Home ΚΥΠΡΟΣ Πρεμιέρα με ήττα η Εθνική U17

Πρεμιέρα με ήττα η Εθνική U17

cy17


Πρεμιέρα με βαριά ήττα για την Εθνική Παίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 με αντίπαλο τη Ρωσία στην πόλη Mogilev της Λευκορωσίας. Ο απογευματινός αγώνας της Τετάρτης που έληξε με 6-0 υπέρ της Ρωσίας έγινε στο Στάδιο Spartak, χωρητικότητας 7.562 θέσεων και συγκέντρωσε περισσότερους από 500 φιλάθλους.

Ανεξάρτητα από το σημερινό αποτέλεσμα όλα θα κριθούν στη συνέχεια αφού εκκρεμούν άλλοι δύο αγώνες με Λευκορωσία και Μαυροβούνιο αντίστοιχα. Οι Κύπριοι νεαροί διεθνείς μπήκαν δυνατά στο σημερινό παιχνίδι και πλησίασαν πρώτοι στην αντίπαλη εστία. Μέχρι το 20′ το παιχνίδι ήταν ισοδύναμο. Στο 20′ ο Δημήτρης Δημητρίου απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Latsevich. Στο 26′ σε γρήγορη επιθετική ενέργεια η Ρωσία άνοιξε το σκορ με τον Latsevich και στο 30′ έγινε το 2-0 από τον Rudenko. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η Ρωσία ανέβασε το δείκτη ρου σκορ στο 3-0 με τον Latsevich.

Η Εθνική Κύπρου που μέχρι το 25′ είχε πολύ καλή παρουσία, όμως μετά το πρώτο γκολ η Ρωσία ήταν καλύτερη και διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα. Λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44′ η Ρωσία κέρδισε νέο πέναλτι που αξιοποίησε ο Rudenko και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Νέστωρος, ενώ λίγο πιο πριν είχε αποχωρήσει και ο Μιχάλης Χαραλάμπους λόγω τραυματισμού. Η κατάσταση με τον αρχηγό της Εθνικής θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη και τότε θα διαφανεί αν θα προλάβει τον αγώνα με τη Λευκορωσία. Μετά την αποβολή, η αποστολή για τους διεθνείς έγινε ακόμη πιο δύσκολη και η Ρωσία βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση και στο 72′ έφτασε στο 5-0 με τον Grulev. Στο 75′ ο Vartanyan από κοντά διαμόρφωσε το 6-0 και με αυτή τη νίκη η Ρωσία πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου μας.

Η Ρωσία με την παρουσία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά ότι θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον όμιλο που φιλοξενείται στη Λευκορωσία.

Κύπρος: Δ. Δημητρίου, Θ. Νέστωρος, Κ. Παπαμιχαήλ, Ζ. Άδωνη, Λ. Ππούνας, Στ. Παντελή, Μ. Χαραλάμπους (41′ Κιτρομιλίδης), Κ. Κωνσταντίνου (73′ Γ. Ανδρέου), Π. Παντελή, Ν. Μενελάου, Χρ. Χατζηπασχάλης (47′ Πάπουτσος).

Κίτρινες κάρτες: Παπαμιχαήλ, Ππούνας, Μενελάου

Πρεμιέρα με ισοπαλία
Η αυλαία στον ίδιο όμιλο άνοιξε νωρίτερα σήμερα με τον αγώνα της Λευκορωσίας με το Μαυροβούνιο που έγινε στο Gorodskoy Stadium και έληξε ισόπαλος 1-1. Η Λευκορωσία άνοιξε το σκορ στο 12′ με τον Ksenofontov (λίγο αργότερα έχασε και πέναλτι) και το Μαυροβούνιο ισοφάρισε στο 33′ με τον Zecevic.

Η συνέχεια στον όμιλο:

2 Οκτωβρίου
Gorodskoy Stadium, 2.632 θέσεων: Λευκορωσία – Κύπρος
Στάδιο Spartak 7.562 θέσεων: Μαυροβούνιο – Ρωσία

5 Οκτωβρίου
Στάδιο Spartak 7.562 θέσεων: Κύπρος – Μαυροβούνιο
Gorodskoy Stadium, 2.632 θέσεων: Ρωσία – Λευκορωσία