται από περισσότερα πρόσωπα από το κατώτερο δικαστήριο, για να είναι όσο πιο αντικειμενική γίνεται η τελική απόφαση που θα εκδοθεί.

Ο κ.Κουτσοκούμνης παρέκαμψε όλους τους κανόνες φυσικής δικαιοσύνης που διέπουν τα δικαστικά όργανα και προσπάθησε να βοηθήσει το ΑΠΟΕΛ, σε περίπτωση που δεν θα μπορούσε να κέρδιζε το πρωτάθλημα στο γήπεδο να ήταν εφικτό να τους το δώσει στα χαρτιά.

Κύριε Κωστάκη Κουτσοκούμνη, θεωρούμε ότι έχετε αποτύχει στο έργο σας.
Έχετε σκηνοθετήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου, στο οποίο εμείς επαναλαμβάνουμε ότι αρνηθήκαμε να συμμετέχουμε, για να απολαύσετε την εύνοια του κόσμου του ΑΠΟΕΛ. Και είμαστε σίγουροι ότι μετά τα πιο πάνω γεγονότα ούτε ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ θα επικροτήσει την στάση σας.

Έχετε χάσει τον έλεγχο πλέον και είναι καιρός να αναλάβετε τις ευθύνες σας.