Home ΚΥΠΡΟΣ Επιστροφή στη δράση με Πρωτάθλημα και Κύπελλο

Επιστροφή στη δράση με Πρωτάθλημα και Κύπελλο

pod-doxa-b189


Γεμάτη ποδόσφαιρο είναι η εβδομάδα που βρισκόμαστε, με τη δράση σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο να επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους μετά την αποχή των διαιτητών, που ήταν ο λόγος για να μην  έχουμε παιχνίδια την προηγούμενη εβδομάδα. Αύριο, Τετάρτη, διεξάγονται τρεις αναμετρήσεις για το θεσμό του Κυπέλλου, ενώ το Σάββατο ανοίγει η αυλαία της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, που θα είναι σε τρεις δόσεις.

Αρχικά, για τους αγώνες του Κυπέλλου που θα προηγηθούν μέσα στην εβδομάδα, με τα φαβορί να υπάρχουν όμως σε όλες τις αναμετρήσεις η υπόθεση πρόκριση δεν τελείωσε. Στην πρώτη αναμέτρηση της ημέρας ο Εθνικός θα φιλοξενήσει στο Δασάκι της Άχνας την ΑΕΛ, που έχει το προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη της με 1-0 μέσα στη Λεμεσό. Ο Οθέλλος υποδέχεται τον Απόλλωνα, με την ομάδα της Λεμεσού να είναι αυτή που θα πάει στο γήπεδο ψάχνοντας για γκολ, αφού η ομάδα της Αθηαίνου με το 1-1 που πήρε στη Λεμεσό έχει ελαφρώς το προβάδισμα αφού ευνοείται με το 0-0. Στη Λευκωσία το Αποελ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό που πηγαίνει στο ΓΣΠ χωρίς άγχος για το καλύτερο αφού δεν έχει κάτι να χάσει. Φαβορί υπάρχει και είναι το Αποέλ, που έχει το 1-0 υπέρ του από το εκτός έδρας παιχνίδι, όμως οι μαυροπράσινοι θα κυνηγήσουν το γκολ.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου:
16:00 Εθνικός – ΑΕΛ (0-1)
18:00 Οθέλλος – Απόλλωνας (1-1)
19:00 Αποελ – Ολυμπιακός (1-0)

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να φιλοξενεί τη Δόξα. Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο με τη Νέα Σαλαμίνα να φιλοξενεί το Αποέλ και να ψάχνει διακαώς τη νίκη που θα την ανεβάσει βαθμολογικά. Επίσης το Σάββατο, ο Ερμής επιστρατεύει στο Παραλίμνι για αντιμετωπίσει την Αγία Νάπα. Η ομάδα μας αγωνίζεται την Κυριακή με τη Δόξα στις 16:00, την ίδια ώρα ο Οθέλλος υποδέχεται ως τυπικά γηπεδούχος την Ανόρθωση, που είναι ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό. Το ντέρμπι της αγωνιστικής είναι ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΑΕΚ που θα διεξαχθεί στη Λεμεσό και με λιγοστό κόσμο αφού είναι κεκλεισμένων των θυρών. Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η αγωνιστική, με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα να πηγαίνει στο Δασάκι θέλοντας τη νίκη απέναντι στον Εθνικό.

Σάββατο
17:00 Νέα Σαλαμίνα – Αποελ
19:00 Αγία Νάπα – Ερμής
Κυριακή:
16:00 ΟΜΟΝΟΙΑ – Δόξα
16:00 Οθέλλος – Ανόρθωση
18:00 ΑΕΛ – ΑΕΚ
Δευτέρα:
19:00 Εθνικός Άχνας – Απόλλωνας