Home ΚΥΠΡΟΣ Τιμούρ: “Για ποια επιτυχία μιλάνε;”

Τιμούρ: “Για ποια επιτυχία μιλάνε;”


Ο  Τιμούρ Κετσπάγια τιμήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών στη συνέντευξη Τύπου για το ΠΑ.Σ.Π. – ΟΠΑΠ Beach Soccer. Ο πρώην προπονητής της Ανόρθωσης, τόνισε πως από τη στιγμή που ομάδες όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ και η Ανόρθωση βρίσκονται σε αυτή τη κατάσταση, τότε το Κυπριακό Ποδόσφαιρο βρίσκεται στη χειρότερη του φάση. Μοναδικός κερδισμένος φέτος ήταν το Αποέλ, δήλωσε με νόημα ο Τιμούρ, σχολιάζοντας το γεγονός πως δεν άφησαν τίποτα στη τύχη κερδίζοντας το πρωτάθλημα στο γήπεδο αλλά και στα χαρτιά!

«Είμαι διπλά ευχαριστημένος γιατί αυτή η βράβευση γίνεται από τους ποδοσφαιριστές. Τους ανθρώπους που έχουν περάσει πάρα πολλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δυστυχώς στο κυπριακό ποδόσφαιρο δεν δίνεται τόσο μεγάλη σημασία στους ποδοσφαιριστές, διότι η γνώμη τους δεν μετράει πολύ. Αλλά πιστεύω σ΄ αυτό έχουν μερίδιο ευθύνης και όλοι αυτοί που έχουν προσφέρει. Μιλάω και για τους ποδοσφαιριστές και για τους προπονητές, γιατί δώσαμε το δικαίωμα σ΄ αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο, δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο, να κυβερνούν και τις ομάδες αλλά και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια απ΄ όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές, αυτοί που ξέρουν το ποδόσφαιρο στην Κύπρο να αναλάβουν δράση πριν να είναι πολύ αργά. Θα έλεγα ότι έχουν αλλάξει πάρα πολύ προς το χειρότερο το κυπριακό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι ήρθε η στιγμή όλοι αυτοί που πραγματικά αγαπούν το ποδόσφαιρο, αυτοί που έχουν παίξει κι αυτοί που νοιάζονται, να κάνουν πολύ περισσότερα. Γιατί βλέποντας τα πράγματα όπως πηγαίνουν θα είναι πολύ δυσκολότερο να επιβιώσει το κυπριακό ποδόσφαιρο”.

«Οι δημοσιογράφοι δεν λένε αυτά που πρέπει…»
Πρώτα απ΄ όλους αυτή τη δουλειά πρέπει να την κάνουν αυτοί που είναι γύρω από το ποδόσφαιρο. Εννοώ τους δημοσιογράφους, αλλά δυστυχώς κι αυτοί δεν λένε αυτά που πρέπει να πούνε. Αυτό εκμεταλλεύονται οι παράγοντες και κάνουν αυτά που θέλουν. Γι΄ αυτό μεγάλες ομάδες στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι κοντά σε διάλυση. Γι΄ αυτό το λόγο, λέω για ακόμη μια φορά, αν αγαπούμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε να προχωρήσει μπροστά, πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να βελτιώσουμε τα πράγματα. Κι αν κάποιοι μπορούν να βελτιώσουν τα πράγματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αυτοί είναι όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο, όχι αυτοί που έχουν δει το ποδόσφαιρο από την τηλεόραση”.

«Και στα χαρτιά και στο γήπεδο»
(αναφερόμενος στο διακοπέν ντέρμπι τίτλου, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου) «Έτσι όπως το είδα, το πήραν και στα χαρτιά το πήραν και στο γήπεδo. Δυστυχώς έγιναν και πάλι πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν. Φαίνεται ότι κάποιοι άνθρωποι δεν βάζουν μυαλό. Εκεί που πήγε τόσος πολύς κόσμος να δει ένα παιχνίδι, να απολαύσει το ποδόσφαιρο και να βγει ο νικητής από το γήπεδο, δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό. Μέχρι που παίξανε το άλλο παιχνίδι χωρίς κόσμο, με άδειες κερκίδες. Σε τέτοια παιχνίδια μαζεύεις όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται στο γήπεδο, όχι μπροστά από άδειες κερκίδες. Αλλά δυστυχώς για μας αυτό το πράγμα είναι πολύ απομακρυσμένο γεγονός. Από ‘κει και πέρα μπορεί να πει κάποιος ότι μόνος κερδισμένος αυτή τη χρονιά ήταν ο Αποέλ γιατί πήρε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Οι άλλοι δεν πιστεύω ότι κέρδισαν τίποτα από το φετινό πρωτάθλημα.

Όταν βλέπεις ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ και η Ανόρθωση, τόσο μεγάλα ονόματα του κυπριακού ποδοσφαίρου έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι μεγάλη επιτυχία όπως παρουσίαζαν κάποιοι ανθρώποι, οι οποίοι έλεγαν ότι το φετινό πρωτάθλημα ήταν κάτι το απίστευτο. Μιλάμε για ομάδες με οικονομικά προβλήματα που διαλύθηκαν πριν να τελειώσει το πρωτάθλημα».