Home ΚΥΠΡΟΣ Διέγραψαν ολόκληρο σωματείο για μια καταγγελία που αφορούσε την ομάδα Νέων

Διέγραψαν ολόκληρο σωματείο για μια καταγγελία που αφορούσε την ομάδα Νέων

elpida-xilofagou


Από τις χθεσινές αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ ξεχωρίζει ασφαλώς η διαγραφή της Ελπίδας Ξυλοφάγου από τα μητρώα της ΚΟΠ. 

Ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης διέγραψε ένα σωματείο, λόγω καταγγελίας που αφορούσε απλώς την ομάδα Νέων της Ελπίδας Ξυλοφάγου. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΚΟΠ είναι υποχρεωτικό για ένα σύλλογο Β’ Κατηγορίας να διαθέτει ομάδα Νέων και οι επιπτώσεις μη διεξαγωγής των αγώνων για λόγους όπως ο πιο κάτω είναι η διαγραφή.

Η καταγγελία και η απόφαση:

Καταγγελία κατά της ΕΛΠΙΔΑΣ Ξυλοφάγου γιατί κατήλθε στο αγώνα με λιγότερους από 7 ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα ο αγώνας να μη διεξαχθεί κατά παράβαση των όρων της εγκυκλίου 16/2015-2016 και του Κεφαλαίου VI της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2015-2016 στον αγώνα Πρωταθλήματος U21 Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2015-2016 ΕΛΠΙΔΑ Ξυλοφάγου – ΔΙΓΕΝΗΣ Ορόκλινης /27.09.2015 .

Απόφαση: Διαγραφή της Ελπίδας Ξυλοφάγου από μέλος της ΚΟΠ.

Το πλήρες κείμενο με το σκεπτικό της απόφασης, μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ.

Ζητείται Ελπίς
Πλέον το σωματείο της Ελπίδας Ξυλοφάγου έχει το δικαίωμα να καταχωρήσει έφεση και αυτό της δίνει ακόμη λίγες ημέρες… ζωής. Η ανακοίνωση της ΚΟΠ:

Ενόψει του δικαιώματος της Ελπίδας Ξυλοφάγου να καταχωρήσει έφεση στην απόφαση για διαγραφή της, οι αγώνες των ομάδων της αυτό το Σαββατοκύριακο 10/11 Οκτωβρίου 2015 θα διεξαχθούν κανονικά.

Η ΚΟΠ θα σας ενημερώνει για τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι τα επόμενα Σαββατοκύριακα από 17/18 Οκτωβρίου 2015 και μετά, εφόσον ασκηθεί ή όχι έφεση από το Σωματείο.

Άμεση η αντίδραση του ΠΑ.Σ.Π, που προσπαθεί να προστατέψει τα μέλη του. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συνδέσμου, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις του ΠΑ.Σ.Π προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των επηρεαζόμενων μελών του. Η επίσημη ενημέρωση:

Η διαγραφή της Ελπίδας Ξυλοφάγου από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είναι μια εξέλιξη που ο ΠΑ.Σ.Π. αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα.

Το σωματείο δεν εκπροσωπήθηκε σε αγώνα του πρωταθλήματος Κάτω των 21 κι αυτό οδήγησε την Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ στην απόφαση να διαγράψει τον σύλλογο.

Μετά απ΄ αυτή την εξέλιξη μεγάλος αριθμός μελών μας μένουν άνεργα κι ενώ η αγωνιστική περίοδος είναι σε εξέλιξη.

Ήδη ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας άρχισε συναντήσεις από την Πέμπτη (08/10) προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των επηρεαζόμενων μελών του.